Πολύτιμη εμπειρία για Σαμπαλή και Σπανού στο προπονητικό καμπ επιλογών της ETTU

Έκαναν ποιοτική δουλειά σε εξαιρετικές συνθήκες και αποκόμισαν πολύ σημαντική εμπειρία οι αθλητές του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και Γεωργία Σπανού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου για μία εβδομάδα συμμετείχαν στο προπονητικό καμπ προ-επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) για παιδιά έως 12 ετών.

Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2020 αποκόμισαν πολύτιμες παραστάσεις στην πρώτη τους συμμετοχή σε εκδήλωση στο εξωτερικό και την ίδια ώρα έδειξαν το ταλέντο τους ανάμεσα σε άλλους εξελίξιμους αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το καμπ άρχισε στις 27 Μαΐου και ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα. Παράλληλα με το ETTU Eurotalents Pre-Selection camp Under 12 έγινε το ETTU Eurotalents Development camp Under 13 ετών. Προερχόμενοι από 20 χώρες συνολικά 50 αθλητές κι αθλήτριες μαζί με 34 προπονητές συγκεντρώθηκαν κάτω από μία στέγη στο υπέροχο ξενοδοχείο Voco.

Η ελληνική αποστολή μετέβη στην Ποντγκόριτσα την παραμονή της έναρξης των προπονήσεων. Τα παιδιά συνόδευσαν οι γονείς τους, ενώ ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψε στον Ρουμάνο προπονητή του ακριτικού σωματείου Λίβιου Πρεντόακα να κάνει το ταξίδι.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα, που είναι μέρος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Ο χώρος προσφέρει τέλειες συνθήκες για εργασία και όλα έγιναν οργανωμένα και σύμφωνα με το αυστηρό πρωτόκολλο Covid. Δύο μεγάλα γυμναστήρια μέσα στο σύγχρονο ξενοδοχείο χρησιμοποιούνται για διάφορα αθλήματα και μόνο αυτή η συνθήκη αποτέλεσε εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Οι προπονήσεις διεξήχθησαν υπό την επίβλεψη των βασικών προπονητών Γιάρεκ Κολοτζιέτσικ (πολωνικής καταγωγής, που ζει μόνιμα στην Αυστρία), Σάσα Ντράγκας (Μαυροβούνιο) και Άνα Μαρία Σέμπε (Ρουμανία), ενώ υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης ήταν ο Μπλάγκογε Κούζμαν.

Στο καμπ για τους παμπαίδες και τις παγκορασίδες, που έχουν γεννηθεί το 2009 και το 2010 πήραν μέρος 19 αγόρια και 18 κορίτσια από 15 χώρες. Κάθε μέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις προπονήσεις. Πριν από κάθε μία οι προπονητές μιλούσαν προς όλα τα παιδιά, εξηγούσαν πράγματα κι έδιναν συμβουλές. Γενικά ο επικεφαλής Κολοτζιέτσικ ήταν πολύ επικοινωνιακός με όλους τους αθλητές, ενώ συζήτησε και με γονείς. Στην απογευματινή προπόνηση υπήρχε και κομμάτι για τη φυσική κατάσταση, στη βραδινή, που ήταν μικρότερης διάρκειας, γίνονταν και ασκήσεις με σερβίς και υποδοχή, ενώ κυκλικά περνούσαν όλα τα παιδιά από ασκήσεις με πολλά μπαλάκια.

Όπως συμβαίνει σε κάθε προπονητικό καμπ επιλογών οργανώθηκε εσωτερικό τουρνουά, τα αποτελέσματα του οποίου μετράνε για την αξιολόγηση. Τα παιχνίδια έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή όλα με το σύστημα του καλύτερου των 3ων σετ (έληγαν έως 2-1 δηλαδή). Αρχικά σχηματίστηκαν δύο γκρουπ και οι 4 πρώτοι αθλητές (και οι 4 πρώτες αθλήτριες) από το κάθε ένα συνέχισαν στην τελική 8άδα. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης της παμπαιδικής κατηγορίας δεν πέρασαν στα προημιτελικά, όμως σημείωσαν πολλές νίκες και άφησαν θετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.

Ο Σαμπαλής ισοβάθμησε στην 5η θέση του ομίλου του μαζί με έναν ακόμη αθλητή. Ακολούθως οι 11 αθλητές, που αποκλείστηκαν από την 8άδα, έδωσαν νέα ματς μεταξύ τους, απλά δεν συναντήθηκαν ξανά όσοι είχαν ήδη αναμετρηθεί στην πρώτη φάση. Ο Σαμπαλής είχε συνολικά 9 νίκες και 5 ήττες και κατετάγη 9ος. Η Σπανού κατέλαβε αρχικά την 6η θέση στον όμιλό της. Μαζί με τα ματς στη δεύτερη φάση είχε συνολικό απολογισμό 6 νίκες και 6 ήττες και τερμάτισε στη 12η θέση.

Στο καμπ πήραν μέρος αθλητές από την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Βοσνία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, τη Λετονία, την Ισπανία, το Μαυροβούνιο και άλλες, ενώ απουσίαζαν μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Το συμπέρασμα που βγήκε, άλλη μια φορά σε τέτοια εκδήλωση, για τα ελληνικά ταλέντα, είναι ότι στάθηκαν εξαιρετικά και όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά βρίσκονται σε καλό σημείο ακόμη κι απέναντι σε προηγμένες χώρες στο άθλημα όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβακία. Από κει και πέρα η εμπειρία ήταν θαυμάσια και για τον λόγο ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνατότητές τους, ν’ ακούσουν χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς και να κάνουν φιλίες με συναθλητές από άλλες χώρες. Μέσα στην προηγούμενη βδομάδα δε, τους επισκέφτηκε στην αίθουσα ως προσκεκλημένος της ETTU, ο θρυλικός Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Μαζί με όλα τα παιδιά μάλιστα, έζησαν και ο Σαμπαλής με τη Σπανού τη μοναδική εμπειρία ν’ ανταλλάξουν λίγες μπαλιές με τον 4ο Ολυμπιονίκη του 2016, τρις φορές πρωταθλητή Ευρώπης και μία δευτεραθλητή κόσμου στο απλό! Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής οι διοργανωτές πρόσφεραν και μία εκδρομή στην πόλη Μπούντβα.

Στο ρεπορτάζ της τις προάλλες η ευρωπαϊκή ένωση του αθλήματος φιλοξένησε και δήλωση του Κροάτη προπονητή Νέβεν Τσέγκναρ, που είναι διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης της ETTU. «Εκφράζω τον μεγάλο ενθουσιασμό, τη χαρά και την υπερηφάνεια μου για τα εκ νέου ζωντανά προπονητικά καμπ ETTU Eurotalents Development / Pre-Selection, εδώ στην Ποντγκόριτσα. Τα καταφέραμε μετά από πέντε μήνες προετοιμασίας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική δουλειά. Είμαστε ευγνώμονες στους οικοδεσπότες μας από το Μαυροβούνιο, αλλά και σε όλους τους στενούς συναδέλφους μου στην ETTU. Έχουμε φανταστικές συνθήκες εδώ στο Hotel Voco. Στο πλαίσιο του καμπ διεξάγεται κι ένα τουρνουά και για τις δύο κατηγορίες και θα γίνει αξιολόγηση και επιλογή παικτών για το τελικό μας καμπ το Eurotalents Selection στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας στα μέσα Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.