Διασυλλογικά πρωταθλήματα Γαλλίας: Το φετινό ξεκίνημα του Βλοτινού στην Pro B και άλλων «λεγεωνάριων» στις National κατηγορίες

Η βδομάδα, που τελείωσε μόλις, ήταν ξεχωριστή για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Γαλλίας με την έννοια ότι δόθηκε η εκκίνηση σε όλα τα διασυλλογικά της πρωταθλήματα για την περίοδο 2022-2023.

Σε αυτό το πλαίσιο έκαναν με χαρά και τις πρώτες τους φετινές εμφανίσεις εκεί Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του αθλήματος. Προ ημερών πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην Pro A, η Κατερίνα Τόλιου, η Ελισάβετ Τέρπου στην Pro B και τελευταία ακολούθησαν αρκετοί ακόμα διακεκριμένοι αθλητές μας, σε αυτή την προηγμένη πινγκπονιστικά χώρα, η οποία δείχνει εδώ και χρόνια μεγάλη προτίμηση στους εκπροσώπους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο αειθαλής Γιάννης Βλοτινός κατ’ αρχάς, επανεμφανίστηκε στην Pro B, τη 2η επαγγελματική λίγκα της Γαλλίας μετά από πολλά χρόνια, ενώ το Σάββατο 24/09 έκαναν τη φετινή αρχή στις National κατηγορίες (δηλαδή από την 3η έως την 5η της χώρας) οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Δημήτρης Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αντώνης Μαλινάκης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Αναστάσιος Καριοφυλλίδης και Ιωάννα Γερασιμάτου. Με ομάδες από τις National έχουν συμφωνήσει κι άλλοι πρεσβευτές μας, απλά δεν πήραν μέρος στην 1η αγωνιστική. Συνοπτικά τα ξεκίνημα των αθλητών μας:

Ο Βλοτινός ανανέωσε το καλοκαίρι τη συνεργασία του με τη Σεν Πιερέζ. Του έγινε όμως, πρόταση να αφήσει φέτος τις National και να ενισχύσει την 1η ομάδα του κλαμπ στην Pro B και τη δέχτηκε. Έτσι, στα 51 του χρόνια ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών (14) δεν διστάζει να δοκιμάσει νέα πρόκληση σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Στην έναρξη της λίγκας η Σεν Πιερέζ κάμφθηκε με 3-2 ως φιλοξενούμενη από την Αμιέν. Ο Βλοτινός έδωσε δύο ματς από τη θέση 2 της ομάδας και ηττήθηκε από δύο πολύ αξιόλογους εν ενεργεία διεθνείς, τον Βραζιλιάνο Έρικ Τζούτι και τον Ούγγρο Τόμας Λάκατος. Συμπαίκτες είχε τον Μεξικανό Μάρκος Μαδρίντ και τον Γάλλο Μαρτίν Μπεσλιέ.

Στη National 1 των ανδρών και το 2ο γκρουπ βρίσκεται η Ρομάνς, όπου αγωνίζονται άλλη μια χρονιά οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι. Στην εναρκτήρια αγωνιστική η ομάδα νίκησε εντός έδρας τη Λε Κανέτ με 8-2. Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος σημείωσαν από 2 νίκες, ενώ επικράτησαν μαζί και στο διπλό.

Στη National 2 των ανδρών η Κουρμπεβουά του Ρηνιώτη βρίσκεται στο 7ο γκρουπ. Στο ξεκίνημα έχασε εντός έδρας 8-5 από την Γκρεσιβοντάν. Πάντως, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 έκανε πολύ καλή πρεμιέρα με τη νέα του ομάδα σημειώνοντας 3 νίκες.

Στην ίδια κατηγορία και το ίδιο γκρουπ είναι η Βιλιέρ του Μαλινάκη. Στο ματς του Σαββάτου νίκησε εκτός έδρας τη Σεν Πιερέζ 3 με 8-4. Ο Χανιώτης πρώην διεθνής εμφάνισε 1 νίκη και 1 ήττα.

Πάντα στη National 2 η Καουντρί του Χατζηλυγερούδη άρχισε την πορεία της στο 6ο γκρουπ με εκτός έδρας ματς κόντρα στη Λε Λουπ ντ’ Ανζέ. Έχασε με 8-2 και ο σημερινός 3ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών είχε σε ατομικό επίπεδο 1 νίκη και 1 ήττα.  

Στην ίδια κατηγορία κι επίσης στο 6ο γκρουπ είναι η Σεν Ντενί του Δαμιανή. Στην 1η αγωνιστική κάμφθηκε εντός έδρας 8-5 από την Καέν. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα και το παιχνίδι, στο οποίο έχασε θα το θυμάται για πάντα. Είχε τη χαρά και την τύχη ν’ αντιμετωπίσει τον θρυλικό Αφρικανό Σεγκούν Τοριόλα, που κατέχει το ρεκόρ των 7 συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τους Ευρωπαίους Πρίμορατς, Σέιβ και Πέρσον.

Στη National 2 βρίσκεται και η Αντίμπ 2 του Δ. Κορδούτη. Μετέχει στο 7ο γκρουπ και στην 1η αγωνιστική ηττήθηκε 8-1 στην έδρα της Σεντ Εγκρέβ. Ο επίσης «χάλκινος» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών φέτος στο Σεράγεβο είχε 1 νίκη και 1 ήττα.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η Κουντούν του Αντωνιάδη. Για το 3ο γκρουπ κάμφθηκε εκτός έδρας 8-5 από την Τσεσνάι. Ο «χάλκινος» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών έκανε εξαιρετική αρχή με 3 νίκες. 

Στη National 2 αγωνίζεται και η Παρί 13, η νέα ομάδα του Καριοφυλλίδη. Έχει κληρωθεί στο 2ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα στη Γκρενόμπλ ηττήθηκε 8-1 από τη Λε Τρονς. Ο Θεσσαλονικιός αθλητής γνώρισε 2 ήττες.

Στο 4ο γκρουπ της National 2 μετέχει η Σεσόν, όπου αγωνίζεται φέτος ο Λυκοστράτης. Ο αριστερόχειρας αθλητής σημείωσε τη μοναδική επί μέρους νίκη για την ομάδα του (είχε και 1 ήττα) στο εκτός έδρας 8-1 απέναντι στη USM Ολιβέ.  

Στις γυναίκες η Ερμόν Πλεσί 1, στην οποία αγωνίζεται άλλη μια χρονιά η Γερασιμάτου, βρίσκεται στη National 2 και το 3ο γκρουπ. Στο ξεκίνημα έχασε ως γηπεδούχος 8-4 από τη Σεν Πιερέζ 3. Η 21χρονη αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών άρχισε το πρωτάθλημα με 1 νίκη και 2 ήττες.

Τέλος, στην Αντίμπ μετακινήθηκε φέτος και ο Γιαννούτσος. Απλά, στην έναρξη της σεζόν χρησιμοποιήθηκε με την 3η ομάδα της στο πρωτάθλημα της Pre-National. Στο εκτός έδρας 8-3 επί της Ιστρ 4 βοήθησε καθοριστικά με 3 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.