Φόβοι για μείωση του salary cap

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την κινεζική αγορά φαίνεται πως θα ωθήσουν τους ιθύνοντες του ΝΒΑ να προχωρήσουν σε μείωση του salary cap, το προσεχές χρονικό διάστημα.
Δημοσίευση: 11/10/2019 - 07:11
Οι πρόσφατες εξελίξεις με την κινεζική αγορά φαίνεται πως θα ωθήσουν τους ιθύνοντες του ΝΒΑ να προχωρήσουν σε μείωση του salary cap, το προσεχές χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, η μείωση μπορεί να φτάσει και το 15%. Την εφετινή σεζόν, οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν 109 εκατομμύρια δολάρια στη διάθεσή τους για τους μισθούς των παικτών, ενώ την επόμενη σεζόν ήταν προγραμματισμένο το ποσό να ανέβει στα 116 εκατομμύρια δολάρια. Τα ίδια δημοσιεύματα υπογραμμίζουν πως η μείωση θα ισχύσει από το σεζόν 2020-2021 και το salary cap της συγκεκριμένης σεζόν αναμένεται να πέσει κάτω από τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. 

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μείωση στην πώληση προϊόντων του ΝΒΑ στην ασιατική χώρα, ενώ μετά τα όσα έγιναν με το περίφημο tweet για το Χονγκ Κονγκ, οι ιθύνοντες της λίγκας περιμένουν να μειωθεί ακόμα περισσότερο το ποσό που θα μπαίνει στα ταμεία, από την κινεζική αγορά.