Αύριο τα media «ψηφίζουν» πινγκ πονγκ για το 9ο πρωτάθλημα Τύπου

Δεν κουράζει, συνηθίζει να δίνει κάτι καινούργιο κάθε χρόνο και γίνεται μία πολύ ωραία ψυχαγωγία λίγων ωρών.

Δεν κουράζει, συνηθίζει να δίνει κάτι καινούργιο κάθε χρόνο και γίνεται μία πολύ ωραία ψυχαγωγία λίγων ωρών. Το ατομικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έρχεται και φέτος να προσφέρει σε μία επαγγελματική ομάδα τη δυνατότητα για στιγμές ξεγνοιασιάς και πολύ παιχνίδι. Το καθιερωμένο τουρνουά για τα media διεξάγεται αύριο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για 9η συνεχή χρονιά. Μεγαλώνει την ιστορία του κι έχει σταθερά δίπλα του δεκάδες φίλους του ολυμπιακού αθλήματος από τον χώρο του Τύπου, οι οποίοι «ψηφίζουν… πινγκ πονγκ», όπως ήταν και το σύνθημα-προτροπή στην αφίσα του φετινού τουρνουά. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 42 και οι αθλούμενοι θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες των ανεξάρτητων ανδρών, των ανεξάρτητων γυναικών και των νυν και πρώην αθλητών. Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με την πολύτιμη, κάθε χρόνο, αρωγή και συνεργασία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Φέτος το event έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στηρίζει το αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου».

Οι δηλώσεις συμμετοχής κινήθηκαν σε κάπως χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι (42 από 63). Η προθεσμία λήγει απόψε, αλλά βέβαια, στο πλαίσιο του φιλικού χαρακτήρα των αγώνων, θα γίνει δεκτός κι όποιος/α αποφασίσει αύριο, έστω και την τελευταία στιγμή, να δώσει το αγωνιστικό «παρών». Οι δηλώσεις προέρχονται από δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης. Από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, ιστοσελίδες, περιοδικά, πρακτορεία Ειδήσεων, εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών κ.α.. Θα χρησιμοποιηθούν 12 τραπέζια και το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ αρχίσει γύρω στις 10:00.

Για το αγωνιστικό κομμάτι σημειώνονται τα εξής: Κλασικά το πρωτάθλημα αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Για δεύτερη σερί χρονιά θα προκύψουν στην πορεία πέντε κατηγορίες ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο για διάκριση σε περισσότερους αθλούμενους: Το κομμάτι των γκρουπ περιλαμβάνει τους ανεξάρτητους άνδρες, τους νυν και πρώην αθλητές και τις ανεξάρτητες γυναίκες. Μετά την πρώτη φάση θα γίνει διαχωρισμός σε κατηγορία Α και κατηγορία Β τόσο για τους ανεξάρτητους όσο και για τους αθλητές. Η ενιαία κατηγορία των μεν και των δε δηλαδή, θ’ ανοίξει σε δύο, οι αθλούμενοι θα συνεχίσουν στη μία ή την άλλη ανάλογα με τη θέση τους στα γκρουπ και θα δοθούν έπαθλα και στις τέσσερις (4). Στις γυναίκες δεν φτάνουν οι συμμετοχές σε αριθμό, που να διευκολύνει παρόμοιο πλάνο (εδώ η προκήρυξη για όσους θέλουν να τη μελετήσουν Προκήρυξη 8ου Πρωταθλήματος Εργαζομένων στα ΜΜΕ).

Για το οργανωτικό κομμάτι, τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία και ορισμένες ακόμα κινήσεις επισημαίνονται τα εξής:

Από το πρωί θα υπάρχει στην αίθουσα τοποθετημένος κουμπαράς της «Κιβωτού του Κόσμου» με σταθερά παρόντα εκπρόσωπο του Οργανισμού. Όσοι αθλούμενοι (ή άλλοι επισκέπτες) θέλουν, θα μπορούν να συνεισφέρουν με το οποιοδήποτε ποσό. Επιπλέον, Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Π.Σ.Α.Τ. αλλά και χορηγοί από το εμπόριο ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα προσφέρουν βοήθεια στην πορεία, καθώς μάλιστα ο Οργανισμός έχει κάνει γνωστό ότι στην έδρα του, στην Αθήνα, αλλά και σε γραφεία του στην Περιφέρεια, διαθέτει τρία τραπέζια πινγκ πονγκ και δίνει την ευκαιρία για ψυχαγωγία στα παιδιά που φιλοξενεί. Η «Κιβωτός» ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα. Εδώ και 21 χρόνια προσφέρει υποστήριξη σε μικρά απροστάτευτα παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης. 

Ακόμα, στο πλαίσιο του τουρνουά οι συνδιοργανωτές θα βραβεύσουν τους πρωταθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Ατόμων Με Αναπηρίες στην κλάση 6 Γιώργο Μουχθή και Μάριο Χατζηκυριάκο. Αφορμή είναι το ιστορικό πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα (χάλκινο), που κατέκτησαν στο ομαδικό του διεθνούς τουρνουά της Ισπανίας τον περασμένο Μάρτιο. Μέσα στο χρονικό διάστημα από 12:30 έως 13:00, όταν υπολογίζεται να έχει τελειώσει η πρώτη φάση των ανεξαρτήτων, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο Π.Σ.ΑΤ. θα τους απονείμουν τιμητικές πλακέτες για τις διεθνείς διακρίσεις τους και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των Α.Με.Α. στο άθλημα. 

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, η ομοσπονδία θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μπλουζάκια και σορτσάκια, αλλά φέτος θα μπουν στις κληρώσεις και δώρα από χορηγούς. Το βραζιλιάνικο ρεστοράν Maracana Grill στην Καλλιθέα και ο ιδιοκτήτης Γιάννης (Ζοάο) Πασχαλίδης προσφέρουν γεύμα για δύο άτομα, ενώ είδη πινγκ πονγκ δίνουν τα καταστήματα GP Sports του Γιώργου Πετρόχειλου και LYNXSports του Γιάννη Καρδιακού.

Όπως κάθε χρόνο δίνουμε τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

– Όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρνουά θα μπουν στο Σ.Ε.Φ. από την είσοδο των αθλητών. Είναι δεξιά όπως είμαστε στον χώρο του πάρκινγκ. Μπαίνοντας, πάτε για λίγο ευθεία και μετά λοξά αριστερά. Όλο ευθεία, κάτω στο βάθος, είναι η αίθουσα του πινγκ πονγκ.  

– Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι αθλούμενοι να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

– Επίσης κατά την προσέλευση ο κάθε αγωνιζόμενος/η παρακαλείται να δώσει στη γραμματεία απλό χαρτάκι με την υπογραφή του/της, όπου να δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι υγιής και παίζει με δική του/της ευθύνη στο τουρνουά. Εάν υπάρχει θεωρημένο δελτίο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ισχύει.  

– Οι συμμετέχοντες στις κατηγορίες ανεξαρτήτων ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 10:00, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και αδυνατεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

– Οι αγώνες στις κατηγορίες ανεξαρτήτων αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 10.30 με 10.45.

– Αν κάποιοι συμμετέχοντες ειδοποιήσουν ότι λόγω δουλειάς θα πρέπει να έρθουν στην αίθουσα αργότερα από την καθορισμένη έναρξη (π.χ. γύρω στις 12.00) οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν λίγο τα παιχνίδια τους στον όμιλο ώστε να τους εξυπηρετήσει.

– Η κλήρωση για την ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» γίνεται γύρω στις 09.30 και παιχνίδια θα δίνονται από τις 10.00-10.15.

– Η αίθουσα θ’ ανοίξει γύρω στις 09.00. Από τις 09.10 περίπου αλλά και την ώρα των κληρώσεων οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται ζέσταμα μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

– Όλα τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

– Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν.    

– Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Οι διοργανωτές ζητούν αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί κάποια γιατί τις προσφέρουν σωματεία. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

– Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα (σορτς ή φόρμα) και αθλητικά παπούτσια.

– Η αίθουσα δεν θα έχει κλιματισμό, αλλά θα μπαίνει αέρας κι από τις εξόδους κινδύνου. Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Υπάρχουν αποδυτήρια.

– Θα λειτουργήσει κυλικείο. Ίσως πέρα από το κεντρικό του σταδίου να είναι ανοιχτό και το δεύτερο, δεξιά μόλις μπαίνουμε από την είσοδο των αθλητών.

– Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους.

– Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση κατηγορίας ανεξαρτήτων ανδρών: Γίνονται γκρουπ των 3ων, των 4ων ή ακόμα και των 5 αθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται για την κατηγορία Α. Όσοι τερματίσουν στις επόμενες θέσεις δεν αποκλείονται, αλλά συνεχίζουν στην κατηγορία Β.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζονται ξεχωριστά ταμπλό των «16» ή των «32» στην κατηγορία Α και την κατηγορία Β. Ακολουθεί νέα κλήρωση και τα παιχνίδια προχωρούν με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (8άδα, 4άδα κοκ).

Πρώτη φάση κατηγορίας ανεξαρτήτων γυναικών: Με βάση τις τελικές συμμετοχές δηλώσεις μπορούν να γίνουν γκρουπ ή ένας ενιαίος όμιλος όπου οι αθλούμενες θα παίξουν μεταξύ τους. Από τις τελικές αγωνιστικές παρουσίες θ’ αποφασιστεί πόσες θα προκριθούν στο ταμπλό.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς μέχρι να κριθούν τα μετάλλια.

Πρώτη φάση κατηγορίας νυν και πρώην αθλητών: Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα δημιουργηθούν 3 ή 4 γκρουπ. Οι αθλητές θα παίξουν επίσης με το σύστημα «ένας προς όλους» και οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ προκρίνονται για την κατηγορία Α. Όσοι τερματίσουν στις επόμενες θέσεις δεν αποκλείονται, αλλά συνεχίζουν στην κατηγορία Β.

Δεύτερη φάση: Παίζουν για κύπελλο και μετάλλια όλοι οι αθλητές σε δύο διαφορετικά νοκ άουτ ταμπλό. Της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Β.  

– Στις περιπτώσεις, που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις ενός κεντρικού ταμπλό, θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ.

– Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

– Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.