ΠΑΟΚ: Η επέτειος του θριάμβου στην Τεργέστη

Ευχάριστες αναμνήσεις φέρνει στο μυαλό η σημερινή μέρα αφού σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατέκτησε στην Ιταλία το Κύπελλο Κόρατς.

Ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς απέναντι στην Στεφανέλ Τριέστε σε δυο τελικούς που πάντα “κρύβουν” όμορφες αναμνήσεις για το Ελληνικό μπάσκετ.

Ο “δικέφαλος” στον δρόμο του προς τον τελικό απέκλεισε στα προημιτελικά την Σκαβολίνι και στην ημιτελική φάση το Πανιώνιο, με την ομάδα του Μπόγκαντ Τάνιεβιτς αφήνει εκτός το Περιστέρι και την Ρεκοάρο Μιλάνο.

Την σεζόν 1993-94 ο τίτλος κρινόταν σε διπλό τελικό με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο “Παλέ Ντε Σπορ” της Θεσσαλονίκης στις 9 Μαρτίου και την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να θέλει την νίκη και μάλιστα με την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά ενόψει της ρεβάνς που θα ακολουθούσε σε μια εβδομάδα στη Τεργέστη.

H Ιταλική ομάδα διέθετε ένα πολύ πλούσιο ρόστερ και παίκτες με ποιότητα και εμπειρία όπως τους Μποντίρογκα, Τζεντίλε, Φούτσκα και Λάμπλεϊ γεγονός το οποίο καθιστά ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμα του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε στον πρώτο τελικό με 75-66 και είχε να υπερασπιστεί διαφορά 9 πόντων στην ρεβάνς που θα ακολουθούσε στο στάδιο “Κιαρμπόλα”.

Ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε και στην Ιταλία επικρατώντας με 100-91 σε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από την γραμμή του τριπόντου για τα δεδομένα της εποχής και τον Μπάνε Πρέλεβιτς να είναι ο κορυφαίος με 30 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Ουόλτερ Μπέρι ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Κόρφας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο τεχνικός τους ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε σε ολόκληρη της αναμέτρηση επτά μόλις παίκτες.

Οι πόντοι και το ρόστερ:

ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 12, Πρέλεβιτς 30, Μπαλογιάννης, Κόρφας 16, Γαλακτερός 8, Σάβιτς 8, Μπέρι 26, Τσέκος, Ρετζιάς, Μαματζιόλας.

Στεφανέλ: Μποντιρόγκα 24, Τζεντίλε 23, Πιλούτι 13, Φούτσκα 9, Ντε Πολ, Λάμπλεϊ 18, Μποντέτο, Κανταρέλο 4, Καλάβιτα

 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.