Ανέλαβε ο Ιβάνοβιτς

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής ανδρών της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα με κάθε επισημότητα η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας.
Δημοσίευση: 22/01/2014 - 21:06
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής ανδρών της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα με κάθε επισημότητα η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η πρόσληψη του Μαυροβούνιου τεχνικού στη θέση του Αλεξάντερ (Άτσο) Πέτροβιτς.

Ο Ιβάνοβιτς είχε να εργαστεί 14 μήνες και συγκεκριμένα από τις 18 Νοεμβρίου 2012, όταν λύθηκε η συνεργασία του με την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ η συνέχεια βρήκε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια: ο -φημισμένος για την αυστηρότητά του- Ντούσκο Ιβάνοβιτς διεκδίκησε ως αποζημίωση το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τον πρόεδρο της βασκικής ομάδας, Χοσεάν Κερεχέτα.

Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη διεκδικεί -όπως και η Ελλάδα- μία "wild card" για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 της Ισπανίας (πρώην Μουντομπάσκετ), αφού απογοήτευσε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι η μία από τις 15 εθνικές ομοσπονδίες που διεκδικούν τις τέσσερις κάρτες ελευθέρας, τις οποίες θα μοιράσει η FIBA την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης της ομοσπονδίας μπάσκετ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην πρόσληψη του 56χρονου τεχνικού από το Μαυροβούνιο (1/9/1957) ήταν πως «ο Ιβάνοβιτς δούλεψε μεθοδικά με τον αρχηγό μας, Μίρζα Τελέτοβιτς, ο οποίος διατέλεσε επίσης αρχηγός της Λαμποράλ Κούτσα, ομάδα της οποίας έγινε πραγματικός ηγέτης».