"Ρωτήστε τον Γιάννη αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά, δεν πατάω στο συμβόλαιό μου"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε τον απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στο Μουντομπάσκετ και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της Εθνικής, το ρόστερ της, τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το συμβόλαιό του, κατά την άφιξη της αποστολής στην Αθήνα.
Δημοσίευση: 11/09/2019 - 13:42
Επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης στη βάση της η Εθνική ομάδα μπάσκετ, έχοντας αποχαιρετήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις του έδειξε ότι δεν έχει καμία διάθεση παραίτησης από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ τόνισε ότι η ομάδα έφυγε ήρεμη και γυρίζει ήρεμη με το κλίμα να είναι εξαιρετικό.

Αρχικά, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επανέλαβε ότι η Εθνική πλήρωσε την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς με τη Βραζιλία: "Δεν το περιμέναμε. Γυρίσαμε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι, γιατί δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που ονειρευόμασταν και μπορούσαμε. Τώρα κοιτάμε την επόμενη μέρα της Εθνικής. Αποτύχαμε σε κάποιες στιγμές, όπως το δεύτερο ημίχρονο με την Βραζιλία. Αυτό το πληρώσαμε"

Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν θεωρεί πως έγινε κάποιο λάθος στην επιλογή του ρόστερ: "Δεν κάναμε κάπου λάθος. Θα ήταν οι ίδιοι παίκτες. Κάποιοι δεν ήταν διαθέσιμοι, δεν μπορούσαν. Με αυτό το ρόστερ θα πηγαίναμε, ίσως με μία μικρή απόκλιση."

Τόνισε επίσης ότι η συνολική παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο την αδικεί καθώς είναι μια ομάδα με ταλέντο και σε ερώτηση για το αν καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τον Γιάννη απάντησε: "Ο καθένας έχει την γνώμη του. Ρωτήστε τον Γιάννη να σας πει τι πιστεύει. Στήσαμε plays γύρω του και οι άμυνες επικεντρώθηκαν πάνω του. Εκεί έπρεπε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις με πρώτο εμένα. Δεν το πετύχαμε, γι'αυτό ο Γιάννης μπλοκαρίστηκε." και πρόσθεσε "Το αποτέλεσμα αδικεί την Εθνική και τους παίκτες που ήρθαν με την καλύτερη διάθεση. Είχαμε ένα θέμα με τον Κώστα (Σλούκα) που μας αποσυντόνισε, όπως και ένας μικροτραυματισμός του Γιάννη που μας αποσυντόνισε. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία."

Σε ότι αφορά στο συμβόλαιό του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: "Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα σοβαρό συμβόλαιο. Δεν πατάω πάνω σε αυτό, θα έχουμε συνάντηση για να δούμε το καλό της Εθνικής. Εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, δεν έχω καμία ενόχληση. Βγαίνει προς τα έξω ότι το συμβόλαιο είναι μικρό, αυτό είναι αστειότητα. Στα δύο χρόνια, πήγαμε στο μάξιμουμ, αλλά θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά για να γίνουμε ένας οργανισμός με στεγανά, με καλή οργάνωση. Αυτό δεν δημιουργείται από τους παίκτες, αλλά από την δουλειά που προηγείται».

Σχετικά με την δήλωση που έκανε για την απουσία του Ντόρσεϊ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκαθάρισε: «Ανέφερα τον Τάιλερ, γιατί θα μπορούσε να μας δώσει βοήθεια με το μπάσκετ που παίζει. Το πρόγραμμα πήγε καλά, δεν είχαμε προβλήματα. Μόνο το τουρνουά της Κίνας, που δεν ξέραμε ότι τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ, μας έβγαλε λίγο εκτός προγράμματος, αλλά γενικά όλα κύλησαν σωστά».

Τέλος αναφέρθηκε και στο καλό κλίμα, που υπάρχει στην ομάδα: «Αν μας βλέπατε στα αποδυτήρια, θα καταλαβαίνατε τι συνέβη στην ομάδα και πως ήταν το κλίμα. Φύγαμε ήρεμοι, γυρίζουμε ήρεμοι».