Με το κεφάλι ψηλά

Παίζοντας με ψυχή κόντρα στους πολύ καλούς Κροάτες αλλά και έχοντας να αντιπαρέλθει τις απουσίες που την ταλαιπώρησαν, η Ελλάδα έπεσε μαχόμενη (82-68) και αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ μην παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Παίζοντας με ψυχή κόντρα στους πολύ καλούς Κροάτες αλλά και έχοντας να αντιπαρέλθει τις απουσίες που την ταλαιπώρησαν (Διαμαντάκος), η Ελλάδα έπεσε μαχόμενη (82-68) και αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ μην παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.


Το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ των Κροατών στην τρίτη περίοδο, όταν ο Κώστας Μίσσας ξέμεινε από λύσεις, οι Κροάτες απέδωσαν εξαιρετικά σε επίθεση και άμυνα και το επιμέρους σκορ διαμορφώθηκε στο 21-11.


Το κοινό στα «Δύο Αοράκια» έδωσε ώθηση στους Έλληνες παίκτες που μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν 15-7. Η απάντηση των Κροατών ήταν εκκωφαντική και με σερί 15-0 γύρισαν την κατάσταση τούμπα (22-15) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου.


Η «Χρβάτσκα» πήρε διψήφιο προβάδισμα (31-21) με τον Μάβρα να κάνει σπουδαίο ματς, ωστόσο με μπροστάρη τον Μποχωρίδη, η Εθνική έκλεισε το ημίχρονο υπολειπόμενη πέντε πόντους (42-37).


Ζγκάνετς, Μάβρα και Μπούντοβιτς ήταν το τρίδυμο της συμφοράς για την ελληνική άμυνα με τη διαφορά να λαμβάνει μεγάλες διστάσεις και να αγγίζει τους 15 πόντους στο 30′ (63-48).


Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, δεν τα παράτησαν και πάλεψαν το ματς μέχρι το τέλος, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κρητικού κοινού. Το τελικό 82-68 στέλνει τη «γαλανόλευκη» να παλέψει σε αγώνες κατάταξης με έπαθλο την τιμητική πέμπτη θέση. Τους Ισπανούς θα αντιμετωπίσουν οι Κροάτες στα ημιτελικά.


Μαραγκός (16π) και Καμπερίδης (15π) ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς, ενώ Μπούντοβιτς και Μάβρα έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά από την Κροατία με 27 και 17 πόντους αντίστοιχα.


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 42-37, 63-48, 82-68


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.