Στις θέσεις 5-8 του διπλού U19 η Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender της Τυνησίας

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου εκπροσώπησε άλλη μια φορά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε World Table Tennis Youth Contender της βαθμίδας Star.

Καλύπτοντας σταθερά τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα κορυφαία τουρνουά νέων αγωνίστηκε σήμερα 04/02 στο Salle Omnisport de Rades της Τύνιδας και μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις κυνήγησε το καλύτερο δυνατό αποκομίζοντας μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία. Στο απλό αθλητριών Under 19 αποκλείστηκε στη φάση των γκρουπ παίρνοντας την 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ στο διπλό γυναικών της ίδιας κατηγορίας, με συμπαίκτρια τη Χάνα Γκόντα από την Αίγυπτο, πέρασαν τον 1ο γύρο και πλασαρίστηκαν τελικά στις θέσεις 5-8 χάνοντας το βράδυ από το 1ο φαβορί του αγωνίσματος.  

Στην κατηγορία κοριτσιών U19 σχηματίστηκαν 8 γκρουπ των 4ων και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων (νούμερο 115 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη Under 19) κληρώθηκε στο 3ο. Αρχικά έχασε με 3-0 σετ από τη Γερμανίδα Μία Γκρίεζελ, η οποία είναι νούμερο 20 στον κόσμο στην κατηγορία έως 17 ετών (5-11, 1-11, 9-11). Το μεσημέρι αντιμετώπισε την Κροάτισσα Ντόρα Κόσιτς (Νο 55 στο U19) και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ (7-11, 11-5, 11-8, 11-8), που την κράτησε στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στην 3η αγωνιστική των γκρουπ όμως, είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στη Γαλλίδα επικεφαλής Πριτίκα Παβάντ (Νο 7). Έχασε με 3-0 σετ και αποκλείστηκε από το κυρίως ταμπλό με την 3η θέση και 4 βαθμούς (8-11, 5-11 7-11).

Σημειωτέον ότι η ινδικής καταγωγής Παβάντ αγωνίστηκε το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ στο κοντινό παρελθόν έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες Under 21, στο διπλό κορασίδων, το ομαδικό κορασίδων και το διπλό μικτό παίδων-κορασίδων, καθώς και νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 σε κορασίδες και νεάνιδες.  Είναι δε, η σημερινή πρωταθλήτρια Γαλλίας στο απλό γυναικών.

Στο διπλό αθλητριών U19 δημιουργήθηκε στην Τυνησία ταμπλό των «16». Η Παπαδημητρίου με τη Χάνα Γκόντα από την Αίγυπτο, μία εξαιρετική αθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης U17, αντιμετώπισαν αργά το απόγευμα τις Μαριάνα Σάντα/Μάραμ Ζογκλάμι από την Πορτογαλία και την Τυνησία αντίστοιχα. Συνδυάστηκαν θαυμάσια και επιβλήθηκαν εύκολα με 3-0 σετ (11-2, 11-6, 11-6).

Στην 8άδα συνάντησαν το βράδυ το νούμερο 1 του τουρνουά, τις Γαλλίδες Πριτίκα Παβάντ/Σαρλότ Λουτζ. Αποκλείστηκαν με 3-1 σετ, πάντως ήταν ανταγωνιστικές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα δύο πρώτα σετ δέχτηκαν σερί μετά το ισορροπημένο πρώτο κομμάτι. Στο 3ο επικράτησαν στην παράταση κι αφού έσωσαν ματς μπολ και στο 4ο μέτρησε το δυνατό ξεκίνημα των Γαλλίδων (5-11, 6-11, 13-11, 7-11). Να σημειωθεί ότι ιδιαιτέρως διακεκριμένη στο εξωτερικό είναι και η Λουτζ, μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στον τελικό του απλού νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για την Γκόντα να προστεθεί ότι εκτός από πρωτιές σε διάφορα Youth Contender κατέχει ένα αφρικανικό ρεκόρ. Τον Μάιο του 2022 και σε ηλικία μόλις 14 ετών και 167 ημερών έγινε η νεότερη ποτέ νικήτρια του ITTF-Africa Cup γυναικών.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Την πρώτη νίκη του στη Σούπερ κατηγορία ανδρών της Ισπανίας σημείωσε το βράδυ της Παρασκευής 03/02 ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Η νέα ομάδα του, η Μούρθια, κάμφθηκε στην έδρα της με 4-2 από την Ποντεβέντρα, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έμεινε στους 3 βαθμούς και την τελευταία θέση και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια για την παραμονή.

Ο Έλληνας αμυντικός έδωσε 2 ματς και είχε 1 νίκη και 1 ήττα. Αρχικά ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Ισπανό Μάρτιν Φερνάντεθ κι ακολούθως επικράτησε του Αργεντινού Γκάστον Άλτο με 3-1. Μόλις το δεύτερο ομαδικό παιχνίδι στη χώρα της Ιβηρικής ήταν για τον Αγγελάκη αυτό και να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συμπαίκτες του στη Μούρθια είναι και ο Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται και στην ελληνική Α1 με τον ΑΣ Πέρα Αθηνών.

* Αγώνα είχε χτες 03/02 και η Ενεμπόν και ανέβηκε στην κορυφή της γαλλικής Pro A. Χωρίς να έχει αυτή τη φορά στη σύνθεσή της τον Γιάννη Σγουρόπουλο νίκησε εντός έδρας τη Τζούρα Μορέ με 3-0 για τη 12η αγωνιστική κι έφτασε στους 27 βαθμούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.