“Ντοπέ” ο Μοντζμανασβίλι το 2012, επιστρέφει το Ολυμπιακό μετάλλιο

Ο παλαιστής, Νταβίτ Μοντζμανασβίλι από το Ουζμπεκιστάν θα κληθεί να επιστρέψει το ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο παλαιστής, Νταβίτ Μοντζμανασβίλι από το Ουζμπεκιστάν θα κληθεί να επιστρέψει το ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στα 120κ της ελευθέρας, αφού μετά από επανεξέταση το δείγμα του στη διοργάνωση διαπιστώθηκε θετικό στη στεροειδή ουσία Τουριναμπόλ, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

Ο 32χρονος, ο οποίος αγωνιζόταν τότε με τα χρώματα της Γεωργίας, είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και το 2008 και του είχε αφαιρεθεί ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης της ίδιας χρονιάς, ενώ το 2016 είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό για χρήση της ουσίας μελδόνιο, αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκε της κατηγορίας.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι ξεκίνησαν νέες αναλύσεις δειγμάτων αθλητών από το «Λονδίνο 2012», κάνοντας χρήση των πιο πρόσφατων επιστημονικών μεθόδων οι οποίες θα συνεχιστούν και το 2020.

Το πρόγραμμα αυτό με τις νέες αναλύσεις, αποκάλυψε πάνω από πενήντα θετικά δείγματα, με αποτέλεσμα να αλλάξουν κάτοχο είκοσι μετάλλια των Ολυμπιακών του 2012, ενώ κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αποκαλύφθηκαν μόνο δέκα θετικές περιπτώσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.