Πρώτος τελικός στο Europe Cup 2022-2023 για την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Ευρωπαϊκό τρόπαιο διεκδικεί από αύριο 01/04 η γαλλική Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου.

Βρίσκεται στον διπλό τελικό του Europe Cup 2022-2023, απέναντί της είναι η Ντζιάλντοβο από την Πολωνία και το Σάββατο δίνει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας. Ο 23χρονος άσος, που με τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους του στις νεαρές ηλικίες έχει ήδη γράψει ιστορία στην επιτραπέζια αντισφαίριση της ηπείρου, είναι έτοιμος να ζήσει μία ακόμα σπουδαία και μοναδική εμπειρία. Επιπλέον, γίνεται ο 3ος Έλληνας πρωταθλητής, που φτάνει στον τελικό του θεσμού με ξένο κλαμπ μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη το 2012 με τη γαλλική Ανζέ (φιναλίστ) και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα το 2003 με την επίσης γαλλική Μονπελιέ (τροπαιούχος στην προηγούμενη ονομασία του 2ου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ομάδων, το Νάνσι Έβανς). Επιπλέον, ο Γκιώνης έχει πάρει μέρος και σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (2015). Ο αυριανός αγώνας στην Πολωνία αρχίζει στις 14:15 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα της ETTU TV στο λινκ K.S. Dekorglass Dzialdowo – GV Hennebont TT. Ο καθοριστικός δεύτερος τελικός διεξάγεται την Τρίτη 04/04 στο νεότευκτο αθλητικό κέντρο της Ενεμπόν (ώρα έναρξης 20:30).

Οι αναμετρήσεις της πρώην πρωταθλήτριας Γαλλίας για την κατάκτηση του Europe Cup αποτελούν παράλληλα το πολύ θετικό κλείσιμο των ελληνικών χρωμάτων σε μία εξαιρετική χρονιά στα φετινά Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Πολύ πρόσφατα είχαμε τον τίτλο του Ολυμπιακού στο Europe Trophy ανδρών (και τη 2η θέση των Σαρισών Φλώρινας στο Europe Trophy γυναικών. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, που πέρσι είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια στο Europe Trophy, έφτασε φέτος στα προημιτελικά του Europe Cup, ενώ ο Γκιώνης με την πολωνική Μπογκόρια πήγε μέχρι τα ημιτελικά του Europe Cup ανδρών.

Ο Σγουρόπουλος έχει ήδη συμβάλει στην επιτυχία της Ενεμπόν να προχωρήσει μέχρι τον τελικό και είναι έτοιμος να βοηθήσει και για το μεγαλύτερο βήμα. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια στη διοργάνωση, το γαλλικό κλαμπ έχει στη διάθεσή του τον διάσημο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, πρωταθλητή κόσμου στο διπλό ανδρών πριν από 10 χρόνια. Σταθερά επίσης στη σύνθεση ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον και ο Δανός Άντερς Λιντ.  

Η Ντζιάλντοβο στηρίζεται σε τρεις σπουδαίους και έμπειρους αθλητές, τον Πολωνό Γιακούμπ Ντίγιας, τον Ιάπωνα Κάι Κονίσι και τον Δανό Τζόναθαν Γκροθ. Η Ενεμπόν κατέκτησε την περίοδο 2018-2019 το Europe Cup ανδρών και αυτός είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος της ως σήμερα. Η Ντζιάλντοβο είχε φτάσει στην ίδια διάκριση την αμέσως προηγούμενη σεζόν, το 2017-2018 δε, ήταν η αμέσως προηγούμενη νικήτρια του Europe Cup.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν αρχίσει την πορεία τους από το Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησαν το δικαίωμα να μετακινηθούν στο επόμενο Κύπελλο ομάδων παίρνοντας τη 2η θέση στους ομίλους τους. Ακολούθως, στο ταμπλό του Europe Cup, η Ενεμπόν είχε αποκλείσει την ιταλική Τοπ Σπιν Μεσίνα με δύο νίκες στα προημιτελικά και τη γαλλική Ποντουάζ Σερζί, επίσης με δύο νίκες στα ημιτελικά. Η Ντζιάλντοβο αντίστοιχα, είχε αφήσει εκτός συνέχειας με την ίδια αποδοτικότητα την αυστριακή Βιενέρ Νέουσταντ και την επίσης πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη.    

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΛΙΓΚΑΣ Η ΡΕΚΟΡΝΤ ΤΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ  

Σε ένα άλλο αγωνιστικό πεδίο Ελλήνων «ξενιτεμένων» στο μεταξύ, υπήρξε σημαντική εξέλιξη για τη Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου. Για τη 13η και προτελευταία στην κανονική διάρκεια, αγωνιστική της σουηδικής λίγκας, η Ρέκορντ επιβλήθηκε εκτός έδρας της ουραγού Βάστερς με 4-0. Ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης με 22 βαθμούς και είναι κοντά στην εξασφάλιση των πλέι οφ της πρώτης 4άδας. Μάλιστα, στον εντός έδρας αγώνα με τη Μούνκενταλ, την Τρίτη 04/04, που θα είναι καθοριστικός για την είσοδο στο φάιναλ φορ, δίνει εορταστικό χαρακτήρα. Ανακοίνωσε δωρεάν είσοδο στο κλειστό γυμναστήριο Helsingborgs Idrottsarena και ότι θα τοποθετήσει έξτρα καθίσματα, καθώς περιμένει αρκετό κόσμο με την ελπίδα ότι θα υλοποιήσει τον υψηλό στόχο της. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών, που μπήκε με μεγάλη φωτό σε πρώτο πλάνο από την ομάδα του στην αφίσα του τελευταίου αγώνα, νίκησε στην αναμέτρηση με τη Βάστερς τον Ισπανό Αγιούσο Σέρα με 3-2 σετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.