Στον δρόμο για το Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά η ελληνική αποστολή

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους αθλητές με αναπηρίες έχει μπροστά της μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων ετών.

Κινείται πια στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Προπαραολυμπιακού τουρνουά και θα κυνηγήσει την υπέρβαση μίας πρόκρισης για το Τόκιο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στο Λάτσκο της Σλοβενίας. Μπαίνει σε πολύ βαθιά νερά, αλλά (όπως πρέπει κάθε φορά να σκέφτεται ένα αουτσάιντερ) πηγαίνει με βάρκα την ελπίδα. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο 20χρονος πρωταθλητής της κλάσης 6, είναι αυτός, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα και θα παλέψει για τον μεγάλο στόχο. Είναι έτοιμος να ζήσει μία σπουδαία εμπειρία και να εξαντλήσει τις πιθανότητες για το ολυμπιακό εισιτήριο. Ο 27χρονος Γιώργος Μουχθής, συμπαίκτης του επί χρόνια στην εθνική ομάδα και δευτεραθλητές Ευρώπης μαζί το 2019 στο ομαδικό της ΤΤ6, μεταβαίνει επίσης στη Σλοβενία ως βοηθός προπόνησης, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης. Η αποστολή «πετάει» τα ξημερώματα της Δευτέρας για τη Λιουμπλιάνα μέσω Βελιγραδίου και από εκεί θα φτάσει στο Λάτσκο οδικώς.

Οι δύο πρωταθλητές ολοκλήρωσαν χτες την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους και σήμερα ξεκουράστηκαν. Οι προπονήσεις των τελευταίων τεσσάρων ημερών έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Συγκεκριμένα ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής προπονήθηκαν με αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών παρουσία και του Πολυχρόνη Πολίτση. «Θα ήθελα εκ μέρους της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Κώστα Παπαγεωργίου, που μας έδωσε τη δυνατότητα να προπονηθούμε στο ΣΕΦ, καθώς και τον ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών Γιώργο Καρύτσα, που βοήθησε στο να κάνουμε ακόμα καλύτερες προπονήσεις. Ήταν καλό τεστ για μας, τα παιχνίδια με τις διεθνείς αθλήτριες ήταν μεγάλη βοήθεια για τον Μάριο πριν από το Προπαραολυμπιακό τουρνουά. Αναλαμβάνουμε εξαιρετικά δύσκολο έργο στη Σλοβενία, αλλά ευελπιστούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο προπονητής της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.

Στο Λάτσκο θα σχηματιστούν όμιλοι στην πρώτη φάση και οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα θα περάσουν στο ταμπλό. Ο Χατζηκυριάκος είναι στη δεύτερη σειρά των seeding για τα γκρουπ. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη λίστα των συμμετεχόντων (και είναι ευκαιρία να σημειωθεί ότι τις σχετικές δηλώσεις συγκεντρώνει εδώ και χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροοπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Σελινιωτάκης ως entry manager της ITTF για τους Παραολυμπιακούς) οι αθλητές της κλάσης 6, που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά, θα είναι 13. Την πρόκριση για το Τόκιο κατακτά μόνο ο νικητής, όπως θα συμβεί σε κάθε κλάση σε άνδρες και γυναίκες.

Να τονίσουμε επίσης ότι επιδιαιτήτρια της διοργάνωσης είναι η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα. Οι αγώνες θα γίνουν σε συνθήκες «φούσκας» και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και σε αυτό το πλαίσιο τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν υποβληθεί σε όλα τα απαραίτητα τεστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.