Γιλντιρίμ: «Θα φέρω πίσω τον Ομπράντοβιτς»!

Προεκλογική δέσμευση του Αζίζ Γιλνιρίμ να επιστρέψει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, με την δημιουργία ανώνυμης εταιρίας και ετήσιο προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Είτε μιλά με περίσσια αυτοπεποίθηση για την πειθώ του να επιστρέψει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, είτε το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους, ο πρώην πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, παραμονές των προεδρικών εκλογών (25-26 Ιουνίου), εξήγησε ότι θέλει να εμπλακεί στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης εφόσον γίνει ανώνυμη εταιρεία και θα πείσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να γίνει ξανά ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μπάσκετ, διαχειρζόμενος μπάτζετ 35 εκ. ευρώ και με στόχο να συμμετέχει κάεθ χρόνο στο Final 4 της Euroleague!

Ο Γιλντιρίμ διευκρίνισε πως δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά δήλωσε την πρόθεσή του να εμπλακεί στην ομάδα μπάσκετ και να ηγηθεί της ανώνυμης εταιρείας που θα λειτουργεί αυτοτελώς από τον τουρκικό σύλλογο.

Ο πρώην πρόεδρος της Φενέρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε ένα πολύ σημαντικό brand στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παίξαμε στο Final 4 τέσσερα χρόνια στη σειρά. Φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουμε ακόμα φιλικές σχέσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για να είσαι πετυχημένη ομάδα, πρέπει να έχεις και καλό προπονητή. Είναι δύσκολο να βρεις έναν δάσκαλο σαν τον Ζέλικο. Όταν τον χάνεις, είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις ένα δάσκαλο αυτού του μεγέθους».

Πρόσθεσε, δε πως: «Είμαι στεναχωρημένος που η Φενέρμπαχτσε έχει πέσει σε αυτό το επίπεδο… Επειδή, ακριβώς δουλέψαμε σκληρά τα προηγούμενα χρόνια. Γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης όταν δεν υπήρχε χορηγός στη φανέλα. Το μπάτζετ μας ήταν 30 εκατομμύρια ευρώ. Δανειστήκαμε χρήματα από την Ούλκερ και τις τράπεζες και τα επιστρέψαμε. Αποπληρώσαμε όλα τα χρέη μας. Την προηγούμενη τετραετία έγιναν ανοίγματα… Η ομάδα και ο Ομπράντοβιτς συνέχισαν ακόμα και όταν εμείς φύγαμε. Προκριθήκαμε ξανά στο Final 4 αλλά αποτύχαμε. Χάθηκε η ενότητα».

Καταλήγοντας ο Γιλντιρίμ διατύπωσε την πρόταση του: «Πλέον η πρότασή μου είναι αυτή. Κύριε Αλί Κοτς, μιλήστε και για το τμήμα μπάσκετ στην αυριανή Γενική Συνέλευση. Να κάνετε την ομάδα μπάσκετ ανώνυμη εταιρεία. Η μόνη προϋπόθεση για να εμπλακώ είναι να γίνει ανώνυμη εταιρεία. Θα έχουμε νέα διοίκηση. Θα φέρω πίσω τον Ομπράντοβιτς! Αύριο κιόλας! Θα παίζουμε κάθε χρόνο στο Final 4 και θα έχουμε μεγάλο μπάτζετ».

Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός που βρίσκεται στο Βελιγράδι, έχει προχωρήσει σε προφορική συμφωνία για την επιστροφή του στον πάγκο της Παρτίζαν, τριάντα χρόνια μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν υπάρχει ακόμα αίσια ολοκλήρωση των συζητήσεων που έχει κάνει με τον σύλλογο που τον ανέδειξε ως παίκτη και προπονητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.