Μεσογειακοί Αγώνες: Τα συμπεράσματα του K. Βατσακλή και οι νικητές του απλού στη επιτραπέζια αντισφαίριση

Με τους τελικούς του απλού πέρασαν το βράδυ στην ιστορία οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες όσον αφορά στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Νικητές αναδείχτηκαν ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες στους άνδρες και η Σιαοσίν Γιανγκ από το Μονακό στις γυναίκες. Οι αγώνες έγιναν από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου στο Οράν της Αλγερίας και η ελληνική αποστολή έκανε αισθητή την παρουσία της μπαίνοντας ξανά στα μετάλλια μετά από 13 χρόνια. Με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών, που είναι το πρώτο της στο αγώνισμα του θεσμού, ενώ είχε δύο υψηλά πλασαρίσματα στις θέσεις 5-8 του απλού με τον Σγουρόπουλο και την Κατερίνα Τόλιου. Για την εμφάνιση της ελληνικής Μεσογειακής ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τον τελικό απολογισμό, αλλά αναφέρθηκε και στην κούραση και σε μικρά προβλήματα, που παρουσιάστηκαν. Οι διεθνείς θα γυρίσουν στην Αθήνα τα ξημερώματα της Κυριακής 03/07, θα ξεκουραστούν για λίγες ημέρες και στη συνέχεια θ’ αρχίσουν προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Γερμανία.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας για την επιτυχία στο ομαδικό. Αν και ήρθαμε οριακά με δύο αθλητές στην Αλγερία, τα παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, έπαιξαν εξαιρετικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος, που φτάσαμε στην 3η θέση. Από κει και πέρα αυτό στοίχησε στα ατομικά γιατί η τελευταία μέρα του ομαδικού είχε πολλά παιχνίδια. Ο Γιάννης παραπονέθηκε από το πρωί της επόμενης ημέρας για πόνους στο ισχίο και τους προσαγωγούς κι αναγκάστηκε να κάνει κάποιες θεραπείες εδώ. Ο Κωνσταντίνος εμφάνισε υπερκόπωση μετά από τη μεγάλη προσπάθεια στο ομαδικό, έφαγε και κάτι που τον πείραξε στο στομάχι κι έμεινε έξω από τους ομίλους του απλού», τόνισε ο Κώστας Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά προσπάθησαν πολύ και για να δώσω χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη θετική παρουσία αρκεί να σημειώσω ότι από τους αθλητές της 4άδας εκτός από τον Ζεράλδο, από τον οποίο έχασε στο τουρνουά δύο φορές, ο Γιάννης είχε νικήσει τους υπόλοιπους τρεις. Τον Ιταλό Στογιάνοφ στο απλό, τον Ρόμπλες και τον Ασάρ στο ομαδικό. Αυτό κάτι σημαίνει. Το να παίξει τόσα πολλά ματς, μαζί με τα διπλά, δεν είναι απλό. Μέσα σε τέσσερις ημέρες ο Γιάννης έπαιξε γύρω στα 20 ματς χωρίς σταματημό. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά πρέπει να ειπωθεί. Στον προημιτελικό αντιμετώπισε πολύ γυμνασμένο και φορμαρισμένο αθλητή και μοιραία ηττήθηκε».

Για την Τόλιου ο πολύπειρος κόουτς σχολίασε: «Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της. Θεωρώ ότι έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια της εδώ και πολλά χρόνια, που την έχω κοουτσάρει σε διεθνείς αγώνες. Ν’ αναφέρω μάλιστα, ότι στα δύο πρώτα σετ του προημιτελικού με την Ξιάο προηγήθηκε με 8-4 στο ένα και με 6-2 στο άλλο. Αν δηλαδή, έπαιρνε έστω ένα από τα δύο αυτά σετ θα ήταν διαφορετική η εικόνα του ματς. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε λίγες ημέρες διακοπών και μετά προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο».

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Στο απλό ανδρών πρώτευσε ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες. Στον τελικό ξεπέρασε τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-2 σετ. Σημειωτέον ότι ο Σγουρόπουλος νίκησε και τους δύο αθλητές στο ομαδικό… Την 3η θέση πήρε ο Πορτογάλος Ζοάο Ζεράλδο, ο οποίος στα προημιτελικά είχε νικήσει τον 22άχρονο πρωταθλητή μας. Στον «μικρό» τελικό έκαμψε τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ με 4-0 σετ.

Στις γυναίκες τα μετάλλια πήγαν σε κινεζικής καταγωγής αθλήτριες. «Χρυσή» Μεσογειονίκης αναδείχτηκε η Σιαοσίν Γιανγκ από το Μονακό, που μάλιστα δεν έχασε σετ στα τρία νοκ άουτ ματς! Στον τελικό κατέβαλλε τη Σάο Τζιενί από την Πορτογαλία. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Ξιάο, η οποία στην 8άδα είχε αποκλείσει την Τόλιου. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η αθλήτρια από την Ισπανία επικράτησε με 4-3 σετ της Γαλλίδας Καμίλ Λουτζ.

Η Ελλάδα βρέθηκε ανάμεσα στις συνολικά 7 χώρες, που πήραν μετάλλιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο πίνακας των μεταλλίων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

RANK  Nation           Gold    Silver  Bronze Total            

1        Egypt            1        1        0        2

2        Spain            1        0        1        2

3        Portugal        0        2        2        4       

4        Monaco         1        0        0        1

4        Slovenia        1        0        0        1       

6        Italy              0        1        0        1       

7        Greece                    0        0        1        1       

* Μία ξεχωριστή παρουσία είχε την Πέμπτη το γυμναστήριο των αγώνων. Στους πρωινούς προημιτελικούς επισκέφτηκε τον χώρο ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό για να παρακολουθήσει από κοντά τη Σιαοσίν. Για τον ίδιο και τους άνδρες της ασφάλειάς του μάλιστα, τοποθετήθηκαν καρέκλες πίσω από τα τραπέζια και ο Αλβέρτος είδε τους αγώνες μαζί με τον πρίγκιπα της Αλγερίας. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια, που εκπροσωπεί το Μονακό, αγωνίστηκε στο τραπέζι 2 και δίπλα, στο 1, γινόταν ο αγώνας του Σγουρόπουλου με τον Ζεράλδο. Ο πρίγκιπας χάρηκε την πρόκρισή της στα ημιτελικά και έσπευσε να τη συγχαρεί, αλλά απόλαυσε και το θέαμα στους άνδρες χειροκροτώντας αρκετές φορές εντυπωσιακά ράλι του Σγουρόπουλου με τον Ζεράλδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.