Ο Σέρβος Πέτε αντίπαλος του Γκιώνη στον 1ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά

«Χαμογέλασε» στον Παναγιώτη Γκιώνη η σημερινή κλήρωση του απλού στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στον 1ο γύρο ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος του αθλήματος στο Τόκιο θα τεθεί το Σάββατο αντιμέτωπος με τον Σέρβο Ζολτ Πέτε, ο οποίος βρίσκεται περίπου 100 θέσεις χαμηλότερα από εκείνον στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Γενικά, μπροστά στην προοπτική να υλοποιήσει τον βασικό του στόχο για είσοδο στη 16άδα, ο πολύπειρος αμυντικός δεν έχει μπροστά του εμπόδιο, που να θεωρείται ανυπέρβλητο, ενώ και στον 2ο γύρο, αν προκριθεί, θα έχει τον ρόλο του φαβορί. Συγκεκριμένα, ο Γκιώνης με νίκη κόντρα στον Πέτε θα συναντήσει στον 2ο γύρο τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ. Αν πάρει την πρόκριση και για τον 3ο γύρο (σ.σ. των «32») τότε από τα πρώτα 16 φαβορί τον περιμένει ο Κορεάτης Τζεούνγκ Γιουκ Σικ, με τον οποίο σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Στη φάση των «16» πια, τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο, καθώς υποψήφιος αντίπαλος από τα φαβορί είναι ο διαχρονικά κορυφαίος Ευρωπαίος Τίμο Μπολ από τη Γερμανία.

Ο Γκιώνης αποφεύγει τα προκριματικά ματς του αγωνίσματος (Preliminary round) και αρχίζει την προσπάθειά του από τον 1ο γύρο. Για τα seeding της κλήρωσης μέτρησε ο Ολυμπιακός πίνακας αξιολόγησης του Ιουλίου. Εκεί ο πρωταθλητής μας εμφανίζεται στο νούμερο 53 και στο Τόκιο είναι νούμερο 34 στα seeding. Η διαδικασία τον έφερε αντιμέτωπο με τον Ζολτ Πέτε, με τον οποίο έχει και καλή παράδοση. Ο αριστερόχειρας Σέρβος βρίσκεται στο νούμερο 153 στο διεθνές ranking list. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για το προσεχές Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 09:45 ώρα Ελλάδας (15:45 τοπική).

Ο πρώτος στόχος λοιπόν, είναι η πρόκριση στον 2ο γύρο κι αν ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή τα καταφέρει, τότε θ’ αντιμετωπίσει τον Αχμέντ Σαλέχ, ο οποίος βρέθηκε απευθείας εκεί επειδή στην Ολυμπιακή κατάταξη είναι λίγες θέσεις ψηλότερα από τον Γκιώνη (Νο 46). Ωστόσο, είναι και ο Αιγύπτιος απόλυτα στα μέτρα του πρωταθλητή μας, ο οποίος σίγουρα θα έχει μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στους «32». Εφόσον περάσει το εμπόδιο του Πέτε τότε ο αγώνας με τον Σαλέχ γίνεται την Κυριακή στις 10.15 ώρα Ελλάδας.

Τα 16 πρώτα φαβορί του αγωνίσματος βρίσκονται απευθείας στον 3ο γύρο. Στην πλευρά του Έλληνα άσου εμφανίζεται ο Τζεούνγκ Γιουκ Σικ από την Κορέα, τη χώρα που έχει αναδείξει δύο «χρυσούς» Ολυμπιονίκες στο απλό ανδρών. Ο Ασιάτης φιγουράρει στο νούμερο 13 της Ολυμπιακής κατάταξης, ωστόσο δεν θεωρείται αχτύπητος κι αν ο πρωταθλητής μας περάσει τους δύο γύρους τότε θα κυνηγήσει σίγουρα όλες τις πιθανότητές του για να περάσει στη 16άδα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Γκιώνης έκανε σήμερα μία ακόμη προπόνηση στον χώρο των αγώνων και προσπαθεί παράλληλα να προσαρμοστεί και στο περιβάλλον του Tokyo Metropolitan Gymnasium και στις συνθήκες με τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.