Η έναρξη της 2ης φάσης για τους Έλληνες «ξενιτεμένους» στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Η προηγμένη στην επιτραπέζια αντισφαίριση, Γαλλία, αποτελεί γι’ άλλη μία σεζόν τη «στέγη» των περισσότερων Ελλήνων αθλητών, που έχουν επιλέξει ν’ αγωνίζονται και εκτός συνόρων.

Είναι τιμητικό μάλιστα, που η εκπροσώπηση αρχίζει από τις κορυφαίες επαγγελματικές λίγκες (στην Pro A ανδρών με τον Γιάννη Σγουρόπουλο, στην Pro B με τον Γιάννη Βλοτινό, στην Pro B γυναικών με την Κατερίνα Τόλιου και την Ελισάβετ Τέρπου) και απλώνεται, όπως κάθε χρόνο με πλήθος αθλητών, στις λεγόμενες National κατηγορίες (δηλαδή από την 3η έως την 5η της χώρας). Το Σάββατο 21/01 δόθηκε η εκκίνηση στη 2η φάση των National πρωταθλημάτων της περιόδου 2022-2023 και αγωνίστηκαν περισσότεροι από 10 αθλητές μας. Η συνέχεια περιλαμβάνει επίσης γκρουπ, οι αγωνιστικές θα ολοκληρωθούν τον Μάιο και στην πορεία έχουν να μετάσχουν αρκετοί ακόμα Έλληνες επίλεκτοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες στην πρεμιέρα. Με βάση πάντα τα στοιχεία, που δίνει η γαλλική ομοσπονδία του αθλήματος (FFTT), σημειώνουμε το ξεκίνημα στη χρονιά για τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Νίκο Αντωνιάδη, Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, Δημήτρη Κορδούτη, Στράτο Δαμιανή, Σωκράτη Γιαννούτσο, Αντώνη Μαλινάκη, Κωνσταντίνο Λυκοστράτη, Φώτη Αρβανίτη και Ιωάννα Γερασιμάτου, ενώ κάνουμε αναφορά και στον απολογισμό, που είχαν οι υπόλοιποι αθλητές ομάδων από τις National κατηγορίες μέχρι το τέλος του 2022.

Συνοπτικά η εικόνα στην έναρξη της 2ης φάσης:

Στη National 1 των ανδρών σχηματίστηκαν 4 γκρουπ των 8 ομάδων και οι 2 πρώτες από το κάθε ένα αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ. Η Ρομάνς των αδερφών Κωνσταντινόπουλων και του Σταματούρου, αφού πρωταγωνίστησε στην 1η φάση, συνεχίζει από το 4ο γκρουπ με τον στόχο της εισόδου στην έξτρα διαδικασία για την άνοδο. Το περασμένο Σάββατο νίκησε εντός έδρας 8-2 την Ισί λε Μουλινό. Τόσο ο Κ. Κωνσταντινόπουλος όσο και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος επικράτησαν και στους 2 ατομικούς αγώνες τους, αλλά και μαζί στο διπλό. Γενικά στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος είχαν απολογισμό 14 νίκες-4 ήττες και 12-5 αντίστοιχα. Ο Σταματούρος, που με συμφωνία για λίγα ματς δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο νέο έτος, είχε στην 1η φάση 4 νίκες και 1 ήττα.

Στη National 2 των ανδρών η 2η φάση περιλαμβάνει 8 γκρουπ των 8 ομάδων. Τρεις ομάδες με ελληνικό χρώμα έπεσαν μαζί στο 2ο γκρουπ, μάλιστα η εναρκτήρια αγωνιστική είχε μεταξύ τους αναμέτρηση. Η Καουντρί του Χατζηλυγερούδη υποδέχτηκε την Κουρμπεβουά του Ρηνιώτη.  Η γηπεδούχος επικράτησε με 8-5, αλλά ελληνική …κόντρα καταγράφηκε μόνο στο διπλό. Ο Ρηνιώτης συγκρότησε δίδυμο με τον Κριστόφ Μπερτέν και νίκησαν τον Χατζηλυγερούδη με τον Στεφάν Ουκλιέ. Ατομικά τώρα οι διεθνείς μας είχαν μόνο νίκες. Ο Χατζηλυγερούδης επιβεβαιώνει την εξαιρετική του φόρμα, καθώς πέτυχε 3 ατομικές νίκες. Στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης είχε 12 νίκες-4 ήττες. Ο Ρηνιώτης άρχισε με 2 ατομικές νίκες. Πριν από την αλλαγή του χρόνου είχε 14 νίκες και 1 ήττα.

Στην ίδια κατηγορία και το ίδιο γκρουπ είναι η Βιλιέρ 1 του Μαλινάκη. Στο ματς του Σαββάτου έχασε από τη Χάβρη εκτός έδρας με 8-5. Ο Χανιώτης πρωταθλητής εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα. Το ένα από τα θετικά του αποτελέσματα το πέτυχε κόντρα στον Βούλγαρο Κονσταντίν Παραπάνοφ, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Μέχρι και τον Δεκέμβριο είχε στο πρωτάθλημα 8 νίκες-3 ήττες.

Στη National 2 συνεχίζει και η Αντίμπ 1 του Δ. Κορδούτη. Μετέχει στο 3ο γκρουπ και στην 1η αγωνιστική έκαμψε στην έδρα της τη Σαλιντρέ με 8-4. Ο νεαρός διεθνής μας είχε ατομικά 2 νίκες και 1 ήττα. Γενικά έκλεισε την 1η φάση του πρωταθλήματος με απολογισμό 10-5.

Στη National 3 μετακινήθηκε η Σεν Ντενί 2 του Δαμιανή. Εκεί έχουν γίνει 16 γκρουπ των 8 ομάδων! Το κλαμπ είχε αρχίσει τη σεζόν στη National 2. Βρίσκεται στο 12ο γκρουπ και στην 1η αγωνιστική νίκησε ως γηπεδούχος τη Λα Ροσέλ με 8-4. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 σημείωσε 2 ατομικές νίκες. Στην παραπάνω κατηγορία είχε μέχρι τον Δεκέμβριο 11 νίκες και 6 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται πλέον και η Κουντούν του Αντωνιάδη, που επίσης ήταν στη 2. Για την πρεμιέρα στο 15ο γκρουπ ξεπέρασε εντός έδρας την Ανεκουίν με 8-5. Ο διεθνής δεξιόχειρας ήταν καθοριστικός με 3 θετικά αποτελέσματα στο απλό και γενικά στις λίγες συμμετοχές του μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είχε ήττα σε 6 αγώνες.

Επίσης στη National 3 υποχώρησε από τη National 2 και η Σεσόν 1 του Λυκοστράτη. Βρίσκεται στο 9ο γκρουπ  και στο ξεκίνημα κατέβαλλε εκτός έδρας τη Σεν Σουλπίν με 8-3. Ο αριστερόχειρας αθλητής πέτυχε 3 νίκες, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο εμφάνισε 7 νίκες-3 ήττες.

Στη National 3 είναι και η Αντίμπ 3 του Γιαννούτσου και μετέχει στο 5ο γκρουπ. Στην έναρξη της 2ης φάσης επιβλήθηκε με 8-3 εντός έδρας της Βενέλ. Ο Γιαννούτσος είχε 2 νίκες και 1 ήττα. Ο απολογισμός του στο πρώτο μισό ήταν 8-5 παίζοντας περισσότερο στη National 2. Στο ίδιο σωματείο ο Ιάσονας Κορδούτης πραγματοποίησε στο ίδιο διάστημα περιορισμένες συμμετοχές με την Αντίμπ 3 στη National 3 και παρουσίασε 5 νίκες και 1 ήττα.

Στην ίδια κατηγορία ήταν ξεχωριστή η αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββάτου 21/01 για τον Αρβανίτη. Με τη φανέλα της Εσιρόλ έκανε το ντεμπούτο του στη National 3 από την Pre-National, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο νεαρός αθλητής σημείωσε 2 ατομικές νίκες-1 ήττα στο απλό και είχε και 1 νίκη στο διπλό στο ισόπαλο εκτός έδρας 7-7 με τη Ριλιέ για το 5ο γκρουπ. Στην Pre-Natiional είχε 5 νίκες–1 ήττα.

Στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των γυναικών στην εναρκτήρια αγωνιστική του 2023 πήρε μέρος μόνο η Γερασιμάτου. Διατηρείται στη National 2 η ομάδα της, η Ερμόν Πλεσί 1 και βρίσκεται στο 3ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα νίκησε δύσκολα στο «σπίτι» της την Τορίν Φουλάρ με 8-6. Η αριστερόχειρας διεθνής μας συνέβαλε τα μέγιστα με 3 προσωπικές νίκες. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε 9 νίκες και 3 ήττες.

Κάνουμε μικρή αναφορά και σε άλλα παιδιά, που δεν είχαν παρουσία στα πρώτα ματς του 2023 στη Γαλλία.

Στη National 1 των γυναικών βρίσκεται στη 2η φάση η Μπουργκουάν της Κωνσταντίνας Παρίδη από τη National 2, στην οποία ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο. Αγωνίζεται στο 2ο γκρουπ και επιδιώκει να πάει στα μπαράζ ανόδου. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα ματς έως τώρα, ήταν πριν από τα Χριστούγεννα όταν είχε 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

Στη National 2 και το 2ο γκρουπ άρχισε την προσπάθειά της το 2023 η Ρεν Πολ Μπερ της Αλίκης Κιούφη. Κι αυτή η διεθνής αθλήτρια μας όμως, έχει αγωνιστεί προς το παρόν μόλις μία φορά στη Γαλλία (και είχε 1 νίκη-1 ήττα).

Στη National 3 συνεχίζει τους αγώνες της η Μπουργκουάν Τζαλιό της Χριστίνας Αθανασοπούλου. Είναι στο 4ο γκρουπ κι άρχισε τα παιχνίδια χωρίς την Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία στο πρώτο κομμάτι της σεζόν εμφάνισε 10 νίκες και 4 ήττες.

Στους άνδρες στο 2ο γκρουπ της National 1 προχωρά η Ποντουάζ Σερζί 2, με την οποία άρχισε τη σεζόν ο Γιάννης Μπόσκοβιτς. Στην πρεμιέρα της 2ης φάσης δεν ήταν παρών. Στην αρχή της περιόδου είχε 2 ήττες σε αυτή την κατηγορία, αργότερα αγωνίστηκε με την 3η ομάδα του σωματείου και σημείωσε 6 νίκες.

Στη National 2 συνεχίζει η Παρί 13 του Ανέστη Καριοφυλλίδη, είναι στο 1ο γκρουπ αλλά άρχισε τη 2η φάση χωρίς τον Θεσσαλονικιό αθλητή. Ο τελευταίος είχε μέχρι τον Δεκέμβριο 7 νίκες-8 ήττες στο απλό.

Στη National 3 είναι πάντα η Αμικάλ Πονζίστ, με την οποία συμφώνησε φέτος ο Δημήτρης Βιτσιώτης. Τώρα μετέχει στο 16ο γκρουπ. Ο 27χρονος αθλητής δεν έχει παίξει στη νέα χρονιά και προέρχεται από 3 ήττες σε ισάριθμα ατομικά ματς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.