Τους παρέσυρε ο… Ρίβερς (video)

Με ακόμη μία τρομερή εμφάνιση του Κέι Σι Ρίβερς που σταμάτησε στους 27 πόντους και παίκτη – κλειδί τον Γκέμπριελ, ο Παναθηναϊκός Superfoods έσπασε το σερί του Ολυμπιακού, τον νίκησε με 77-67 μέσα στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με ακόμη μία τρομερή εμφάνιση του Κέι Σι Ρίβερς που σταμάτησε στους 27 πόντους και παίκτη – κλειδί τον Γκέμπριελ, ο Παναθηναϊκός Superfoods έσπασε το σερί του Ολυμπιακού, τον νίκησε με 77-67 μέσα στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Μπορεί στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν πάρει τον… αέρα του «αιώνιου» αντιπάλου, όμως ο Παναθηναϊκός Superfoods έβγαλε αντίδραση και έδειξε χαρακτήρα. Με εξαιρετική εμφάνιση από τακτικής πλευράς, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και κέρδισε τους Πειραιώτες ξανά σε νοκ άουτ ματς, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη. 

Τρομερή εμφάνιση και πάλι από τον Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός πέτυχε 27 πόντους (11/15 σουτ, 2/4 τρ., 3/4 βολ.), μάζεψε πέντε ριμπάουντ, είχε μία ασίστ, ένα λάθος και 2 κλεψίματα. Παίκτης – κλειδί για τους «πράσινους» ήταν ο Κένι Γκέμπριελ, ο οποίος έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής από τον Πασκουάλ και είχε μεγάλη συνεισφορά με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ ο Σίνγκλετον (11π., 9ρ.).

Από πλευράς Ολυμπιακού, που με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, κάνοντας 14 λάθη (9 στο ημίχρονο), ξεχώρισαν ο Μάντζαρης με 16 πόντους (3/5 τρίποντα) και ο Πρίντεζης με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Σε ρηχά νερά ο ανέτοιμος Σπανούλης (7π., 5 λάθη, 1 α.), όπως και οι περισσότεροι παίκτες των «ερυθρόλευκων».  

Αρκετά νευρικά ξεκίνησαν το ντέρμπι οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να αναλωθούν σε διαδοχικά λάθη και άστοχα σουτ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods με προσαρμοσμένη την άμυνα του πάνω στον Σπανούλη προσπάθησε να κόψει τη δημιουργία του Ολυμπιακού, ενώ στην απέναντι πλευρά του γηπέδου σημάδεψε τον Μπουρούση και προηγήθηκε με 4-6 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, αντέδρασαν. Παρά τα αρκετά λάθη, μετά το πρώτο επτάλεπτο του αγώνα, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως αποτελεσματική άμυνα, απάντησαν με επιμέρους 7-2 και μπήκαν σε θέση οδηγού (11-8). Τότε, ο Πασκουάλ έριξε στο ματς τον Γκέμπριελ και ο Αμερικανός με 6 σερί πόντους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (13-14), όμως οι «πράσινοι» δεν το συντήρησαν, με τον Γιανγκ να διαμορφώνει το 15-14 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Το πρόβλημα με τα εύκολα λάθη του Ολυμπιακού δεν διορθώθηκε. Μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου είχε φτάσει τα 9, αριθμός αρκετά μεγάλος για τη σημασία του ματς. Στην αντίπερα… όχθη, ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε βάλει στην επιθετική εξίσωση και τον Ρίβερς (με ποσταρίσματα στους αντίπαλους κοντούς), διάβαζε όλα τα mismatch που δημιουργούνταν και προηγήθηκε με 18-23. Πρίντεζης και Λοτζέσκι ανέλαβαν δράση στην επίθεση, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση. Βλέποντας ότι δεν τα πήγαιναν καλά πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. (1/10 τρίποντα) οι «πράσινοι» συνέχισαν να «χτυπούν» με τον Ρίβερς μέσα από το «ζωγραφιστό» και συντηρούσαν τη διαφορά πέντε πόντων (24-29). Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να διατηρήσει το +5, καθώς ο Σπανούλης με δύο μεγάλα καλάθια μείωσε στον πόντο (28-29) στο φινάλε του ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του δεύτερο δεκαλέπτου, Ρίβερς και Παπανικολάου ήρθαν στα χέρια, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση δεν πήρε έκταση και οι δύο παίκτες χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν επηρέασε τις δύο ομάδες, αφού επέστρεψαν στην επανάληψη πιο ορεξάτες και ο ρυθμός άνοιξε. Με τον Ρίβερς να συνεχίζει «καυτός» και τον Σίνγκλετον να κάνει τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση ο Παναθηναϊκός Superfoods επανέφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους (32-37) και έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό. Η αντίδραση του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει. Ο Πρίντεζης έδωσε το σύνθημα, ο Σπανούλης ακολούθησε και με τρίποντο του αρχηγού τους, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν (41-40) και το ΣΕΦ σηκώθηκε στο… πόδι. Ο Παναθηναϊκός Superfoods, όμως, δεν πτοήθηκε. Απάντησε με το ίδιο… νόμισμα προηγήθηκε με 41-47 και με buzzer beater τρίποντο του Τζέιμς έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος 45-52.

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε αντίδοτο για τον ασταμάτητο Ρίβερς ούτε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και οι «πράσινοι» αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με +9 (46-55). Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσαν σε 51-55, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, όμως η αντεπίθεση τους δεν είχε διάρκεια και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε ξανά τη λύση. Με τη περιφέρεια του να βγάζει… φωτιές και χωρίς να πηγαίνει σε τραβηγμένες επιλογές, η ομάδα του Πασκουάλ έστειλε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (58-70) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος και όλα έδειχναν πως ήταν πιο κοντά από ποτέ στη νίκη. Οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω, απάντησε με σερί 7-0 και μείωσε σε 65-70, όμως μέχρι εκεί ήταν. Ο Παναθηναϊκός Superfoods διατήρησε την ψυχραιμία του, Καλάθης και Ρίβερς αξιοποίησαν τις βολές και «κλείδωσαν» τη νίκη – πρόκριση της ομάδας τους (67-77).

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77.

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 16 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Γουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1). 

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Φελντίν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (2).

Live Blog Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Superfoods


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.