«Σημαντικό γεγονός για τη Βέροια»

Οι εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών αρχίζουν το πρωί της Τρίτης το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στη Βέροια και οι άνθρωποι του δήμου και των τοπικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, εκείνοι που σκέφτηκαν κι έκαναν τη σχετική πρόταση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α., υπογραμμίζουν ήδη, σε κάθε ευκαιρία, τη ξεχωριστή σημασία, που έχει για την πόλη, αυτό το γεγονός.

Οι εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών αρχίζουν το πρωί της Τρίτης το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στη Βέροια και οι άνθρωποι του δήμου και των τοπικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, εκείνοι που σκέφτηκαν κι έκαναν τη σχετική πρόταση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α., υπογραμμίζουν ήδη, σε κάθε ευκαιρία, τη ξεχωριστή σημασία, που έχει για την πόλη, αυτό το γεγονός. 

Πέρα από την αφίσα, η οποία κυκλοφόρησε και ορισμένες κινήσεις, που υπάρχει η σκέψη να γίνουν στο περιθώριο του καμπ, το Τμήμα Αθλητισμού του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας και τα σωματεία Α.Σ.Ε.Α. και Ο.Ε.Α. Βέροιας παραχώρησαν αυτές τις ημέρες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκεί μίλησαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας Ευάγγελος Τσιαλτσιούδης. Στάθηκαν στη μεγάλη δυναμική της εθνικής ομάδας των ανδρών και τόνισαν ότι είναι σπουδαίο για την πόλη να φιλοξενεί τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και παράλληλα ευκαιρία να αναδείξει κι άλλο ορισμένα ξεχωριστά μέρη της, όπως το Σέλι. Θυμίζουμε ότι το καμπ θα διαρκέσει έως τις 19 Αυγούστου, συγκεντρώνει συνολικά 16 διεθνείς (οι 2 ξένοι), οι προπονήσεις θα γίνονται στο «Φιλίππειο» γυμναστήριο, η διαμονή και η διατροφή στο Σέλι.

«Είναι σημαντικό γεγονός για τη Βέροια να φιλοξενήσει την εθνική μας ομάδα, η οποία είναι από τις κορυφαίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σημαντικότερο όμως για εμάς, είναι ότι θα γίνει η προετοιμασία και η διαμονή στο Σέλι. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι το Σέλι είναι προορισμός με ιδανικές συνθήκες, προορισμός για προετοιμασίες ομάδων και η παρουσία των εθνικών μας ομάδων πινγκ πονγκ είναι η απαρχή. Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στον δήμο Βέροιας, ωστόσο θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να ξεκινήσει κάτι καλό, μια προοπτική ανάδειξής του και πάλι στον τομέα αυτό», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Θεόφιλος Κορωνάς.

Σε άλλο σημείο ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού του δήμου ανέφερε: «Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών είχε και έχει πολύ μεγάλους αθλητές, όπως ο Κρεάνγκα, ο Γκιώνης. Μάλιστα ο Γκιώνης αγωνίζεται στην Μπορούσια Ντίσελντορφ, η οποία είναι κάτι σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο. Η εθνική μας ομάδα ήρθε 2η στην Ευρώπη το 2013 και αντιλαμβάνεστε το μέγεθός της. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να διαφημιστεί το Σέλι, το οποίο είναι πολύ καλό και για προετοιμασία και για διαμονή. Μπορεί να φέρει τουρισμό, προβολή και χρήματα». 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Ευάγγελος Τσιαλτσιούδης: «Είναι σίγουρο ότι η έλευση των εθνικών μας ομάδων θ’ αποτελέσει σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη. Επίσης, μαζί με την ελληνική αποστολή θα είναι στην πόλη μας και δύο σπουδαίοι διεθνείς παίκτες από το εξωτερικό, ο Ντάνιελ Κοσίμπα και ο Μπένεντεκ Όλαχ, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προετοιμασία των δικών μας παικτών και θα βοηθηθούν και οι ίδιοι. Χαιρόμαστε για την αποδοχή της πρόσκλησης γιατί η περιοχή μας είναι πολύ δραστήρια στο άθλημα». Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βέροιας έκανε και πολύ μικρή ιστορική αναδρομή στο άθλημα φτάνοντας στη μέγιστη επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 από την εθνική ανδρών.

Η αποστολή αναχώρησε οδικώς το μεσημέρι από την Αθήνα μαζί με τον Ούγγρο Κοσίμπα και τον Φινλανδό Όλαχ. Θα φτάσει στη Βέροια το βράδυ και θα καταλύσει στο καταφύγιο Σέλι, το οποίο βρίσκεται στα 1.450 μέτρα υψόμετρο. Επικεφαλής είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και στην προετοιμασία θα μετάσχουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Ο Γκιώνης θα μεταβεί μόνος του στη Βέροια, καθώς επιστρέφει σήμερα από το Σικάγο, όπου την Κυριακή πήρε μέρος σε επαμειβόμενο τουρνουά με χαρακτήρα επίδειξης. 

Στον όμορφο ορεινό προορισμό, οι αθλητές θα δουλέψουν στη φυσική κατάσταση, μάλιστα οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές, καθώς επικρατεί δροσιά και οι θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες φτάνουν και τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στο «Φιλίππειο» οι διεθνείς θα προπονούνται πρωί κι απόγευμα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και βάρη. Τα τραπέζια στη σάλα θα είναι συνολικά 9 και είναι επίσης πολύ σημαντικό που το γυμναστήριο έχει κλιματισμό.

Τη συγκέντρωση προετοιμασίας αναμένεται να επισκεφτεί και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης γι’ αυτό η δημοτική αρχή σκοπεύει να οργανώσει και μία μικρή δεξίωση προς τιμήν των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Να σημειωθεί ακόμα ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα θα κάνουν προετοιμασία εκεί και τα σωματεία της Βέροιας. Ενδιάμεσα των προπονήσεων των εθνικών μας ομάδων, περίπου στις ώρες 13.00 με 15.30 υπό την επίβλεψη του προπονητή τους Γιώργου Τσιαλτσούδη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.