Πόποβιτς: Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ απάντηση του σε δημοσιογράφους!

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κατάσταση του τραυματισμού του Μάρκο Μπελινέλι. Η απάντηση του τους άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κατάσταση του τραυματισμού του Μάρκο Μπελινέλι. Η απάντηση του τους άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς απάντησε: 

“Η νούμερο ένα προτεραιότητα μας σε ό,τι αφορά την χώρα και την κοινωνία είναι η φυλετική δικαιοσύνη, για την ακρίβεια η φυλετική ανισότητα που υφίσταται στην χώρα και το να προσπαθήσουμε να γίνουν όλα ίσα για όλους τους ανθρώπους. Απλά σαν υπενθύμιση, σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν πολλοί που όντως κατανοούν το πλάτος και το βάθος αυτής της τρομακτικής κατάστασης την οποία οι μαύροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν για πολύ καιρό. Και θέλω να σας δώσω ένα παράδειγμα. Κάνουμε όλα αυτά στους αγώνες βρίσκοντας μια ευκαιρία, έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο απαίσιοι έχουμε υπάρξει. Όχι απλά τώρα, αλλά στο παρελθόν. Δεν συνέβη απλά, συμβαίνει για εκατοντάδες χρόνια. 

Παράδειγμα: σήμερα, 120 χρόνια πριν στην Βόρια Καρολίνα πέρασε μια συνταγματική τροποποίηση η οποία προέβλεπε ένα τεστ ανάγνωσης που οι μαύροι άνθρωποι έπρεπε να περάσουν για να μπορουν να ψηφίσουν. Οι λευκοί δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι τέτοιο και ήταν τόσο απαίσιο, που θέσπισαν ένα κανόνα σύμφωνα με τον οποίο αν είχες ένα συγγενή πριν το 1863 που είχε ψηφίσει, μπορούσες να ψηφίσεις και εσύ. Αυτό σήμαινε πως οι λευκοί μπορούσαν να ψηφίσουν αν είχαν ένα συγγενή πριν το 1863 που ψήφιζε. Το θέμα είναι πως οι μαύροι ήταν υποδουλωμένοι και πριν το 1863 δεν είχαν συγγενείς που ψήφιζαν. Οπότε αποκλείστηκαν. 

Υπήρχε ένας πρώην Ομοσπονδιακός αξιωματικός, ο Γουίλιαμ Γκάθρι, ο οποίος την παραμονή των εκλογών έκανε μια δήλωση και ουσιαστικά είπε πως ήταν απολύτως απαραίτητο να προστατευτούν οι λευκές γυναίκες, καθώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και δεν νιώθουν ασφαλείς όταν είναι μόνες. Πρέπει να κρατήσουμε τους “έγχρωμους” ανθρώπους μακριά τους. Και το τόνισε την παραμονή των εκλογών, για να σιγουρευτεί πως αυτός θα ήταν ο νόμος τον οποίο θα έπρεπε να υπομείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτού του είδους η κατάσταση συνεχίστηκε ξανά και ξανά, για όλο αυτό τον καιρό. Και πάλι, έχει να κάνει με την μόρφωση και την κουλτούρα, κανείς από εμάς δεν ήξερε τέτοια πράγματα, κανείς από εμάς δεν διδάχθηκε τέτοια πράγματα. Ελπίζω πως αν οι άνθρωποι καταλάβουν πόσο κακή είναι πραγματικά η κατάσταση και πόσο καιρό έχει παραμείνει τέτοια, ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ο Μάρκο Μπελινέλι δεν θα παίξει απόψε”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.