Σιουτά: “Κανένας πολιτικός δεν ήταν στο πλευρό μας”

Ο Ζαν Πιέρ Σιουτά καυτηρίασε τη στάση των Γάλλων πολιτικών κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου κυπέλλου της Κίνας, τονίζοντας πως κανένας τους δε βρέθηκε στο πλευρό της γαλλικής ομάδας.
Δημοσίευση: 17/09/2019 - 11:14
Ο Ζαν Πιέρ Σιουτά καυτηρίασε τη στάση των Γάλλων πολιτικών κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου κυπέλλου της Κίνας, τονίζοντας πως κανένας τους δε βρέθηκε στο πλευρό της γαλλικής ομάδας. Στο πλευρό του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας οι Νικολά Μπατούμ και Ρούντι Γκομπέρ.

Χαρακτηριστικά, ο Σιουτά δήλωσε: “Δεν είχαμε την συμπαράσταση που δικαιούμαστε. Κανένας Γάλλος πολιτικός δεν ήρθε και αυτό είναι παράξενο. Με ρωτούσαν πολλοί και δεν μπορούσα να τους απαντήσω”.

Από την πλευρά του, ο Γκομπέρ υπογράμμισε: “Είναι άσχημο που δεν εμφανίστηκε κανένας. Οι Γάλλοι αγαπούν το μπάσκετ, είμαστε από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου κι όμως δεν ήρθε κανένας”.

Τέλος, ο Νικολά Μπατούμ δήλωσε: “Το πιο σημαντικό είναι πως το μπάσκετ είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σπορ στη Γαλλία και συνεχώς αναπτύσσεται. Αυτό μετρά περισσότερο από το αν ερχόταν ο Μακρόν στην Κίνα. Θα ήταν σημαντικό να το έκανε, γιατί το μπάσκετ το έχει ανάγκη, αλλά προέχει η ανάπτυξη του σπορ μας”.