Σουηδική… γυμναστική

Η Ελλάδα χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν του πρώτου πενταλέπτου, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Σουηδών (51-79) και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Η Ελλάδα χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν του πρώτου πενταλέπτου, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Σουηδών (51-79) και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Εξαιρετική εμφάνιση από Μπουρούση (12 π.) και Σπανούλη (13 π.), ενώ για τους Σουηδούς ξεχώρισε ο Τέιλορ (16 π.).

Νευρικό ξεκίνημα…

Η Ελλάδα μπήκε αρκετά νευρικά στο παιχνίδι, πήγε σε βιαστικές επιλογές στην επίθεση και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-2, έπειτα από οκτώ διαδοχικούς πόντους του Τέιλορ. Οι Σουηδοί είχαν προσαρμόσει την άμυνα τους πάνω στο Σπανούλη, με αποτέλεσμα η Εθνική να μοιάζει εγκλωβισμένη επιθετικά. Έτσι ο Αντρέα Τρινκιέρι πέρασε στο παρκέ τον Ζήση και σε συνδυασμό με την είσοδο του Μπουρούση η Ελλάδα βρήκε λύσεις. Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνα τους οι διεθνής άλλαξαν την εικόνα των πρώτων λεπτών, βρήκαν λύσεις επιθετικά και με ένα σερί 9-0, πήραν για πρώτη φορά στο ματς κεφάλι στο σκορ (11-15). Η πρώτη περίοδος τελείωσε  με το σκορ στο 13-15.

Ασταμάτητος ο Μπουρούσης

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Μπουρούση επιθετικά, κατάφερε να επιβάλλει τον παιχνίδι της  και να ξεφύγει με 14 πόντους διαφορά (15-29) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι Σουηδοί με τον Τέιλορ να παλεύει μόνος του στην επίθεση, προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι  παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι είχαν περιορίσει τα λάθη τους, κυριαρχούσαν στη μάχη των ριμπάουντ και όσο περνούσαν τα λεπτά διεύρυναν τη διαφορά (18-34).   Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου Σπανούλης και Τέιλορ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, πράγμα το οποίο αποσυντόνισε τους Έλληνες διεθνείς και οι Σουηδοί μείωσαν σε 21-34. Η είσοδος του Ζήση στο παρκέ επέφερε την απαραίτητη ηρεμία στην Εθνική ομάδα και το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 21-39.

Με τη συνταγή του πρώτου ημιχρόνου

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε παρά την θέληση των Σουηδών να επιστρέψουν στο ματς. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του ματς και χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης διατηρούσαν μια διαφορά ασφαλείας (32-47).  Η Σουηδία προσπάθησε να πάει το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό, όμως οι Έλληνες διεθνείς δεν έπεσαν στην… παγίδα. Συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς  και τελείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 24 πόντων (35-59).

Τυπική διαδικασία…

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αντρέα Τρινκιέρι προτίμησε να κάνει δοκιμές εν όψει της δύσκολης συνέχειας, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στον Βασίλη Καββαδά. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Ελλάδα να έχει τον έλεγχο και να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά (44-75), παίρνοντας σκορ και από τους 12 παίκτες. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι Σουηδοί εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι και κατάφεραν να μειώσουν στο τελικό 51-79.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79  

Σουηδία (Μπραντ Ντιν): Χάκανσον 3 (1), Σκγιόλντεμπραντ 5 (1), Κγιέλμπομ 2, Πίτα 7 (1), Α. Γκέιντφορς 3 (1), Τ. Μασάμπα, Γκραντ 2, Γερέμπκο 8, Μπ. Μασάμπα 2, Ρας, Τέιλορ 16 (3), Β. Γκέιντφορς 3.

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 6, Σπανούλης 13(5), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8 (9 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 2

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.