Πινγκ Πονγκ: Αγωνίζεται για μετάλλιο η Παπαδημητρίου στο ευρωπαϊκό νέων

Μπροστά σε μία θαυμάσια προοπτική βρίσκεται η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων στο Βαραζντίν της Κροατίας.

Συγκεκριμένα, στο διπλό των κοριτσιών έως 19 ετών η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά και αύριο, στο φινάλε του πρώτου μέρους της διοργάνωσης, αγωνίζεται για την εξασφάλιση μεταλλίου! Η 17χρονη πρωταθλήτρια συνεργάζεται εξαιρετικά με τη Ρουμάνα Ιοάνα Σινγκεoρζάν και σήμερα στη 16άδα πέτυχαν τρίτη νίκη στο ταμπλό αποκλείοντας μάλιστα το 2ο φαβορί του αγωνίσματος. Κατέβαλλαν τις Γαλλίδες Ίζα Κοκ/Καμίλ Λουτζ με 3-1 σετ και φυσικά δείχνουν ικανές να φτάσουν πολύ ψηλά! Η δεξιόχειρας Σινγκεορζάν (πρωταθλήτρια Ευρώπης θυμίζουμε, στο ομαδικού νεανίδων προχτές) και η αριστερόχειρας Παπαδημητρίου συνδυάζονται πολύ καλά, αγωνίζονται με αυτοπεποίθηση κι αν νικήσουν αύριο το πρωί (10:30) και τις Άννα Μπρίσκα/Ζουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία σιγουρεύουν το μετάλλιο, καθώς δεν προβλέπονται ματς για τις θέσεις 3-4. Στα κορίτσια το τελευταίο μετάλλιο, που είχε πανηγυρίσει η Ελλάδα στον συγκεκριμένο θεσμό, ήταν το 2000 με την Κατερίνα Ντουλάκη πάλι στο διπλό νεανίδων και πάλι με ξένη συμπαίκτρια.

Η προσπάθεια της Παπαδημητρίου στο διπλό είναι η μόνη, που συνεχίζεται για τα ελληνικά χρώματα στο Βαραζντίν, στο κομμάτι των εφήβων και των νεανίδων. Το πολύ δύσκολο παιχνίδι της 16άδας κόντρα στο νούμερο 2 του ταμπλό, τις Γαλλίδες Ίζα Κοκ/Καμίλ Λουτζ, έγινε το πρωί και μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Το ελληνορουμανικό δίδυμο είχε καλή τακτική, ενώ πήρε πολλούς πόντους από το σερβίς. Στα πιο κρίσιμα σημεία έβγαλε ψυχραιμία και σωστές επιλογές κι έτσι στο τελικό 3-1 κατέκτησε δύο σετ στο όριο. Παπαδημητρίου και Σινγκεορζάν έκαναν ιδανική αρχή και προηγήθηκαν με 2-0 σετ και γενικά κράτησαν πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα σετ 11-9, 11-7, 9-11 και 11-9. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας κάθεται φυσικά στον πάγκο και στα ματς του διπλού. Θυμίζουμε ότι η Γαλλία πήρε την 3η θέση στην Ευρώπη προχτές στο ομαδικό νεανίδων.

Στον καθοριστικό προημιτελικό του διπλού αύριο (10:30 στο τραπέζι 7) οι Παπαδημητρίου/Σινγκεορζάν αντιμετωπίζουν τις Άννα Μπρίσκα/Ζουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία. Θα έχουν επίσης πολύ δύσκολο έργο, καθώς μάλιστα οι αντίπαλες αγωνίζονται με κομπίνα-λάστιχα (τα λεγόμενα «δοντάκια»), αλλά φυσικά υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την είσοδο στα μετάλλια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.