Το μετάλλιο χάθηκε στο ματς μπολ για την Παπαδημητρίου στο διπλό κοριτσιών U19

Μία ανάσα από την εξασφάλιση μεταλλίου έφτασαν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Βαραζντίν.

Η 17χρονη αριστερόχειρας και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της Ιοάνα Σινγκεoρζάν είχαν ματς μπολ στον καθοριστικό προημιτελικό του διπλού κοριτσιών έως 19 ετών, κόντρα στις Άννα Μπρίσκα/Ζουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία, αλλά στο τέλος κάμφθηκαν με 3-2 σετ και δεν ανεβαίνουν στο πόντιουμ των νικητών! Είχαν πετυχημένη αντίδραση στο 1-2 σετ, γύρισαν την κατάσταση και στο 2-5 του καθοριστικού 5ου σετ, έχασαν ματς πόιντ στο 10-9, έσωσαν ματς πόιντ στο 10-11, ώσπου λύγισαν αμέσως μετά. Δεν χωράει απογοήτευση όμως, για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Πραγματοποίησε ελπιδοφόρες για το μέλλον εμφανίσεις, άξιζε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση στην Κροατία και είναι επιτυχία το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 του διπλού. Με τη Σινγκεορζάν έκαναν σπουδαία παιχνίδια, απέναντι σε αθλήτριες με κομπίνα-λάστιχα (τα λεγόμενα «δοντάκια») δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για νέα νίκη και είσοδο στα ημιτελικά και τις θέσεις των νικητών κι απλά στις λεπτομέρειες έχασαν την ευκαιρία.

Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021, που περιλάμβανε τους αγώνες των εφήβων και των νεανίδων. Με την Παπαδημητρίου και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Καρύτσα η ελληνική παρουσία πήγε μέχρι το τέλος. Από τις 18 του μήνα αγωνίστηκαν επίσης στο Βαραζντίν οι αθλητές Αλέξανδρος Μαδέσης, Κίμων Μήτκας, Σωκράτης Γιαννούτσος, Ιάκωβος Αϊβατίδης και οι αθλήτριες Χρυσή Φωτιάδου Μαρία Δημητρίου. Στον πάγκο των εφήβων κάθισε ο Κώστας Μαδέσης.

Σειρά θα πάρουν τώρα οι παίδες και οι κορασίδες. Θ’ αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου. Οι εθνικές μας ομάδες ολοκληρώνουν σήμερα τις λίγες κοινές προπονήσεις στην Καβάλα και αναχωρούν αύριο για την Κροατία. Τις συγκροτούν οι αθλητές Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς, Κώστας Μηλικούδης (με τεχνικό υπεύθυνο τον Ανέστη Καριοφυλλίδη) και οι αθλήτριες Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου, Δέσποινα Άμπα (με υπεύθυνο προπονητή τον Γιάννη Σταύρου).

Τρεις νίκες στο ταμπλό έφεραν την Παπαδημητρίου και τη Σινγκεορζάν στη θέση να παλεύουν σήμερα για την εξασφάλιση μεταλλίου. Είχαν μάλιστα και την κατάλληλη ψυχολογία με τη χτεσινή νίκη απέναντι στο νούμερο 2 του ταμπλό, τις Γαλλίδες Ίζα Κοκ/Καμίλ Λουτζ. Πρόσθετη δυσκολία βέβαια, αποτέλεσε το εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τις Άννα Μπρίσκα/Ζουζάνα Βιέλγκος εξαιτίας των «δοντιών».

Καλά διαβασμένες με το στυλ των αντιπάλων πάντως δεν αιφνιδιάστηκαν. Έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και «χτίζοντας» διαφορά από την αρχή πήραν άνετα το 1ο σετ.

Στη συνέχεια έμειναν πίσω με 1-4 και αντέδρασαν με συνεχόμενους πόντους για να περάσουν μπροστά 6-5. Στην πορεία όμως, γύρισαν την κατάσταση οι Πολωνέζες για να κατακτήσουν το 2ο σετ και να ισοφαρίσουν.

Στο 3ο σετ πέρασαν τα χτυπήματα και την τακτική τους οι Μπρίσκα και Βιέλγκος. Ξέφυγαν στο σκορ μετά τα μέσα περίπου του σετ και το πήραν με διαφορά.

Εκεί το βασικό ζητούμενο ήταν να μην επηρεαστεί η ψυχολογία και πράγματι το ελληνορουμανικό ζευγάρι συνέχισε με θετική σκέψη. Έβγαλε πολύ δύσκολα χτυπήματα, είχε καλή κίνηση στο τραπέζι κι αφού βρέθηκε στο +4 (8-4) κατάφερε να ισοφαρίσει.

Όλα κρίθηκαν στο ψυχοφθόρο 5ο σετ, όπου θα μετρούσαν σίγουρα η αυτοσυγκέντρωση και οι σωστές επιλογές. Οι αθλήτριες από την Πολωνία προηγήθηκαν 5-2 στην αλλαγή των πλευρών, μετά 7-5, αλλά τα κορίτσια το έφεραν στα ίσια με 8-8. Το φινάλε ήταν δραματικό. Παπαδημητρίου και Σινγκεορζάν έφτασαν στο ματς μπολ (10-9) στα σερβίς των αντιπάλων. Δεν το αξιοποίησαν. Στην παράταση έσωσαν εκείνες ματς πόιντ για να κάνουν το 11-11. Ούτε το επόμενο δικό τους σερβίς εκμεταλλεύτηκαν όμως, και τελικά λύγισαν με 13-11. Ενώ είχαν …αγγίξει το μετάλλιο δεν το κράτησαν στα χέρια τους, πάντως έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια κι άξιζαν την πρόκριση στην 4άδα όσο οι Πολωνέζες. Τα σετ 11-1, 9-11, 5-11, 11-7, και 11-13.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.