Τζόρτζεβιτς: "Αυτό που είπα το αποδείξαμε"

Ο προπονητής της Σερβίας Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξε να χάρηκε ιδιαίτερα τη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ. Το ταξίδι ήταν... περίεργο τόνισε, ενώ αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Πόποβιτς όταν τελείωσε η αναμέτρηση.
Δημοσίευση: 12/09/2019 - 17:29

Ο προπονητής της Σερβίας Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξε να χάρηκε ιδιαίτερα τη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ. Το ταξίδι ήταν... περίεργο τόνισε, ενώ αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Πόποβιτς όταν τελείωσε η αναμέτρηση. 

«Αντιδράσαμε με περηφάνια. Το σύστημα του Παγκοσμίου δεν μας βοήθησε πολύ, όσον αφορά την ξεκούραση, αλλά λέγαμε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι παίκτες μου έδειξαν τη θέληση να παίξουν, είχαν την επιθυμία, μετά την σκληρή ήττα. Είμαστε καλή ομάδα και είχαν κίνητρο. Έδειξαν ότι είναι μαζί, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Παίξαμε μαζί, σουτάραμε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Και οι ΗΠΑ ήταν αποσυντονισμένες μετά την σκληρή τους ήττα, αλλά είναι περήφανη ομάδα, όπως εμείς, αντέδρασαν καλά στην δεύτερη περίοδο. Η αυτοπεποίθησή μας ήταν καλή, δεν είχαμε μόνο το σουτ, αλλά και το inside game, το οποίο δεν είχαν. Είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας, η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη. Είναι μια καλή νίκη, δείξαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και πρέπει να σεβαστούμε την διοργάνωση ως το τέλος και αυτό θα κάνουμε».

Για την δήλωσή του πως οι Αμερικάνοι θα χρειαστούν τον Θεό απέναντι στην ομάδα του: «Ήμουν καλεσμένος στην δημόσια τηλεόραση και αν βγάλετε εκτός την ειρωνεία, που είναι "όπλο" μου ως προπονητής, τότε δεν μένουν πολλά. Δεν ήμουν ασεβής, αντιθέτως... Ήταν κάτι που είπα για να ενθαρρύνω τους παίκτες μου, να έχουν αυτοπεποίθηση, να νιώθουν σίγουροι, δουλεύω πολύ το "μυαλό" τους και ήταν ένα μήνυμα πως είμαστε έτοιμοι. Ίσως να μην ήμασταν. Δεν πιστεύω ότι προσέβαλα κανέναν, γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του. Ίσως να το αποδείξαμε λίγο αυτό που είπα. Ο Πόποβιτς το σχολίασε ωραία. Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και λέγαμε πως θα έπρεπε να παίζαμε για κάτι άλλο (μετάλλιο) και παίζουμε εδώ. Η απογοήτευση υπήρχε, αλλά έπρεπε να ανασυνταχτούμε. Συνέβησαν άσχημα πράγματα σε αυτό το ταξίδι. Τραυματισμοί, απώλειες (πέθανε η μητέρα του Μίτσιτς). Τους παίκτες σου τους πιέζεις, αλλά ταυτόχρονα πρέπει και να τους δείχνεις εμπιστοσύνη».