Στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού όπεν ο Γκιώνης

Με δύο νίκες την Τετάρτη ο Παναγιώτης Γκιώνης πέρασε στο κυρίως ταμπλό του απαιτητικού όπεν της Βρέμης.

Τα στενά και δύσβατα δρομάκια, που οδηγούσαν στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών στο γερμανικό World Tour, κατάφερε να περάσει το βράδυ της Τετάρτης (9/10) στη Βρέμη ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Σημείωσε δύο ακόμα δύσκολες νίκες, προχώρησε μέσα από συνολικά τέσσερις προκριματικούς γύρους σε αυτό το διήμερο και αύριο θα είναι στον 1ο γύρο του ισχυρού όπεν.

«Αγαπημένο» του σκορ το 4-2. Με αυτό πήρε το βράδυ της Τετάρτης (9/10) την πρόκριση έναντι του Γάλλου Καν Ακουζού, με αυτό νίκησε νωρίτερα τον Βέλγο Ρόμπιν Ντεβός, επίσης με 4-2 είχε αποκλείσει την Τρίτη (8/10) και τον Ινδό Αμαϊρά Άντονι!

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά απέδειξε και την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση και ότι είχε πραγματικές πιθανότητες να κάνει την υπέρβαση και να μπει στο ταμπλό. Απόδειξη ότι διεκδίκησε γερά τη νίκη κόντρα στο νούμερο 21 του κόσμου, τον διαχρονικά κορυφαίο αθλητή στο παγκόσμιο στερέωμα Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ.

Η δεύτερη αγωνιστική μέρα έκλεισε με τα τελευταία ματς πρόκρισης στους άνδρες. Ο Γκιώνης (νούμερο 38 στην παγκόσμια κατάταξη Οκτωβρίου) έδωσε το καθοριστικό ματς απέναντι στον Ακουζού (No 58) και συνέχισε την καλή παράδοση, που έχει στα ατομικά τουρνουά με Γάλλους αθλητές. Έγινε αμφίρροπη αναμέτρηση και ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έφτασε στην επικράτηση με 4-2. Είχε μικρό προβάδισμα και στο 5ο σετ, αλλά δέχτηκε τη μείωση του σκορ στην παράταση. Δεν επηρεάστηκε παρόλα αυτά, μπήκε δυνατά και στο 6ο σετ και με σταθερή άμυνα και ποιοτικές επιθέσεις πήρε τη νίκη και την πρόκριση (11-9, 9-11, 11-9, 11-7, 10-12, 11-6).

Νωρίτερα, στους «64» των προκριματικών, ο Γκιώνης αναμετρήθηκε με τον Βέλγο Ρόμπιν Ντεβός (No 96). Όπως χτες στο ματς με τον Άντονι έτυχε κι εδώ να χάσει τα δύο πρώτα σετ… Γρήγορα όμως, βρήκε το… χέρι του, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κυριάρχησε για το τελικό 4-2 σετ (10-12, 5-11, 11-6, 11-4, 11-4 και 11-6).

Ο Σγουρόπουλος (Νο 179) είχε προχωρήσει με δύο νίκες, αποκλείστηκε σήμερα στον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά μόνο ικανοποιημένοι μπορεί να είναι κι αυτός και ο ομοσπονδιακός προπονητής από την εμφάνισή του. Συνάντησε τον τεράστιο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Νο 21), δεν τον φοβήθηκε στιγμή και τον έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση. Στα 43 του χρόνια ο Λευκορώσος παραμένει πολύ δυνατός, γι’ αυτό άλλωστε είναι και βασικό μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Όρενμπουργκ από τη Ρωσία.

Απολύτως ενδεικτικό, του πόσο ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε ο 19χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών κόντρα στον σπουδαίο αθλητή από το Μινσκ, είναι ότι όλα τα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά. Μάλιστα, ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε με τρεις πόντους στο κρίσιμο 4ο σετ (6-3), όπου κυνήγησε την ισοφάριση, αλλά και με 7-4 και 9-7 το 5ο σετ, όμως ο πολύπειρος «Βλάντι» βρήκε τον τρόπο να γυρίσει την κατάσταση. Η εξέλιξη 10-12, 11-9, 9-11, 9-11 και 9-11.

Ο Σαμσόνοφ είναι, μεταξύ άλλων διακρίσεων, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών, κάτοχος Παγκοσμίου Κυπέλλου, και 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το 2005 ήταν 2ος στην Ευρώπη στο διπλό ανδρών με συμπαίκτη τον Καλλίνικο Κρεάνγκα.

* Ξημερώματα Πέμπτης (10/10) ο Μάριος Χατζηκυριάκος μεταβαίνει στο Ελσίνκι για να πάρει μέρος στο διεθνές όπεν ατόμων με αναπηρίες, που θα γίνει εκεί από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου. Ο πρωταθλητής της κλάσης 6, που πρόσφατα πανηγύρισε τη 2η θέση στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (με συμπαίκτη τον Γιώργο Μουχθή), θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει κι άλλους βαθμούς για τη ν παγκόσμια κατάταξη. Μαζί του στη Φινλανδία θα είναι ο προπονητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. Πολυχρόνης Πολίτσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.