Τζάκσον: «Δεν είναι ομαδικός ο Λεμπρόν»

Ο Φιλ Τζάκσον υποστήριξε πως ο Λεμπρόν Τζέιμς, όπως και αρκετοί σύγχρονοι παίκτες δεν είναι όσο ομαδικοί θα έπρεπε.
Δημοσίευση: 23/06/2015 - 10:18
Ο Φιλ Τζάκσον υποστήριξε πως ο Λεμπρόν Τζέιμς, όπως και αρκετοί σύγχρονοι παίκτες δεν είναι όσο ομαδικοί θα έπρεπε. Ο πρόεδρος των Νιού Γιόρκ Νικς και πρώην προπονητής, υπογράμμισε πως ο «Βασιλιάς» έχει προβλήματα με την τεχνική του. Επίσης, υπογράμμισε πως παρακολουθώντας τα play off του πρωταθλήματος, διαπιστώνει πως οι περισσότερες ομάδες, έχουν γίνει πλέον ομάδες του ενός παίκτη.

Αρχικά, ο Τζάκσον τόνισε: «Βλέπω τον Λεμπρόν, για παράδειγμα. Κάνει βήματα σχεδόν κάθε φορά που παίρνει πάσα από συμπαίκτη του. Πιάνει την μπάλα και κουνά και τα δύο του πόδια προτού κάνει ντρίμπλα. Το βλέπεις να γίνεται συνέχεια. Δεν υπάρχει υποδομή, δεν υπάρχει πειθαρχία, ούτε σωστή νοοτροπία για το πώς παίζεται το παιχνίδι. Ακόμη και οι παίκτες που πάνε να κάνουν σκριν, πλέον σπρώχνουν».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι έχει τη δική του ομορφιά κι εμείς την αφαιρέσαμε σε κάποιο βαθμό και κάναμε το μπάσκετ πιο ατομικό. Βλέπω αγώνες στα play offs και διαπιστώνω πόσο απέχουμε πλέον από αυτό που λέμε ομαδικό παιχνίδι. Τέσσερις παίκτες κάθονται και βλέπουν τον πέμπτο να ντριμπλάρει».