Χίμκι: Το χρέος των 3 εκ. ευρώ οδηγεί σε…αυτουποβιβασμό από την VTB


Το χρέος των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε στο ταμείο της Χίμκι στη φετινή, άκρως αποτυχημένη περίοδο στην Euroleague και την VTB, αναγκάζει την ρωσική ομάδα να αποχωρήσει, ενόψει της επόμενης σεζόν και από τις δυο διοργανώσεις.

Η Χίμκι που είχε προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ στην φετινή περίοδο και διέθετε τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Euroleauge μετά τον Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα), Αλεξέι Σβέντ (πρώτος σκόρερ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν), βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, καθώς έχει συγκεντρώσει 10 ban (απαγορεύσεις μεταγραφών) και θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικούς διακανονισμούς για να αποκτήσει-αν το επιθυμεί-άλλους παίκτες.

Η ομάδα της Μόσχας στην φετινή Euroleague, σημείωσε μόλις 4 νίκες σε σύνολο 34 αγωνιστικών, έκανε αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στην διοργάνωση που διανύει τον 21ο χρόνο θέσπισης της, ενώ πριν από τρείς ημέρες, αποκλείστηκε χωρίς νίκη στους δυο αγώνες που έδωσε με την Λοκομοτίβ Κούμπαν στα προημιτελικά του VTB United League και ολοκλήρωσε με παταγώδη αποτυχία όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

Ο πρόεδρος του αθλητικού Πολιτισμού και αθλημάτων της ρωσικής ομάδας, Roman Teryushkov, προμήνυσε την αποχώρηση της Χίμκι από την VTB: «Εάν την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει ο σύλλογος Χίμκι που έχουμε συνηθίσει στη VTB United League, τότε θα δημιουργήσουμε το έδαφος για να παίξουμε – όχι στο πρωτάθλημα της United League, αλλά ένα βήμα χαμηλότερα…

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αθλητές μας που εκπαιδεύονται σε σχολεία και αθλητικές σχολές θα λάβουν μέρος σε κάποια διοργάνωση».

Η Χίμκι συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Βαλτικής (VTB) από το 2013 και έχει φτάσει σε 4 τελικούς μέχρι και το 2019, αλλά ηττήθηκε ισάριθμες φορές από την ΤΣΣΚΑ.

Στην Euroleague έχει συνολικά οκτώ παρουσίες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι αδιάλειπτες από το 2017. Είναι προφανές, μετά την φετινή πορεία της στην EuroLeague δεν πρόκειται να της δοθεί πρόσκληση (wild card) και η ρωσική ομάδα δεν έχει καμία θετική προϋπόθεση να συνεχίσει τις συμμετοχές της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.