Με δύο συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων

Σ’ ένα τόσο δημοφιλές άθλημα όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν έχει σημασία μόνο η ανάπτυξή του ανά τον κόσμο, αλλά και το να μένει απόλυτα ζωντανό και δυνατό το κομμάτι των βετεράνων αθλητών, που επίσης βοηθά πολύ στην προβολή και τη διάδοσή του.

Σ’ ένα τόσο δημοφιλές άθλημα όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν έχει σημασία μόνο η ανάπτυξή του ανά τον κόσμο, αλλά και το να μένει απόλυτα ζωντανό και δυνατό το κομμάτι των βετεράνων αθλητών, που επίσης βοηθά πολύ στην προβολή και τη διάδοσή του. Η τεράστια απήχηση των Ευρωπαϊκών και των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Μάλιστα, δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός των συμμετοχών, αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότερα σπουδαία ονόματα της διεθνούς σκηνής από το μακρινό ή πιο πρόσφατο παρελθόν …μπαίνουν με χαρά και σε αυτή την ξεχωριστή διαδικασία. Την ερχόμενη εβδομάδα παίρνει σειρά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2015, το οποίο θα γίνει στο Τάμπερε από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Μέσα στις χώρες, που αγωνίζονται σε αυτόν τον θεσμό, είναι σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια και η Ελλάδα. Έστω με λίγες παρουσίες, όμως κι αυτό είναι ουσιαστικό ειδικά αν υπολογίσουμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, που βιώνει η χώρα. Στη Φινλανδία θα μεταβούν αύριο ο Νίκος Δούης της ηλικιακής κατηγορίας 50-59 και ο Γιώργος Κυριακόπουλος της κατηγορίας 40-49.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Tampere Exhibition and Sports Centre και αφορά στα ατομικά αγωνίσματα. Θα συγκεντρώσει περίπου 1.850 αθλητές και αθλήτριες και για τη διεξαγωγή του θα χρειαστούν 90 τραπέζια για τους αγώνες και 40 για την προπόνηση! Οι διοργανωτές αναμένουν στο Τάμπερε συνολικά γύρω στους 3.000 ξένους και Φινλανδούς επισκέπτες. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το πρωί της Δευτέρας και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Ο Κυριακόπουλος και ο Δούης είχαν αγωνιστεί και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στα τέλη Μαΐου του 2013 στη Βρέμη της Γερμανίας (συνολικά πέντε ήταν τότε οι ελληνικές συμμετοχές). Οι δυο τους θα μετάσχουν και στο διπλό. Ο Κυριακόπουλος θα έχει συμπαίκτη τον Τούρκο Φερίτ Αταμπέι και θυμίζουμε ότι φέτος έζησε την πρωτόγνωρη εμπειρία των αγώνων στη γειτονική χώρα παίζοντας με τους βετεράνους της Φενέρμπαχτσε στη 2η εθνική κατηγορία.

Ο Δούης, που έχει μεγαλύτερη εμπειρία από κορυφαίες διοργανώσεις βετεράνων (για παράδειγμα, ήταν παρών και στο Ευρωπαϊκό του Λίμπερετς το 2011) αναζητά ακόμα παρτενέρ για το διπλό.

Εξάλλου, πολύ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο, που αναφέρει δημοσίευμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (www.ettu.org), ότι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια, που θα εμφανιστεί στο Τάμπερε είναι η Ίνγκε-Μπριγκίτ Χέρμαν, η οποία βρίσκεται στο 93ο έτος της ηλικίας της!!! Αγωνίζεται στην κατηγορία 85+ των γυναικών, οι Γερμανοί τη θεωρούν παγκοσμίως την αρχαιότερη ενεργή αθλήτρια του πινγκ πονγκ και μάλιστα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας σχεδιάζουν να την ακολουθήσουν στη Φινλανδία και να κάνουν αφιέρωμα με τα όσα θα ζήσει εκεί. Εξάλλου, το BBC από την πλευρά του σκοπεύει να πάει με ομάδα ειδικών στο Τάμπερε και να διερευνήσει τη σημασία του πινγκ πονγκ για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.