Τα σχόλια Βατσακλή, Κωστόπουλου για την παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της Ναντ δεν υπάρχει λόγος να μείνει καιρό στη μνήμη για την ελληνική πλευρά, πάντως κάθε μεγάλη διοργάνωση αφήνει πράγματα για τους προπονητές.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της Ναντ δεν υπάρχει λόγος να μείνει καιρό στη μνήμη για την ελληνική πλευρά, πάντως κάθε μεγάλη διοργάνωση αφήνει πράγματα για τους προπονητές.

Ακόμα και αυτή στη γαλλική πόλη, όπου το σύστημα διεξαγωγής δημιουργούσε και για το συγκρότημα των ανδρών το σοβαρό ενδεχόμενο να τελειώσει γρήγορα τους αγώνες του -όπως κι έγινε. Λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα σχολίασαν την παρουσία των εθνικών μας ομάδων οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Η εθνική ανδρών δεν μπόρεσε στο καθοριστικό ματς για την είσοδο στα προημιτελικά να κοντράρει πραγματικά την Πορτογαλία και υποτάχθηκε με 3-0, ενώ η εθνική γυναικών κινήθηκε στα μέτρα που ήθελε, διότι στα δύο ματς, όπου γνώρισε φυσιολογικές ήττες, κατάφερε να παίξει ανταγωνιστικό πινγκ πονγκ.

«Αποδείχτηκε ότι οι Πορτογάλοι ήταν πολύ σκληρός αντίπαλος για μας. Έχουν καλύτερη ομάδα και πιο πλήρη τριάδα. Η απόδοσή μας δεν έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο για να τους απειλήσουμε. Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά ηττηθήκαμε. Γενικά είχαμε μία καλή παρουσία και σημειώσαμε και τη νίκη 3-0 με την Τουρκία. Θα περιμένουμε πια την επόμενη προκριματική διαδικασία για το ομαδικό του 2021», τόνισε ο Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Σίγουρα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την ομάδα σταθερά στην 8άδα τα τελευταία χρόνια και με καλά πλασαρίσματα στον θεσμό, με αποκορύφωμα τη 2η θέση το 2013 και τώρα δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε όμως, το αναγνώρισε και το κοινό, που μας χειροκρότησε και συνεχίζουμε σε αυτή τη δύσκολη ολυμπιακή χρονιά».

Για τη γυναικεία ομάδα ο Κωστόπουλος ανέφερε: «Εμφανιστήκαμε αρκετά ανταγωνιστικοί και με το Λουξεμβούργο και με τη Γαλλία ώστε το τέλος να μας αφήσει μία αίσθηση ότι, με βάση και την εξέλιξη των αγώνων, μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Ίσως όχι να σημειώσουμε κάποια νίκη, αλλά να πιέζαμε παραπάνω τις ομάδες, τις οποίες ήδη είχαμε φέρει σε «δύσκολη», εντός εισαγωγικών, θέση. Για να επικρατήσουμε ως ομάδα θα έπρεπε να γίνουν πολλά γιατί κόντρα στο Λουξεμβούργο, για παράδειγμα, δεν μπορούσαμε να πετύχουμε νίκη απέναντι στη Νι Ξια Λιαν. Ανταγωνιστικοί ήμασταν και με τη Γαλλία και είχαμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα της Κατερίνας (σ.σ. Τόλιου) απέναντι σε αθλήτρια, που είναι στο 70 του κόσμου».

Με αφορμή ερώτηση για τη 19χρονη Τέρπου, που έκανε την πρώτη εμφάνισή της στον θεσμό, ο 42άχρονος προπονητής ολοκλήρωσε λέγοντας: «Έχουμε ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να ζητήσουμε κάτι καλό στις επόμενες διοργανώσεις. Η νεότερη στη Ναντ, η Έλσα, ήταν ανταγωνιστική και ίσως μπορούσε κάτι καλύτερο. Της έλειπε η εμπειρία όμως, για να κρατήσει ψηλά απόδοση σε όλο το ματς. Έδειξε πάντως, ότι μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.