Οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ

Παραδοσιακά το ομαδικό βάζει από νωρίς τις χώρες στο πνεύμα του εκάστοτε Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών και το ίδιο γίνεται και φέτος, έναν μήνα ακριβώς πριν από τη διοργάνωση του Εκατερίνμπουργκ.

Παραδοσιακά το ομαδικό βάζει από νωρίς τις χώρες στο πνεύμα του εκάστοτε Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών και το ίδιο γίνεται και φέτος, έναν μήνα ακριβώς πριν από τη διοργάνωση του Εκατερίνμπουργκ. 

Διενεργήθηκε η κλήρωση του αγωνίσματος κι έμαθαν και οι εθνικές μας ομάδες τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση. Οι άνδρες, που μετέχουν στην 1η κατηγορία της Ευρώπης (Championship Division) βρέθηκαν στο  4ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσουν την Κροατία (επικεφαλής), τη Λευκορωσία και την Τσεχία. 

Οι γυναίκες αγωνίζονται στη 2η κατηγορία (Challenge Division) και τέθηκαν επικεφαλής στο 4ο γκρουπ αυτής (το Η). Εκεί θα βρουν απέναντί τους το Βέλγιο, την Αγγλία και τη Φινλανδία. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης χαρακτηρίζεται θετικό από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και υπεύθυνο και των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων Κώστα Βαστακλή. 

Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη ρωσική πόλη θα γίνει από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και πέραν του ομαδικού περιλαμβάνει φέτος και τα ατομικά αγωνίσματα.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών η Κροατία συμπεριλήφθηκε στα πρώτα τέσσερα φαβορί επειδή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στη Λισσαβώνα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τη Σουηδία, επίσης «χάλκινη» στην Ευρώπη το 2014, ενώ νούμερο 1 φαβορί είναι η πρωταθλήτρια Πορτογαλία και 2 η δευτεραθλήτρια Γερμανία. Η Ελλάδα είχε τερματίσει πέρσι στη 12η θέση κι έτσι στην κλήρωση ήταν από τις τρίτες στη σειρά ομάδες για τα γκρουπ. Γνωρίζει καλά και τις τρεις αντιπάλους, μάλιστα οι δύο συνδέονται και με την εντυπωσιακή πορεία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ πριν από δύο χρόνια, όπου είχε καταγραφεί η ιστορική επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου. 

Τότε, είχε νικήσει την Τσεχία 3-1 στα γκρουπ και τη Λευκορωσία 3-2 στα ημιτελικά. Σημαντική εξάλλου, ήταν η νίκη 3-1 επί της Τσεχίας και στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διότι εξασφάλισε την παραμονή στην Championship Division. Εναντίον της Κροατίας οι διεθνείς μας θα έχουν και το επιπλέον κίνητρο να σπάσουν την αρνητική παράδοση με συνεχόμενες ήττες τα τελευταία χρόνια. Η πιο πρόσφατη ήταν τον Ιανουάριο του 2013 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 3-2 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.  Η εθνική μας θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με δύο αγώνες. Θα κοντράρει την Κροατία το πρωί και την Τσεχία το απόγευμα. Την επόμενη ημέρα θα ολοκληρώσει τα παιχνίδια στο γκρουπ με αντίπαλο τη Λευκορωσία. Η κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και κατ’ επέκταση η πρόκριση στην 8άδα είναι ο βασικός στόχος της εθνικής ομάδας.

Οι γυναίκες πραγματοποίησαν πέρσι στη Λισσαβώνα πολύ αξιόλογες εμφανίσεις εξασφαλίζοντας τον στόχο της παραμονής στην Challenge Division από τους αγώνες του γκρουπ. Τελικά είχαν πάρει την 20η θέση και γι’ αυτό υπολογίστηκαν για την κλήρωση στα τέσσερα φαβορί της κατηγορίας τους. 

Έχουν ξαναβρεθεί σε αυτό το σημείο και θα κοιτάξουν να κάνουν πολύ καλή πορεία και στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Την Αγγλία τη συνάντησαν και στη διοργάνωση του 2014, τη νίκησαν με 3-2 κι έτσι μπήκαν στα ημιτελικά της κατηγορίας τους διεκδικώντας την άνοδο στη Championship Division (εκεί έχασαν 3-0 από τη Σερβία). Στον πάγκο τους είχε καθίσει ως υπηρεσιακή προπονήτρια η Χριστίνα Φίλη. Νικηφόρο ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας με το Βέλγιο, αλλά στο μακρινό 2006 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βρέμης, ενώ απέναντι στη Φινλανδία δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόσφατο παρελθόν. Η εθνική γυναικών θ’ αρχίσει την προσπάθειά της στις 25 Σεπτεμβρίου κόντρα στο Βέλγιο. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θ’ αντιμετωπίσει διαδοχικά την Αγγλία και τη Φινλανδία. Η αρχική επιδίωξή της είναι να μπει στα προημιτελικά της κατηγορίας της.

«Θεωρώ ότι γενικά ήταν μία καλή κλήρωση», ανέφερε αρχικά στο σύντομο σχόλιό του ο προπονητής των εθνικών ομάδων Κώστας Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Στους άνδρες αποφύγαμε πρωταθλήτριες χώρες, όπως την Πορτογαλία και τη Γερμανία και θ’ αντιμετωπίσουμε ομάδες, που τις έχουμε συναντήσει στο κοντινό παρελθόν. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Όπως κάθε φορά βέβαια, θα παίξει ρόλο η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες, όπως και το στήσιμο των τριάδων, αλλά ήδη σκεφτόμαστε θετικά».

Το πρόγραμμα των εθνικών μας ομάδων στη φάση των ομίλων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος:

Άνδρες Championship Division:
25 Σεπτεμβρίου 10:00 Ελλάδα-Κροατία
25 Σεπτεμβρίου 19:00 Ελλάδα-Τσεχία
26 Σεπτεμβρίου 16:00 Ελλάδα-Λευκορωσία

Γυναίκες Challenge Division:
25 Σεπτεμβρίου 16:00 Ελλάδα-Βέλγιο
26 Σεπτεμβρίου 10:00 Ελλάδα-Αγγλία
26 Σεπτεμβρίου 19:00 Ελλάδα-Φινλανδία

Τα υπόλοιπα γκρουπ στις κατηγορίες των ελληνικών ομάδων:
Στη Championship Division των ανδρών:
Γκρουπ Α: Πορτογαλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία
Γκρουπ Β: Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ουκρανία
Γκρουπ C: Σουηδία, Ρωσία, Αυστρία, Ρουμανία
Στη Challenge Division των γυναικών:
Γκρουπ Ε: Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μολδαβία
Γκρουπ F: Ισπανία, Λιθουανία, Ελβετία, Εσθονία
Γκρουπ G: Κροατία, Σλοβενία, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.