Η Καλαμάτα «αγκαλιάζει» βετεράνους για το 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Πάει… νότια φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Πάει… νότια φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Σταθερό στη βασική του επιλογή για… αποκέντρωση κατεβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην όμορφη Καλαμάτα κι έχει έναν λόγο παραπάνω να βγάλει τον εορταστικό του χαρακτήρα, καθώς κλείνει δέκα χρόνια παρουσίας! Το 2010 στη Βούλα είχε αρχίσει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης την προσπάθεια με τον συγκεκριμένο θεσμό, τον ανέπτυξε και πλέον κάθε χρόνο τέτοιο καιρό αποτελεί την κορύφωση μιας μεγάλης αγωνιστικής διαδικασίας, που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα. Οι παλιοί αθλητές λοιπόν, όπως και οι αθλούμενοι, που δεν είχαν ποτέ δελτίο στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α., συναντιόνται φέτος σε μία ακόμα πόλη, που καλλιεργεί την επιτραπέζια αντισφαίριση και προσπαθεί να τη διαδώσει μέσα κι από αγωνιστικές εκδηλώσεις. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι έτοιμη από κάθε άποψη να υποδεχτεί αυτούς τους ρομαντικούς φίλους του αθλήματος και να τους εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνουν πάλι τα… γούστα τους με τη μικρή ρακέτα. Το 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων πρόκειται να συγκεντρώσει 166 αθλητές κι αθλήτριες, θα γίνει στις 8 και 9 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Τέντας και το διοργανώνει ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμάτας και τον Ο.Ε.Α. Καλαμάτας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.).

Κλασικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Θα γίνουν συνολικά 11 ηλικιακές κατηγορίες και είναι οι εξής:

Ανεξάρτητοι 18-39 ετών
Ανεξάρτητοι 40-49
Ανεξάρτητοι 50-59
Ανεξάρτητοι 60-64
Ανεξάρτητοι 65+
Ανεξάρτητες γυναίκες
Βετεράνοι 40-49 ετών
Βετεράνοι 50-59
Βετεράνοι 60-64
Βετεράνοι 65+
Βετεράνοι γυναίκες

Επίσης, παράλληλα με τους ατομικούς αγώνες θα έχουμε τα πλέι οφ για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, αλλά και της Κυπελλούχου Ελλάδας. Οι ομάδες που είχαν επικρατήσει στις Περιφέρειες της χώρας, θα «κοντραριστούν» μεταξύ τους για να προκύψουν οι τελικοί νικητές στα ομαδικά του Π.Ο.Φ.Επ.Α..

Ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για τον θεσμό αλλά και για τους φιλάθλους, που θα σκεφτούν να επισκεφτούν το γυμναστήριο, έχει το γεγονός ότι και στη φετινή διοργάνωση θα βρεθούν μεγάλα ονόματα του χώρου. Ανάμεσά τους οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό ανδρών Γιάννης Βλοτινός, Γιάννης Κορδούτης, Κώστας Παπαγεωργίου, Ντανιέλ Τσιόκας αλλά και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, οι οποίοι επίσης υπήρξαν διεθνείς αθλητές και πρωταθλητές.

Το πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο το πρωί με τα ομαδικά. Το συγκεκριμένο αγώνισμα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, ενώ την ίδια μέρα θα γίνουν και κατηγορίες σε ανεξάρτητους και βετεράνους. Την Κυριακή θα υπάρχουν μόνο ατομικά ματς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν κληρώσεις και πρόγραμμα στην στοσελίδα του Π.Ο.Φ.Επ.Α. (www.pofepa.gr).

Ουσιαστικό να σημειωθεί τέλος, ότι οι Καλαματιανοί εξασφάλισαν χορηγούς επικοινωνίας, αλλά και σπόνσορες για τη διοργάνωση, ενώ αγωνιστικά θα έχουν 18 ατομικές συμμετοχές και δύο ομάδες. Η πρωταθλήτρια ομάδα Πελοποννήσου, ο «ΦΑΡΗΣ» Καλαμάτας, θα μετάσχει στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα και ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλαμάτας στους αντίστοιχους αγώνες των τοπικών Κυπελλούχων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.