Οι νέες θέσεις των νεαρών διεθνών στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης

Μετά την παγκόσμια ομοσπονδία, εξέδωσε χτες και η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) τους πίνακες αξιολόγησης για τον μήνα Αύγουστο.

Μετά την παγκόσμια ομοσπονδία, εξέδωσε χτες και η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) τους πίνακες αξιολόγησης για τον μήνα Αύγουστο.

Δεν είχε βγάλει μάλιστα, ranking lists για τον Ιούλιο και πέρασε από του Ιουνίου, που λήφθηκαν υπόψη και για τα φαβορί των κληρώσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, κατευθείαν σε αυτούς του Αυγούστου, για τους οποίους υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από την Μπρατισλάβα. 

Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά δεν το έχουν στον συγκεκριμένο μήνα οι πίνακες ανδρών και γυναικών, αλλά εκείνοι των μικρών ηλικιών διότι η διοργάνωση της Τσεχίας ήταν η μόνη αξιολογημένη από τον Ιούλιο με συμμετοχή της χώρας μας. Στην κατάταξη για αθλητές έως 15 ετών ήρθε η αναμενόμενη άνοδος για τον Γιάννη Σγουρόπουλο, ο οποίος είναι τώρα στην 9η θέση και ελπίζει βάσιμα στην παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 νέων. Παράλληλα βελτίωσαν τις θέσεις τους πολλά από τα παιδιά, που αγωνίστηκαν πριν από τέσσερις εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Στον πίνακα Under 15 ο Σγουρόπουλος, με τους πόντους που εξασφάλισε από τη θετική πορεία του σε ομαδικό και απλό στην Τσεχία, ανέβηκε στο νούμερο 9 από το 11 του Ιουνίου. Το ετήσιο Τοπ 10 της γηραιάς ηπείρου θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου στο Μπουζάου της Ρουμανίας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν ο σημερινός πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Ευρώπης αντίστοιχα σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες, οι αθλητές/τριες με τις υψηλότερες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ενώ τουλάχιστον έναν/μία εκπρόσωπο θα έχει η διοργανώτρια χώρα. Ο Βασίλης Αντωνιάδης είχε επίσης βαθμολογική βελτίωση από τα αποτελέσματά του στην Μπρατισλάβα και μετακινήθηκε στο νούμερο 81 (από 83).

Στους νέους ο Σγουρόπουλος (που θυμίζουμε ότι με το τέλος του 2015 μπαίνει και τυπικά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία) στο νούμερο 77 από το 87 του Ιουνίου. Ο 17χρονος Νίκος Αντωνιάδης έμεινε στο 112, ο 16άχρονος Στράτος Δαμιανής βρέθηκε στο 140 (από 139), οι συνομήλικοί του Γιώργος Σταματούρος και Δημήτρης Κορδούτης στο 196 (από 198) και το 298 (από 313) αντίστοιχα, ενώ ο 15άχρονος Βασίλης Αντωνιάδης στο 246 (από 256).  
Στο ranking list των νεανίδων η 16άχρονη Ελένη Σοφρά, που πρωτοεμφανίζεται στους διεθνείς πίνακες, είναι στο νούμερο 108. Η 18άχρονη Γεωργία Χατζηλυγερούδη διατηρήθηκε στο 142, η Ελισάβετ Τέρπου πήγε στο 213 (από 194) και η Έλλη Φίσερ στο 216 (από 214).
Στις κορασίδες τέλος, η Φίσερ παρέμεινε στο νούμερο 77, ενώ η Ελισάβετ Τέρπου υποχώρησε στο 74 από το 64 του προηγούμενου πίνακα. Όλα αυτά τα παιδιά πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.
 
ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους χώρους φιλοξενίας και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα εξάλλου, τα στελέχη των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών άρχισαν σήμερα στη Βέροια το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Παρόντες 14 Έλληνες και δύο ξένοι διεθνείς αθλητές (Ούγγρος Κοσίμπα και Φινλανδό Όλαχ), οι οποίοι πραγματοποίησαν δύο προπονήσεις, το πρωί έκαναν στίβο στο Σέλι, όπως και βάρη και σάουνα κάτω από τον ξενώνα στον οποίο έχουν καταλύσει, στα 1.500 μέτρα υψόμετρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.