Τρία χρόνια στους Μογγόλους για το...στριπτίζ!

Ακριβά πλήρωσαν το «στριπτίζ» οι δύο προπονητές της Μογγολίας στην ελευθέρα πάλη, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Δημοσίευση: 22/09/2016 - 13:43
Ακριβά πλήρωσαν το «στριπτίζ» οι δύο προπονητές της Μογγολίας στην ελευθέρα πάλη, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος τιμώρησε τους δύο προπονητές για τα όσα (απίστευτα) έκαναν στους αγώνες στη Βραζιλία. Πρόκειται για τους Τσερενμπατάρ Τσογκταμπαγιάρ και Μπιαμπαρεντσίν Μπαγιάρα, οι οποίοι έκαναν άνω κάτω τον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των 65 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά ελευθέρας πάλης ανδρών.
Όλα άρχισαν έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στον Μογγόλο Γκαντζορίγκ και τον Ουζμπέκο Ναβρουζόφ, αναμέτρηση που θα έδινε το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας. Ο Μογγόλος σε εκείνο το σημείο πήρε πόντο και προηγήθηκε 7-6. Η χαρά του ήταν απερίγραπτη, με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα δευτερόλεπτα να τα «σπαταλήσει» σε πανηγυρισμούς αντί να παλεύει.
Ο διαιτητής τον τιμώρησε και έδωσε σημείο στον Ουζμπέκο με αποτέλεσμα το ματς να έρθει στα ίσα και η πλάστιγγα της νίκης να γείρει προς την πλευρά του, κάτι που ωστόσο δεν έγινε αντιληπτό από την πλευρά του Μογγόλου. Αθλητής και προπονητές έστησαν τρελό πανηγύρι, το οποίο όμως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Οταν το κατάλαβαν, ...ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ξεκίνησαν με έντονες λεκτικές διαμαρτυρίες, στη συνέχεια έβγαλαν τα παπούτσια τους, τα οποία και τα πέταξαν προς τους κριτές, ενώ ο δεύτερος προπονητής ξεκίνησε το «στριπτίζ» με αποτέλεσμα να μείνει μόνο με το εσώρουχο του πάνω στην παλαίστρα!
Οι άνδρες ασφαλείας του γηπέδου προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, όμως σε καμία περίπτωση οι δύο προπονητές δεν έλεγαν να σταματήσουν, χαρίζοντας απίστευτα στιγμιότυπα στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Οι κριτές αποφάσισαν να δουν για πολλοστή φορά το βίντεο του αγώνα, απορρίποντας και πάλι την ένσταση των παραγόντων της Μογγολίας, με αποτέλεσμα να δώσουν τη νίκη στον Ουζμπέκο αθλητή με 8-7. Εκτός των ποινών στους δύο προπονητές, η διεθνής ομοσπονδία τιμώρησε και την ομοσπονδία πάλης της Μογγολίας με πρόστιμο 50 χιλιάδων ελβετικών φράγκων.