Ανανέωσε με τη ρουμανική Κλουζ Νάποκα ο Τσιόκας

Διπλό αγωνιστικό μέτωπο θα εμφανίσει και τη νέα χρονιά ο Ντανιέλ Τσιόκας.

Διπλό αγωνιστικό μέτωπο θα εμφανίσει και τη νέα χρονιά ο Ντανιέλ Τσιόκας. Αφού στο εσωτερικό μετακινήθηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και την Α2 εθνική κατηγορία, αποφάσισε ν’ αγωνιστεί ξανά στη Ρουμανία και ανανέωσε για έναν ακόμα χρόνο τη συνεργασία του με την Πολιτέχνικα Κλουζ Νάποκα. Το συγκεκριμένο κλαμπ εδρεύει στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πρώην διεθνής αθλητής και παράλληλα είναι αυτό, στο οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα το 1978 κι έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα σπουδαία καριέρα. Απτόητος από το γεγονός ότι βρίσκεται σε προχωρημένη αθλητικά ηλικία, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού το 2000, συνεχίζει να βγάζει διάθεση και ποιότητα και να θέτει στόχους. Έτσι και στην Α΄κατηγορία της Ρουμανίας θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να βρεθεί στην πρώτη τριάδα και τις θέσεις των μεταλλίων.  
Τη σεζόν 2013-2014 ο Τσιόκας επανήλθε σε αγώνες κορυφαίου επιπέδου στην Ελλάδα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 με τον Ολυμπιακό. Την επόμενη περίοδο επέλεξε να περάσει σε χαμηλότερη κατηγορία. Πήγε στη Β΄Εθνική και τον Α.Ο. Ελληνικού και το γεγονός ότι οι απαιτήσεις ήταν μικρότερες τού έδωσε τη δυνατότητα να παίξει και στη Ρουμανία με την Κλουζ Νάποκα. Φέτος έκρινε ότι του επιτρέπει ανάλογο συνδυασμό και η συμμετοχή του στη 2η τη τάξει ελληνική διασυλλογική κατηγορία με τον φιλόδοξο Ηρακλή και αποφάσισε να κάνει νέα συμφωνία με την Κλουζ. Τη σεζόν 2014-2015 η ομάδα του μπήκε στα πλέι οφ χάρη κυρίως στα δικά του αποτελέσματα και τελικά τερμάτισε στην 4η θέση. Φέτος ο στόχος είναι να πλασαριστεί πάλι στην πρώτη 4άδα των πλέι οφ και να καταφέρει να πάρει έστω την 3η θέση και το μετάλλιο.
Συγκεντρωτικά σ’ ένα γυμναστήριο γίνονται οι αγώνες και στη Ρουμανία, όπως συμβαίνει και στις εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας. Απλά, στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης κρατάνε τέσσερις ημέρες και όχι ένα Σαββατοκύριακο. Οι ομάδες είναι 8, παίζουν σε δύο γύρους και ακολουθούν τα πλέι οφ. Το πρώτο αγωνιστικό 4ήμερο θα διεξαχθεί γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί τέλος ότι ύστερα κι από τη συμφωνία του Τσιόκα έχουν φτάσει τους 19 οι Έλληνες αθλητές (εν ενεργεία διεθνείς και μη), οι οποίοι θ’ αγωνιστούν φέτος σε ομάδες του εξωτερικού! Οι συντριπτικά περισσότεροι θα είναι στη Γαλλία, ενώ συνολικά θα βρεθούν σε 7 ευρωπαϊκές χώρες! Οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιώργος Φραγκούλης, Κώστας Λαγογιάννης, Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη, Τάσος Ρηνιώτης, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αντώνης Μαλινάκης στη Γαλλία, ο Παναγιώτης Γκιώνης στη Γερμανία, η Φιλαρέτη Εξάρχου στη Σουηδία, ο Ντανιέλ Τσιόκας στη Ρουμανία, ο Σταμάτης Κιούφης στην Αγγλία, η Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου στην Ολλανδία, ο Σωκράτης Κανάρης, η Χριστιάνα Κανάρη και ο Ιωάννης Τσίτρας στην Κύπρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.