Νίκη για Μπορούσια και Γκιώνη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά κύλησαν τα πρώτα φετινά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπορούσια Ντίσελντορφ και την Ενεμπόν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά κύλησαν τα πρώτα φετινά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπορούσια Ντίσελντορφ και την Ενεμπόν. Για το γκρουπ D η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη ξεπέρασε στην έδρα της πριν από λίγα λεπτά με 3-1 το εμπόδιο της Μπογκόρια Μαζοβιέκι από την Πολωνία και μαζί της έκανε θετική αρχή στη διοργάνωση και ο Έλληνας πρωταθλητής επικρατώντας 3-1 σετ του Πάβελ Φερτικόβσκι. Για το γκρουπ Β η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα ήταν πολύ ανταγωνιστική στη Ρωσία κόντρα στη UMMC, αλλά λύγισε με 3-1. Το ίδιο δυνατός εμφανίστηκε και ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2002 στο απλό ανδρών, έδωσε μεγάλο ντέρμπι με τον κορυφαίο Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι ώσπου κάμφθηκε με 3-2 σετ. Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από το διαδικτυακό Laola1.tv. Οι ομάδες των Ελλήνων πρωταθλητών θ’ αγωνιστούν για τη 2η μέρα των γκρουπ στις 9 Οκτωβρίου. Η Μπορούσια θα παίξει εκτός έδρας με τη γαλλική Σαρτρ και η Ενεμπόν, επίσης ως φιλοξενούμενη, με την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ.

Η Μπορούσια τέθηκε επικεφαλής στο γκρουπ D ως 2ο φαβορί της διοργάνωσης και κλήθηκε να δείξει από την αρχή ότι θα έχει και φέτος πολύ υψηλές βλέψεις. Πέρσι που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, είχε δώσει πάλι εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπογκόρια στην πρεμιέρα και είχε επιβληθεί με 3-0. Σήμερα το βράδυ είχε πιο δύσκολο έργο κι όταν το σκορ πήγε στο 1-1 χρειάστηκε απόλυτα τη συνδρομή του Γκιώνη. Ο σπουδαίος αμυντικός (νούμερο 23 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έδειξε ξανά έτοιμος στο κρίσιμο τρίτο παιχνίδι και η νίκη του επί του Φερτικόσβκι έγειρε ξεκάθαρα την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Στο επίσημο ντεμπούτο του στη χρονιά συνάντησε κι εκείνος υψηλότερα εμπόδια απ’ ό,τι πέρσι με τον ίδιο αντίπαλο, όμως έβγαλε σταθερότητα, καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στα δυσκολότερα σημεία για να φτάσει στο 3-1. Για παράδειγμα τόσο στο 1ο, όσο και στο 3ο σετ έκανε σερί 3-0 μετά το 8-8 για να επικρατήσει. Επιπλέον χάρισε στους εκατοντάδες φιλάθλους ορισμένες πολύ θεαματικές στιγμές. Καταχειροκροτήθηκε, άκουσε πολλές φορές ρυθμικά το «Panos, Panos» και στο τέλος χαιρέτησε το κοινό και αφιέρωσε τη νίκη σε καλό του φίλο από την Ελλάδα, που ήταν στην εξέδρα. Ο αριστερόχειρας Φερτικόβσκι είναι αυτό τον μήνα στο νούμερο 163 στον κόσμο.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπορούσια-Μπογκόρια 3-1:
Τίμο Μπολ-Ο Σανγκ Ουν 3-1 (6-11, 11-7, 11-7, 11-6)
Πάτρικ Φρανζίσκα-Ντανιέλ Γκόρακ 1-3 (11-9, 7-11, 8-11, 6-11)
Παναγιώτης Γκιώνης-Πάβελ Φερτικόβσκι 3-1 (11-8, 8-11, 11-5, 11-8)
Μπολ-Γκόρακ 3-0 (11-5, 11-3, 11-9)

Η Ενεμπόν ήταν αουτσάιντερ και σε αυτό το ματς με τη UMMC, η οποία τον Ιανουάριο του 2014 την είχε αποκλείσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανατρέποντας με 3-0 στη Ρωσία το 2-3 του πρώτου αγώνα. Η κάτοχος του E.T.T.U. Cup είχε και τότε και τώρα ως βαρύ πυροβολικό τον Τζουν Μιζουτάνι. Ο αριστερόχειρας Ιάπωνας, που φιγουράρει στο νούμερο 6 του διεθνούς ranking list, πιέστηκε και από τον Κρεάνγκα και από τον Τσέχο Προκόπκοφ, όμως πέτυχε τις υπερπολύτιμες για την ομάδα του δύο νίκες. Να σημειωθεί ακόμα ότι η Ενεμπόν έπαιξε με τρεις ευρωπαίους και δεν είχε στη διάθεσή της τον παγκόσμιο πρωταθλητή του διπλού ανδρών το 2013 Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι. Προηγήθηκε 1-0, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με κάτι ουσιαστικό από την κατάμεστη έδρα του ρωσικού κλαμπ.

Ο Κρεάνγκα κυνηγά …μανιωδώς τα τελευταία χρόνια μία νίκη εναντίον του Μιζουτάνι, τον οποίο έχει συναντήσει και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Θεωρεί ότι τον βολεύει το παιχνίδι του, ότι εφόσον παρουσιαστεί σε καλή κατάσταση έχει πάντα σοβαρές ελπίδες για τη νίκη και πράγματι αυτό αποδείχτηκε και σήμερα. Ο πολύπειρος άσος (που είχε αποκλείσει τον Μιζουτάνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008) είχε ευκαιρία να φτάσει στο πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς προηγήθηκε με 2-1 σε οριακά σετ και στο 4ο ήταν στο 9-9. Πιεστικός ήταν και στο 5ο σετ, ώσπου ο Ιάπωνας πρωταθλητής του τελικού των World Tour το 2010 και το 2014 ξέφυγε στο τέλος.

Να σημειωθεί ότι αργότερα τον ανταγωνίστηκε και ο Προκόπκοφ. Πήρε εύκολα το 1ο σετ και είχε σετ μπολ στο 2ο για να κάνει το 2-0. Ο Μιζουτάνι εν τέλει ανέβασε απόδοση και παίρνοντας τρία σετ στη σειρά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 μεταξύ των ομάδων.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα UMMC-Ενεμπόν 3-1:
Τζουν Μιζουτάνι-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-2 (9-11, 11-8, 10-12, 11-9, 11-7)
Αλεξάντερ Σιμπάεφ-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 1-3 (13-15, 11-7, 8-11, 4-11)
Γκριγκόρι Βλασόφ-Κουεντέν Ρομπινό 3-0 (11-7, 11-6, 13-11)
Μιζουτάνι-Προκόπκοφ 3-1 (5-11, 14-12, 11-4, 11-7)

* Την έκπληξη της βραδιάς δημιούργησε η Βάλτερ Βελς. Η ενισχυμένη φέτος αυστριακή ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στη Ρωσία και κατέβαλλε την κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ με 3-1! Στο ντεμπούτο του ο Ιάπωνας Γιούγια Οσίμα (που στο κινεζικό όπεν πριν λίγες ημέρες ήρθε 3ος στο απλό ανδρών και στα ημιτελικά έχασε 4-3  στις λεπτομέρειες από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μα Λονγκ) σημείωσε δύο νίκες απέναντι στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και το νούμερο 5 Ντιμίτρι Οβτσάροφ με 3-2 και 3-0 σετ αντίστοιχα! Ο Οσίμα την ίδια ώρα είναι στο Νο 60 του κόσμου. Τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη πάντως, άνοιξε ο Σέρβος Ζολτ Πέτε (Νο , ο οποίος στο εναρκτήριο ματς έκαμψε τον πρωταθλητή Ευρώπης Οβτσάροφ με 3-1 σετ! Τη νίκη των Ρώσων πέτυχε ο Φετόρ Κουζμίν με 3-0 εναντίον του Ιταλού (επίσης νεοαποκτηθέντα) Μιχάι Μπομποσίκα.

* Στον πρώτο φετινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ η σουηδική Έσλοβ κατέβαλλε την Πέμπτη με 3-0 μέσα στην Πολωνία την πρωτοεμφανιζόμενη στον θεσμό KST Tορούν. Αναμετρήθηκαν για το γκρουπ C. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής κλείνει αύριο με την αναμέτρηση της αυστριακής Νιντερόστεριχ με την πολωνική Γκρούντιαζ στο Βόλκερσντορφ για το γκρουπ Β.

* Τα υπόλοιπα αποτελέσματα από τα παιχνίδια της Παρασκευής:
Γκρουπ Α: Σααρμπρίκεν (Γερμανία)-Ανζέ (Γαλλία)                 2-3
Γκρουπ C: Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Ποντουάζ (Γαλλία)     3-2
Γκρουπ D: Σαρτρ (Γαλλία)-Στεν Οστρόφ (Τσεχία)                  3-1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.