Αυξάνονται οι ελληνικές πιθανότητες

Πρώτο φαβορί για μια wild card από την FIBA για το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Πρώτο φαβορί για μια wild card από την FIBA για το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Ιταλούς. Όπως υπογραμμίζουν οι γείτονες, η ελληνική ομάδα αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στα γήπεδα της ιβηρικής χώρας το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά το γεγονός πως αφήνουν αιχμές για την προσφορά προς την παγκόσμια ομοσπονδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport», η ελληνική ομοσπονδία έχει προσφέρει στην FIBA ένα εκατομμύριο ευρώ, για να μπορέσει να πάρει ένα από τα επιπλέον εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που η ιταλική πρόταση φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Η Ιταλία έχει πάρει ήδη μια φορά wild cart κατά το παρελθόν, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας το 2006. Αυτό κάνει την προσπάθειά της δυσκολότερη, όπως παραδέχεται και ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζάνι Πετρούτσι.

Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Οι πιθανότητες μας είναι 10%”, ενημερώνοντας ότι “υπάρχουν έθνη με μεγάλη παράδοση που έχουν αιτηθεί wild card και εμείς έχουμε ήδη πάρει μία. Η Ελλάδα όχι».

Από την πλευρά του, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι τόνισε: «Είναι άδικο να θεωρείται φαβορί ένα έθνος που νικήσαμε στα γήπεδα της Σλοβενίας».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, φαβορί για μια wild cart είναι η Τουρκία, λόγω των χορηγιών που έχει στην Euroleague. Το έργο της ελληνικής ομοσπονδίας έγινε ευκολότερο μετά το σκάνδαλο στις εκλογές της ρωσικής ομοσπονδίας, κάτι που έδωσε αυτομάτως προβάδισμα στην ελληνική υποψηφιότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.