Διασκέδαση και ψυχαγωγία στο 7ο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. (video)

Ασταμάτητη δράση 5,5 ωρών με αστείρευτη διάθεση, παλμό, πάθος και γερές …κόντρες μεταξύ συναδέλφων, εμπλουτισμένες με συνεχή πειράγματα! Κάπως έτσι περιγράφεται η εικόνα, που επικράτησε το Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο 7ο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ασταμάτητη δράση 5,5 ωρών με αστείρευτη διάθεση, παλμό, πάθος και γερές …κόντρες μεταξύ συναδέλφων, εμπλουτισμένες με συνεχή πειράγματα! Κάπως έτσι περιγράφεται η εικόνα, που επικράτησε το Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο 7ο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το σκηνικό όταν εξασφαλίζονται καλές συνθήκες, όταν η ψυχαγωγία και η καλύτερη γνωριμία με το θεαματικό ολυμπιακό άθλημα είναι βασικοί σκοποί του τουρνουά κι όταν οι άνθρωποι του Τύπου έχουν αναγνωρίσει την προσπάθεια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Εξήντα έξι αθλούμενοι από 31 Μέσα ενημέρωσης χαλάρωσαν με τη δημοφιλή ρακέτα, έδειξαν …αντοχές στον μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και απόλαυσαν και τον καλώς εννοούμενο συναγωνισμό.

Την εορταστική ατμόσφαιρα συμπλήρωναν ιδανικά τα πολλά παιδιά, που σε κάθε ευκαιρία έμπαιναν στα τραπέζια κι έπαιζαν φιλικά μεταξύ τους ή με τους γονείς τους. Γενικά, επιβεβαίωσαν διάφορα πράγματα την επιτυχία του ετήσιου τουρνουά κι αυτό ενθαρρύνει κι άλλο τη διοργανώτρια ελληνική ομοσπονδία, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης, αλλά και τον Π.Σ.Α.Τ., που σταθερά στηρίζει την εκδήλωση.

Στο φετινό ραντεβού οι αθλούμενοι ήταν 20 περισσότεροι από πέρσι. Αυξημένα και τα Μ.Μ.Ε., που «εκπροσωπήθηκαν», συγκεκριμένα ήταν 11 περισσότερα από το 2016. Οι γυναίκες ήταν πιο πολλές από κάθε άλλη χρονιά (12), ενώ οι συνολικά 66 συμμετοχές αποτέλεσαν τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό στο τουρνουά. Σημαντικό και το γεγονός ότι υπήρχαν άνδρες και γυναίκες, που ήρθαν να παίξουν πρώτη φορά, ενώ κάποια άτομα αύξησαν τις σερί παρουσίες, που έχουν από την αρχή του τουρνουά, το 2011! Πόσα ακόμα δείχνουν την απήχηση του event και το πόσο ευχάριστα πέρασαν οι συμμετέχοντες;

– Γνωρίζοντας την άνεση του χώρου αρκετοί αθλούμενοι έφεραν συζύγους και παιδιά. Τα πιο μικρά έπαιρναν εικόνες, τα πιο μεγάλα δοκίμαζαν τις ικανότητές τους σε στιγμές, που είχε προθέρμανση ή έμεναν κενά κάποια τραπέζια.   

– Το περιοδικό Τέχνης KROMA δεν αρκέστηκε στην έντονη αγωνιστική παρουσία του, αλλά επιφύλαξε και μία έκπληξη. Υποστήριξε τη διοργάνωση με το να δροσίσει τους αγωνιζόμενους με μεταλλικό νερό και να τους τονώσει με energy bars! Οι εργαζόμενοι του Μέσου μάλιστα, χάρηκαν τόσο τα παιχνίδια, που με φωτογραφίες, βιντεάκια και καλά λόγια ενίσχυαν την ίδια ώρα την εικόνα του event στα social media! «Ενισχύσαμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους του χώρου και αναπτύξαμε νέες συνέργειες για την διάδοση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, οι οποίες ξεκινούν άμεσα», τόνισαν χαρακτηριστικά.

– Σε δύο κατηγορίες προέκυψαν νέοι νικητές (Θεόφιλος Μάτης στην απλή κατηγορία ανδρών και Πέτρος Γιαννακούρης στην ειδική νυν και πρώην αθλητών), ενώ έγινε consolation, όπως και έξτρα ματς αθλουμένων στην κατηγορία βετεράνων ως συνέχεια της ειδικής κατηγορίας.

– Όχι απλά σχηματίστηκαν όλες οι κατηγορίες και δόθηκαν και οι δεύτερες ευκαιρίες για μετάλλιο σε βετεράνους και σε όσους αποκλείστηκαν στα γκρουπ του απλού ανδρών, αλλά για πρώτη φορά έγινε «μικρός» τελικός. Στην κατηγορία των ανεξαρτήτων (που συνολικά είχε 45 συμμετοχές) οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών είχαν όρεξη και δυνάμεις για να παίξουν και για τις θέσεις 3-4 (για την ιστορία νικητής ο Γ. Παπαϊωάννου).  

– Στην εξέδρα δεν σταματούσαν οι φωτογραφίες, τα βιντεάκια, οι πλάκες, αλλά και οι …αναλύσεις των αγώνων.  Συνάδελφοι ομολογούσαν ότι το αγωνιστικό επίπεδο των συμμετεχόντων έχει ανέβει, ενώ γέλασαν σε πρωτοφανές, για τα χρονικά του πρωταθλήματος, σκηνικό. Το 1ο σετ ενός αγώνα έληξε με 20-18 (ο Μπέλσης λύγισε τον Σάτρα).

– Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μοίρασε αναμνηστικά από το άθλημα σε όποιον ερχόταν πρώτη φορά στους αγώνες κι έκανε κλήρωση για δώρα από την ενδυμασία των εθνικών μας ομάδων και άλλα είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

– Συνεργείο των καναλιών NOVAsports πήρε και φέτος πολλά πλάνα κι έκανε ρεπορτάζ, ενώ η ΕΡΑ ΣΠΟΡ αφιέρωσε χρόνο σε πρωινή εκπομπή με ζωντανές συνεντεύξεις.

Από κει και πέρα, το ενδιαφέρον απρόσμενων επισκεπτών έδωσε ξεχωριστή χαρά στους διοργανωτές. Ερχόμενοι από το «Κύπελλο Ακρόπολις», που διεξαγόταν στη σάλα του Σ.Ε.Φ. αρκετοί αθλητές ή φίλοι του τάε κβο ντο μπήκαν το μεσημέρι στην αίθουσα για να δουν τι ακριβώς γίνεται και μόλις αντίκριζαν άδεια τραπέζια ζητούσαν αμέσως ρακέτες και μπαλάκια. Φυσικά η ομοσπονδία ανταποκρινόταν άμεσα (προέτρεπε κιόλας για δοκιμή τους …ντροπαλούς) κι έτσι ψυχαγωγούνταν με το πινγκ πονγκ και νεαροί, που δεν είχαν σχέση με το τουρνουά.  

Δύο απονομές επάθλων έκανε εκ μέρους του Π.Σ.Α.Τ. ο ειδικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Γιάννης Κορακής. Παρούσα και η B’ αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Χριστίνα Αμερικάνου, αλλά ο ρόλος της ήταν …αγωνιστικός. Δοκίμασε μάλιστα, πρώτη φορά την εμπειρία του τουρνουά. Στη γραμματεία ήταν η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στέλλα Νικολουδάκη. Δούλεψαν εθελοντικά για τη διοργάνωση και πρόσφεραν τεράστια βοήθεια οι διαιτήτριες Αλίκη Στακιά και Τόνια Καποδίστρια. Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά και τα σωματεία της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου και του Πανιωνίου Γ.Σ. που παραχώρησαν ρακέτες για να καλύψουν τη σχετική ανάγκη.

Αναλυτικά οι νικητές σε κάθε κατηγορία, που σχηματίστηκε:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:
1. Θεόφιλος Μάτης              SBC TV CHANNEL
2. Γιώργος Στεργιόπουλος    Site Sportsland
3. Γιώργος Παπαϊωάννου      Site Sportking
-. Γιώργος Ρουσσόπουλος     Δημοσιογράφος-Ελεύθερος επαγγελματίας

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ:
1. Γιώργος Σάτρας              Αθήνα 9.84
2. Χρήστος Τζοβάρας           ART Director Lifo
3. Γιώργος Μπέλσης            Μοντέρ ΤΗΛΕΑΣΤΥ
-. Χρήστος Μπαρούνης         Εφημερίδα Πράσινη

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1. Μαρίζα Γεωργίτση            COSMOTE TV
2. Βάσω Μαρίνου                ΤΗΛΕΑΣΤΥ
3. Ζέτα Θεοδωρακοπούλου   MEGA Channel
-. Κατερίνα Ραυτοπούλου      NOVA

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ:
1. Πέτρος Γιαννακούρης       ASSOCIATED PRESS
2. Νίκος Λάκατας                Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
3. Κώστας Αρμαγανίδης       Freerun.gr
-. Πέτρος Γαβριήλ               Συνεργασίες με τηλεοπτικές παραγωγές

ΥΠΟ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ:
1. Θανάσης Χειμωνάς          Αρθρογράφος
2. Γρηγόρης Βλασσάς          Φωτορεπόρτερ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.