Team USA, η χειρότερη στην ιστορία

Ακόμα κι αν η φετινή Team USA απαρτιζόταν από δευτεροκλασσάτους NBAers, ουδείς περίμενε ότι θα επέστρεφε σπίτι με το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων.

Ακόμα κι αν η φετινή Team USA απαρτιζόταν από δευτεροκλασσάτους NBAers, ουδείς περίμενε ότι θα επέστρεφε σπίτι με το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων.

Κάτι η παρουσία του Πόποβιτς στον πάγκο, κάτι η διάθεση αυτών που είχαν το φιλότιμο να ταξιδέψουν μέχρι την Κίνα, κάτι η λάμψη και το βάρος της φανέλας, όλοι περίμεναν να βρίσκεται τουλάχιστον στην τετράδα και να παλέψει δυνατά για το μετάλλιο.

Αντ’ αυτού η Team USA ηττήθηκε εύκολα από την Γαλλία στον προημιτελικό και δυσκολεύτηκε να επιστρέψει από το -25 απέναντι στους Σέρβους, προηγούμενη μόνο με το 0-2 της αρχής. Αυτή η εθνική κατέκτησε τη χειρότερη θέση όλων των εποχών. Ακόμη κι όταν έπαιζαν ερασιτέχνες ή παίκτες που υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καλύτερο αποτέλεσμα.

Στην πορεία των ετών, από το 1950 που διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο, μόλις 3 φορές δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο. Το 1970 και το 1978 ήταν πέμπτη, ενώ το 2002 κατετάγη έκτη στο παγκόσμιο που έγινε εντός έδρας, στην Ινδιανάπολη και αποτελούσε τη μεγαλύτερη αποτυχία, μέχρι τη φετινή. Τότε παίκτες όπως οι Ρέτζι Μίλερ, Μπαρόν Ντέιβις, Σον Μάριον, Πολ Πιρς με τον Τζορτζ Καρλ στον πάγκο, δεν τα κατάφεραν, χάνοντας στους οκτώ από την Γιουγκοσλαβία, που πήρε το τρόπαιο και στη συνέχεια για τις θέσεις 5-6 από την Ισπανία.

Ακόμα και η ομάδα που έπαιξε στην Αθήνα το 1998 και αποτελούνταν από Αμερικανούς που έπαιζαν στην Ευρώπη και παίκτες κολλεγίων, κατάφερε να φτάσει στο βάθρο, νικώντας τη δική μας εθνική στο μικρό τελικό κι αφού προηγουμένως είχε ηττηθεί από την Λιθουανία στη φάση των ομίλων και από την Ρωσία στον ημιτελικό.

Το 2008 η Team USA κυκλοφόρησε σε έκδοση redeem team, για να “ξορκίσει” τις αποτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, όταν οι Αμερικανοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Μένει να δούμε αν θα έχουμε reddem team vol 2 με στόχο την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην κορυφαία θέση του βάθρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το επόμενο καλοκαίρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.