Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών: Καλή αρχή από την Τόλιου στο απλό, έχασε ευκαιρία για πολύτιμη νίκη η Παρίδη

Κατά τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μονάχου μπήκε στο πρόγραμμα το αγώνισμα του απλού και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 14/08, στην πρώτη ενότητα, αγωνίστηκαν οι γυναίκες.

Για την ελληνική πλευρά υπήρχαν οι πρεμιέρες από την Κατερίνα Τόλιου και την Κωνσταντίνα Παρίδη, ενώ η Ελισάβετ Τέρπου αρχίζει τη Δευτέρα 15/08 την προσπάθειά της στο αγώνισμα. Η Τόλιου άρχισε νικηφόρα και παλεύει για την πρωτιά στο γκρουπ και την απευθείας πρόκριση. Η Παρίδη δημιούργησε προϋποθέσεις για να κάμψει την επικεφαλής του γκρουπ. Εν τέλει κάμφθηκε στα πέντε σετ αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το πρωί της ίδιας μέρας άρχισε το κυρίως ταμπλό του διπλού μικτού. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου γνώρισαν φυσιολογική ήττα στους «32» από το 2ο φαβορί, τους Γάλλους Λεμπεσόν/Γιουάν, αλλά σαφώς ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα η πρόκριση στο ταμπλό με δύο νίκες στα προκριματικά.  

Η κυριακάτικη δράση στο Μόναχο άρχισε για τους αθλητές μας με τον 1ο γύρο του διπλού μικτού. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τέρπου είχαν ξεχωριστή εμπειρία κόντρα στους Γάλλους Εμμανουέλ Λεμπεσόν/Γιουάν Τζιανάν, που είναι οι δευτεραθλητές Ευρώπης του αγωνίσματος το 2021. Χωρίς να νιώθουν την παραμικρή πίεση για το αποτέλεσμα προσπάθησαν για το καλύτερο, μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Τελικά αποκλείστηκαν με 3-0 σετ αλλά συνολικά η απόδοσή τους σε τρία ματς, στην πρώτη φορά που συγκρότησαν δίδυμο, ήταν αξιόλογη (5-11, 9-11, 4-11).

Στα προκριματικά του απλού γυναικών η Τόλιου (νούμερο 54 στα seeding τυ αγωνίσματος)έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο ταμπλό από το 22ο γκρουπ, στο οποίο είναι επικεφαλής. Είχε μεγάλες δυσκολίες στα δύο πρώτα σετ, απέναντι στην Ισπανίδα Μαρλόνα Μιούνε 9Νο 96) αλλά τις ξεπέρασε για το τελικό 3-0 σετ (Νο 96) (14-12, 11-9, 11-1). Τη Δευτέρα 15/08 στις 18:00 Ελλάδας θα συναντήσει τη Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία και την Τρίτη 16/08 τη Βόσνια Ντάνα Μπιόγκραντλιτς (σε ώρα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα).

Στο 13ο γκρουπ η Παρίδη (Νο 93) έχασε καλή ευκαιρία να νικήσει την επικεφαλής του γκρουπ και ν’ αυξήσει αυτόματα τις ελπίδες πρόκρισης. Αντιμετώπισε την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς, που φέτος στο Βελιγράδι αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο διπλό νεανίδων και προηγήθηκε με 2-1 σετ. Μπορούσε να νικήσει και στα τέσσερα σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2 (5-11, 11-7, 11-9, 8-11, 5-11). Παραμένει ωστόσο, στο κυνήγι της πρόκρισης και θέλει απαραίτητα νίκη στο επόμενο παιχνίδι της, την Τρίτη με τη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν.

Η Τέρπου (No 78), που είναι στο 4ο γκρουπ, δεν είχε αγώνα την Κυριακή. Τη Δευτέρα 15/08 θα κοντραριστεί με τη 16άχρονη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν (Νο 36), τη σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού νεανίδων. Ο αγώνας αρχίζει στις 13:25 Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 1 και μεταδίδεται ζωντανά στο λινκ Munich | Table 1. Την επόμενη μέρα η διεθνής μας θα κοντραριστεί με την Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία.

Θυμίζουμε ότι οι νικήτριες των ομίλων περνούν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό των «64» και πλαισιώνουν τα 32 φαβορί. Οι αθλήτριες, που θα πάρουν τη 2η θέση στους ομίλους θα συνεχίσουν σε δεύτερο προκριματικό στάδιο των δύο γύρων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.