Το δαχτυλίδι του ”βασιλιά” (pics)

Η τάπα του Λεμπρόν, το τρίποντο του Κάρι...και κάπως έτσι το Κλίβελαντ πήρε πρωτάθλημα, το πρώτο στην ιστορία του.

Η επική ανατροπή του Κλίβελαντ που βρέθηκε πίσω στους τελικούς με 3-1, αλλά κατάφερε να κερδίσει τρεις αγώνες στη σειρά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα με 4-3!

Όλα ξεκίνησαν με την τιμωρία του Ντρέιμοντ Γκριν ο οποίος τσακώθηκε με τον Λεμπρόν Τζέιμς στο 4ο ματς με τους ”πολεμιστές” να χάνουν ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία τους. Η άμυνα χαλάρωσε με τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Καιρί Έρβινγκ να γίνονται οι πρώτοι συμπαίκτες στην ιστορία των τελικών που πετυχαίνουν πάνω από 40 πόντους στο τελικό 112-97. Πίσω στο Οχάιο για το τελευταίο ματς στη σεζόν με τους Καβαλίερς να κερδίζουν 115-101 και να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 3-3 και τον Στεφ Κάρι να αποβάλλεται με 6 φάουλ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικούς καθώς πέταξε τη μασέλα του σε οπαδό των γηπεδούχων.



ΟΙ ΦΆΣΕΙΣ ΤΟΥ 7ου ΤΕΛΙΚΟΥ: Το καθοριστικό τρίποντο του Έρβινγκ μπροστά στον Κάρι και η φοβερή τάπα του Λεμπρόν Τζέιμς στον Ιγκουοντάλα.

7ο και τελευταίο ματς, το σκορ ισόπαλο 89-89, ο Αντρέ Ιγκουοντάλα επιχείρησε να κάνει lay up και από το πουθενά εμφανίστηκε ο Λεμπρόν για να κάνει το κόψιμο στην ιστορία των play offs! Λιγότερο από ένα λεπτό απέμενε και ο Έρβινγκ έδωσε το προβάδισμα με τρίποντο, μία βολή του Τζέιμς έγραψε το τελικό 93-89 και το Κίβελαντ πανηγύρισε πρωτάθλημα μετά από 52 χρόνια ξηρασίας σε όλα τα αθλήματα. Οι Καβαλίερς έγιναν μόλις η 11η ομάδα που κατορθώνει να γυρίσει τη σειρά από 3-1 και μόλις η 4η ομάδα που κερδίζει το 7ο παιχνίδι
εκτός έδρας.  
Ο ”βασιλιάς” πέτυχε 27 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ, ενώ για τους Ουόριορς ο  Ντρέιμοντ Γκριν έκανε φοβερό ματς με 36 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Παίκτες και προπονητικό επιτελείο επισκέφτηκαν το πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.