Αναστόπουλος: «Όλη η Ευρώπη μίλαγε για το θρίαμβο» (video)

Η αξέχαστη βραδιά του φθινοπώρου του 1983 στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αγιαξ με 2-0 στην παράταση και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, σημάδεψε τον Νίκο Αναστόπουλο.

Η αξέχαστη βραδιά του φθινοπώρου του 1983 στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αγιαξ με 2-0 στην παράταση και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, σημάδεψε τον Νίκο Αναστόπουλο.
 
Θυμάται χαρακτηριστικά: «Το ματς με τον Αγιαξ θα έλεγα πως ήταν οδηγός. Γιατί μετέπειτα, αυτή η ομάδα του Αγιαξ πήρε το κύπελλο κυπελλούχων σε αυτό το γήπεδο με προπονητή τον Κρόιφ. Είχε πολύ μεγάλους παίκτες, τον Φαν Μπάστεν, τον Κούμαν, τον Σιλόι, τον Μπλιντ που ο γιος του παίζει σήμερα στην Μάντσεστερ. Είχε παικταράδες. Τον Νίλσεν έξω αριστερά. Παικταράδες. Θυμάμαι τον Γιάννη τον Γούναρη που είχε πάρα πολλά προβλήματα από τον Δανό, τον αριστεροπόδαρο. Με αυτό το παιχνίδι άρχισε η καθιέρωση και στην Ευρώπη. Μίλαγε όλη η Ευρώπη για αυτό το θρίαμβο. Το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι. Στη ρεβάνς 0-0 και 2-0 στην παράταση που κερδίσαμε με τα δύο δικά μου γκολ. Τότε υπήρχε ένα θέμα. Είχαμε προπονητή τον Χέερ. Δεν είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία εξαιτίας μίας εγώ και ο Τάσος με τον Νταϊφά. Ο συγχωρεμένος ο Περικλής Λαναράς που κάποια στιγμή είχε γίνει και πρόεδρος του Ολυμπιακού προ επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μεσολάβησε και τα βρήκαμε με τον Νταϊφά. Δεν πήγαινε και καλά ο Ολυμπιακός. Επανήλθαμε με τον Τάσο. Σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει ο Τάσος. Είχε παίξει στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε ως αλλαγή. Και έγινε ένα παιχνίδι για το οποίο μιλούσε μετά όλη η Ευρώπη. Είχε 80.000 κόσμο. Χαμός. Θυμάμαι ο τραγουδιστής ο Κώστας ο Βιλιώτης πως βρέθηκε στο γήπεδο και με σήκωσε στα χέρια, ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Γιατί γύρω από το γήπεδο στο Ολυμπιακό Στάδιο υπάρχει μία τάφρος. Υπάρχει ένα κενό μεταξύ εξέδρας και στίβου. Πβως βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Εγινε χαμός. Τότε ναι, αυτή η ομάδα ήταν για μεγάλα πράγματα». 
 
Ο Νίκος Αναστόπουλος μιλάει για τη σπουδαία καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο δίωρο ντοκιμαντέρ «Legend Stories» που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της Nova, την Τετάρτη 11 Απριλίου στις 22:00 και σε επανάληψη το Σάββατο 14 Απριλίου στις 21:00 στο NovasportsstoriesHD.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.