Στον 1ο γύρο του απλού Under 17 αποκλείστηκε η Παπαδημητρίου στο Contender της Πορτογαλίας

Στις θέσεις 17-32 του απλού για τις αθλήτριες έως 17 ετών πλασαρίστηκε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο WTT Youth Contender της Πορτογαλίας.

Ήταν το πρώτο μέρος της αγωνιστικής παρουσίας της στη Βίλα Ρεάλ, καθώς αύριο θ’ αγωνιστεί και στην ηλικιακή κατηγορία Under 19, ήταν επίσης η επιστροφή της στα διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών μετά από πολλούς μήνες, λόγω των ανατροπών στο καλεντάρι από την πανδημία covid-19. Είχε φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και τελικά, αφού πήρε την πρόκριση ως νικήτρια του ομίλου της, αποκλείστηκε το βράδυ στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τη Γερμανίδα Μία Γκρέζελ. Το τουρνουά από τη δεύτερη βαθμίδα της νέας σειράς του World Table Tennis ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Στην Τσεχία στο μεταξύ, άρχισαν οι ημιτελικοί των πλέι οφ στη λίγκα των γυναικών και η Ντόμπρε της Κωνσταντίνας Παρίδη κάμφθηκε με 5-2 εκτός έδρας από τη Χοντονίν. Η ρεβάνς θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Τα γκρουπ στο U17 άρχισαν το πρωί. Στην επανεμφάνισή της στα διεθνή τουρνουά νέων της ITTF η Παπαδημητρίου (νούμερο 37 της παγκόσμιας κατάταξης) μπήκε με το δεξί όταν στην πρεμιέρα της στο 7ο γκρουπ έκαμψε την Κροάτισσα Ζρίνκα Ρέμπιτς (νούμερο 455 στον σημερινό πίνακα αξιολόγησης) με 3-1 σετ. Στο ματς, που έγινε στο τραπέζι 1 και μεταδόθηκε ιντερνετικά, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες μέχρι και το 3ο σετ εκεί όμως βρήκε τις λύσεις και τελικά πέρασε το παιχνίδι της (11-7, 9-11, 11-8, 11-6).

Νωρίς το μεσημέρι η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια έδωσε και το δεύτερο παιχνίδι της κι εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό με πρωτιά. Επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως επικεφαλής και επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Κρίσταλ Λαφοντέν Μελέντεθ από το Πουέρτο Ρίκο (Νο 227), η οποία αργότερα την ακολούθησε ως 2η στα νοκ άουτ. Η εξέλιξη 11-8, 11-4 και 11-5.

Ακολούθησε κλήρωση και στον γύρο των «32» η Παπαδημητρίου τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μία Γκρέζελ, η οποία είναι νούμερο 124 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη και είχε προκριθεί με τη 2η θέση από το 8ο γκρουπ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών δεν έπιασε ρυθμό στα δύο πρώτα σετ, στο 3ο είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά λύγισε στην παράταση για το τελικό 0-3 (2-11, 5-11, 11-13).

Αύριο αρχίζει στα κορίτσια και η κατηγορία κάτω των 19 ετών. Έχουν σχηματιστεί 13 γκρουπ και η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής στο 10ο. Κληρώθηκε με την Πατρίτσια Σάντος από την Πορτογαλία και τη Λάουρα Γκαρσία από την Ισπανία. Στο ταμπλό των «32» προκρίνονται κι εδώ οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ. Στο λινκ οι Πορτογάλοι βγάζουν live streaming από το τραπέζι 1, συνεπώς ο αγώνας με τη Σάντος, που προγραμματίστηκε για το τραπέζι αυτό στις 15:35 ώρα Ελλάδας θα μεταδοθεί ζωντανά.

  • Στην 1η εθνική κατηγορία γυναικών της Τσεχίας η Ντόμπρε της Κωνσταντίνας Παρίδη δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά. Στον εκτός έδρας πρώτο αγώνα με τη Χοντονίν ηττήθηκε με 5-2. Η Χοντονίν είχε κατακτήσει τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε στο τελικό στάδιο του Europe Cup, όπου μάλιστα αντιμετώπισε τις Σάρισες Φλώρινας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έχασε δύο ατομικά ματς. Ξεχωριστό εκείνο με τη Ναταλία Παρτίκα «χρυσή» Παραολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κλάση 10 και παράλληλα αθλήτρια της εθνικής Πολωνίας στους αρτιμελείς με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Η Παρίδη έχασε με 3-0 σετ από την Παρτίκα, ενώ στην αρχή του αγώνα είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ από την Ουκρανή Σολομίγια Μπρατέικο. Στην έδρα της Ντόμπρε θα διεξαχθεί το δεύτερο ματς στις 21 Μαΐου κι αν έρθει ισοφάριση στις νίκες τότε η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί σε τρίτο αγώνα στην έδρα της Χοντονίν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.