Οπαδοί Ζανκ Πάουλι: «Διώξτε τον Σαχίν…»

Οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι είναι γνωστοί για το πόσο κοινωνικοποιημένοι και σκεπτόμενοι είναι σε θέματα εθνικιστικά, πολέμους και φασισμούς.
Δημοσίευση: 13/10/2019 - 16:28
Οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι είναι γνωστοί για το πόσο κοινωνικοποιημένοι και σκεπτόμενοι είναι σε θέματα εθνικιστικά, πολέμους και φασισμούς.

Το απέδειξαν για μία ακόμη φορά ζητώντας την αποπομπή παίκτη της ομάδας τους που τάχθηκε υπέρ του πολέμου.

Ο Τούρκος εξτρέμ της γερμανικής ομάδας, με ανάρτηση στα social media τάχθηκε υπέρ της επέμβασης της χώρας του στη Συρία, κάτι που όπως είναι λογικό δεν θα γινόταν ανεκτό στις αριστερές πεποιθήσεις της κερκίδας του συλλόγου.

Ο Τσενκ Σαχίν ανέβασε μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία στον λογαριασμό του στο Instagram και προσευχήθηκε για τη θετική εξέλιξη της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

Οι αντιδράσεις των φίλων της Ζανκτ Πάουλι ήταν άμεσες. Στο φιλικό με την Βέρντερ Βρέμης ανέβασαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της πρωτοβουλίας της Τουρκίας να εισβάλλει στην Συρία, απαιτώντας από τη διοίκηση να διώξει από την ομάδα τον Σαχίν.

Άμεση ήταν και η διοίκηση του συλλόγου, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε για το ζήτημα:

«Η Ζανκτ Πάουλι ξεκαθαρίζει ότι είναι πλήρως αντίθετη με την ανάρτηση του Σαχίν, καθώς οι αξίες που πρεσβεύουν το κλαμπ δεν συμβαδίζουν με τα λόγια του παίκτη μας. Ο σύλλογος έχει ήδη μιλήσει με τον παίκτη και θα λύσει το θέμα που έχει προκύψει. Η θέση της Ζανκτ Πάουλι είναι ξεκάθαρη: Ποτέ ξανά πόλεμος».

Στο καταστατικό του συλλόγου μάλιστα αναγράφεται πως στο γήπεδο απαγορεύεται κάθε μορφή εκδήλωσης εναντίον ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, εναλλακτικών πεποιθήσεων και ποικίλων σεξουαλικών προτιμήσεων.