Οι νικητές στα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων

Η πρώτη πράξη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων παίχτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29/01 σε 5 περιοχές της χώρας.

Στην Αθήνα, την Καβάλα, την Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και τη Χίο διεξήχθη το Περιφερειακό πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, το οποίο ναι μεν γίνεται από πέρσι ως ξεχωριστή διοργάνωση και αναδεικνύει τοπικούς νικητές, αλλά την ίδια ώρα δίνει και προκρίσεις για το δεύτερο και κύριο μέρος των αγώνων, δηλαδή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα φιλοξενήσει το Λουτράκι Κορινθίας στο διάστημα 20-23 Απριλίου 2023. Συνολικά σε όλη τη χώρα πήραν μέρος 200 παιδιά, έδειξαν το ταλέντο τους  και πρόσφεραν όμορφες και δυνατές αναμετρήσεις. Πρωταθλητές των Περιφερειών αναδείχτηκαν: στην Αττική ο Γιώργος Κοσμάς στους παίδες και η Άλκηστις Κασίμη στις κορασίδες, στη Βόρεια Ελλάδα ο Δημήτρης Τζιαμαλίδης και η Γεωργία Σπανού αντίστοιχα, στη Δυτική Ελλάδα ο Γιάννη Κούτρα και η Μυρτώ Αλεξανδροπούλου, στην Κρήτη και στη Χίο, όπου αγωνίστηκαν μόνο αγόρια, ο Νίκος Αγγελίδης και ο Μιχαήλ-Άγγελος Κοκκώδης αντίστοιχα.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια με διαβαθμίσεις, όπου χρειάστηκε για τις θέσεις πρόκρισης. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και για την περιοχή της Αττικής έγιναν και τις δύο ημέρες οι αγώνες των αγοριών και μόνο το Σάββατο 28/01 εκείνοι των κοριτσιών.

Στους παίδες αναδείχτηκε νικητής ο Γιώργος Κοσμάς, που είχε και τον ρόλο του 1ου φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλε τον συμπαίκτη του στον Δ.Α.Ο. Ταύρου Γρηγόρη Τσιλόπουλο με 3-0 σετ (11-3, 11-6, 11-5). Δύο ακόμα αθλητές του Δ.Α.Ο.Τ., ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος και ο Πέτρος Λιώτσης κατετάγησαν 3οι, έχοντας δώσει νωρίτερα συναρπαστικούς ημιτελικούς. Ο Δήμος κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Κοσμά, ενώ ο Λιώτσης (Νο 2 στο ταμπλό) επίσης στα πέντε σετ και στην παράταση από τον Τσιλόπουλο.

Στις κορασίδες αναμετρήθηκαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί, η Μαύρα Κοντοπούλου και η Άλκηστις Κασίμη αντίστοιχα, που είναι και συμπαίκτριες στο Π.Κ.Δ. Ταύρου. Η Κασίμη απέδωσε καλύτερα από την ισάξια αντίπαλό της και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στον λαιμό τους η Qi Xinyu από τον ΑΟ Ταταύλα (κάμφθηκε με 3-2 σετ στα ημιτελικά από την Κοντοπούλου σε μεγάλο ματς) και η Χρυσαυγή Τσιλοπούλου από το Π.Κ.Δ. Ταύρου.

Για τη Βόρεια Ελλάδα το Περιφερειακό πρωτάθλημα διεξήχθη χτες Σάββατο στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας. Στους παίδες κατέκτησε την πρωτιά ο Δημήτρης Τζιαμαλίδης από τον ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας. Στον ισορροπημένο τελικό έκαμψε με 3-2 σετ τον συμπαίκτη του στη Φιλία Κωνσταντίνο Αλεξούδη, που ήταν 1ο φαβορί (6-11, 11-4, 11-5, 7-11, 11-6). Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Θεοφάνης Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Σάρισες Φλώρινας). Στα 5 σετ είχε κριθεί και ο ημιτελικός του Αλεξούδη με τον Σαμπαλή.

Στις κορασίδες διεκδίκησαν την 1η θέση η Γεωργία Σπανού και η Ειρήνη Χρυσοστομίδου, που αγωνίζονται μαζί στις Σάρισες Φλώρινας. Η Σπανού, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2020, επιβλήθηκε με 3-1 σετ (11-5, 11-8, 7-11, 11-3). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Άννα Μήτκα από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η Χριστίνα Τζενίδη του ίδιου σωματείου.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στο Κουκούλι της Πάτρας, έγινε το Περιφερειακό πρωτάθλημα για Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο. Όπως πριν από δύο βδομάδες στο ίδιο χώρο, για το αναπτυξιακό τουρνουά της αχαϊκής πρωτεύουσας, έτσι και σήμερα αναμετρήθηκαν στον τελικό ο Γιάννη Κούτρα και ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Το 1ο φαβορί, ο Κούτρα, βρέθηκε πίσω 0-2 σετ, αλλά μετά ήταν πολύ σταθερός και γύρισε την κατάσταση σε 3-2 υπέρ του για να επαναλάβει την περσινή πρωτιά στην ίδια διοργάνωση (9-11, 7-11, 11-6, 11-6, 11-5). Στην 3η θέση ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους ο Γιάννης Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου και ο Αναστάσιος Φουσέκης του ΑΟ Παγώνα Πάτρας.

Στις κορασίδες έφτασε στην κορυφή η Μυρτώ Αλεξανδροπούλου, που ήταν νούμερο 7 στα seeding. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Μαρίνας Παπαδημητρίου (Νο 8), αμφότερες οι αθλήτριες είναι από τον ΑΣ Ίφιτος Πατρών (11-3, 11-8, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου του ΑΟ Ξυλοκάστρου και η Σοφία Φίλη του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα παίδων για τη Χίο έγινε επίσης σήμερα 29/01 στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων. Ο Μιχαήλ-Άγγελος Κοκκώδης ήταν 1ο φαβορί και κατέκτησε άλλη μία πρωτιά σε τοπικό επίπεδο φέτος έπειτα από εκείνη στους άνδρες. Ο αθλητής του ΟΕΑ Χίου ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Γιώργο Ραπτόπουλο (Νο 2) του Φάρου Βαρβασίου (10-12, 11-6, 11-8, 11-8). Ο Γιάννης Κοφινάς του Νηρέα Καρδαμύλων και ο Βασίλης Καλαϊτζής του ΟΕΑ Χίου πήραν την 3η θέση.

Τέλος, στην Κρήτη η διοργάνωση διεξήχθη σε αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου, στο Ηράκλειο κι επίσης αφορούσε μόνο τους παίδες. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Αγγελίδης του ΟΑ Χανίων. Στον τελικό συνάντησε τον συμπαίκτη του Στέφανο Μαυροματάκη με 3-1 σετ (5-11, 14-12, 11-5, 11-5) και να σημειωθεί ότι και οι δύο αθλητές είναι ακόμα στην κατηγορία των παμπαίδων. Μαζί στην 3η θέση βρέθηκαν ο Χαράλαμπος Τσαλακανίδης και ο Δημήτρης Πετράκης, επίσης από το σωματείο των Χανίων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.