Ο Κυπελλούχος Ελλάδας ανδρών 2023 αναδεικνύεται την Κυριακή 04/06 στο Σ.Ε.Φ.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας σηματοδοτεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 03 και 04/06, την ολοκλήρωση της περιόδου 2022-2023 στις διοργανώσεις της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Διεξάγεται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα δώσει το τρίτο τρόπαιο της χρονιάς σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς προηγήθηκαν η σχετική διοργάνωση του Τοπικού Κυπέλλου και φυσικά τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Το αρνητικό είναι ότι οι αγώνες αφορούν μόνο τους άνδρες. Τον Μάιο του 2022, στην επανεμφάνιση του θεσμού μετά από πολλά χρόνια, είχαν αγωνιστεί για τον τίτλο του Κυπελλούχου και άνδρες και γυναίκες, φέτος όμως δήλωσαν μόνο 3 ομάδες γυναικών και δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός (6) ώστε να γίνει η κατηγορία. Στους άνδρες χρειάζονταν το ελάχιστο 8 ομάδες από τις 16, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής και 8 ήταν οι τελικές δηλώσεις. Ο περσινός Κυπελλούχος Ολυμπιακός ΣΦΠ και ο φιναλίστ του τελικού Παναθηναϊκός ΑΟ είναι και φέτος στις θέσεις 1 και 2 των φαβορί αντίστοιχα. Η ομοσπονδία θα μεταδώσει απευθείας την Κυριακή τον τελικό μέσα από το κανάλι της στο youtube.

Ο τρόπος διεξαγωγής προβλέπει προοδευτικό νοκ άουτ με διαβάθμιση όλων των θέσεων. Το σύστημα του κάθε ομαδικού αγώνα αναφέρει ότι νικήτρια είναι η ομάδα, που θα κατακτήσει πρώτη τρεις επιμέρους νίκες στους συνολικά πέντε αγώνες, που μπορούν να γίνουν με την εξής σειρά: Α1-B2, A2-B1, A3-B3, A1-B1, Διπλό. Το σύστημα διαφέρει και φέτος από εκείνο του Τοπικού Κυπέλλου, που αποτέλεσε και την προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί ο κάθε αγώνας μπορούσε να φτάσει έως και το 4-3 (επίσης με διπλό στο τέλος).

Στο Κύπελλο Ελλάδας δήλωσαν συμμετοχή 7 ομάδες από την Αττική και μία από τη Βόρεια Ελλάδα, ο πρωταθλητής της Α2 κατηγορίας ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Αύριο Σάββατο θα γίνουν οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί, την Κυριακή ο τελικός και φυσικά μέσα στο ίδιο διάστημα θα υπάρχουν και τα ματς κατάταξης.

Το πρόγραμμα του ταμπλό:

Προημιτελικοί το Σάββατο 03/06 στις 15:00:

Ολυμπιακός-ΓΣ Άρης Βούλας

Αθηνά Μαγκουφάνας-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

ΑΕΚ-Άρης Νικαίας

Παναθηναϊκός-ΑΣ Γυμνάσιο

Ημιτελικοί το Σάββατο 03/06 στις 18:00 (και ματς κατάταξης 5-8):

Νικητής Προημιτελικού 1 – Νικητής Προημιτελικού 2

Νικητής Προημιτελικού 3 – Νικητής Προημιτελικού 4

Τελικός την Κυριακή 04/06 στις 11:00 (και «μικρός» τελικός και ματς κατάταξης):

Νικητής Ημιτελικού 1 – Νικητής Ημιτελικού 2

Τέλος, η ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι η αίθουσα στο ΣΕΦ θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση συμμετεχόντων στο Κύπελλο Ελλάδας σήμερα Παρασκευή, 02/06, στο δίωρο 18.00-20.00.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.