Οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στον 1ο γύρο του απλού στο Βλαντισλάβοβο

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Βλαντισλάβοβο η κλήρωση των νοκ άουτ αγώνων στο απλό του πολωνικού όπεν και οι τέσσερις Έλληνες διεθνείς, που βρίσκονται στους «64», έμαθαν τους αντιπάλους τους για αύριο.
Δημοσίευση: 17/10/2019 - 23:31
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο Βλαντισλάβοβο η κλήρωση των νοκ άουτ αγώνων στο απλό του πολωνικού όπεν και οι τέσσερις Έλληνες διεθνείς, που βρίσκονται στους «64», έμαθαν τους αντιπάλους τους για αύριο. Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης (από την κορυφή του ταμπλό, ως 1ο φαβορί) αντιμετωπίζει τον Φενγκ Γι Χσιν από την κινεζική Ταϊπέι, ο Γιάννης Σγουρόπουλος τον Πολωνό Γιάκαμπ Ντίζας και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος τον Γάλλο Αντρέα Λαντριέ. Στο απλό γυναικών η Κωνσταντίνα Παρίδη συναντά τη Λι Ζίον από την Κορέα. Στο μεταξύ, η Παρίδη και η Τόλιου τα πήγαν πολύ καλά στο διπλό γυναικών και διεκδίκησαν την είσοδο στο κυρίως ταμπλό. Σημείωσαν και δεύτερη νίκη και ηττήθηκαν από γαλλικό δίδυμο στο καθοριστικό ματς για πρόκριση.

Το απλό ανδρών αρχίζει νωρίς το μεσημέρι. Ο αγώνας του Σγουρόπουλου με τον ισχυρό Ντίζας ορίστηκε στο τραπέζι 1 και θα μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ (https://tv.ittf.com/livestream/polish-open-table-1/1750384). Ώρα έναρξης 14:35 Ελλάδας. Ο Γκιώνης αγωνίζεται στις 13:50, ο Γ. Κωνσταντινόπουλος στις 15:20 και η Παρίδη στις 13:50.

Στο διπλό γυναικών η Παρίδη και η Τόλιου συνδυάστηκαν εξαιρετικά και απέναντι στις Γαλλίδες Παουλίν Κασελέν/Λάουρα Πφιφέρ και πήραν τη νίκη με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 11-8, 11-7). Προχώρησαν στον 3ο προκριματικό γύρο, διεκδίκησαν την είσοδο στον 1ο γύρο του αγωνίσματος κόντρα στις επίσης Γαλλίδες Μαρί Μιγκό/Οσεάν Γκισνέλ και αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (2-11, 8-11, 8-11).

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ελληνικό ενδιαφέρον στο μεταξύ, υπάρχει και σε μία διαφορετική αθλητική διοργάνωση, η οποία αρχίζει πολύ νωρίς το πρωί (για ώρα Ελλάδας) στην πόλη Βουχάν της Κίνας. Ανοίγουν τις πύλες τους οι 7οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες, όπου η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση παίρνει μέρος με τους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Γιάννη Βλοτινό, Γιώργο Σταματούρο και Κωνσταντίνο Αγγελάκη.

Αρχηγός της αποστολής στο πινγκ πονγκ είναι ο αρχικελευστής λιμενικού Γιώργος Σταυρουλάκης. Τους Αγώνες, στους οποίους θα γίνουν συνολικά 23 αθλήματα, διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM). Θα διαρκέσουν έως τις 27 Οκτωβρίου και η επιτραπέζια αντισφαίριση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού. Στο διπλό ο Κρεάνγκα θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Σταματούρο και ο Βλοτινός με τον Αγγελάκη.