Κατσικάρης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ικανοποιημένος με την προσπάθεια των παικτών του μετά τη νίκη επί της Κροατίας εμφανίστηκε ο Φώτης Κατσικάρης αν και υποστήριξε πως η Εθνική δεν είναι 100% έτοιμη ακόμη.

Ικανοποιημένος με την προσπάθεια των παικτών του μετά τη νίκη επί της Κροατίας εμφανίστηκε ο Φώτης Κατσικάρης αν και υποστήριξε πως η Εθνική δεν είναι 100% έτοιμη ακόμη. 

«Δεν είμαστε ακόμη στο 100%, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο κι αυτό φάνηκε από κάποια στοιχεία. Η ποιότητα και η προσωπικότητα, όπως και η εμπειρία της ομάδας φάνηκε. Αν βάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, μπορούμε να γίνουμε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Στο πρώτο μέρος δεν χρησιμοποιήσαμε καν τα φάουλ, η Κροατία πήρε 11 πόντους στον αιφνιδιασμό και πολλούς στο ένας με έναν. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και πιο βαρύ για μας στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τη δυνατότητα της ομάδας, ως προς το ταλέντο, αλλά και σαν χαρακτήρα. Είχαμε κάποιους εγκεφάλους στο παρκέ, όπως ο Ζήσης, ο Σπανούλης και ο Σλούκας. Έτσι ελέγξαμε το ματς, αποφύγαμε τα πολλά λάθη και πήραμε πολλά ριμπάουντ. 

Το σουτ θα είναι θέμα μέρας, αλλά μπορείς να εξισορροπήσεις μια κακή μέρα στα σουτ με άλλο τρόπο. Σημασία για μας έχει ότι νικήσαμε με αυτό τον τρόπο. Η νίκη δεν σημαίνει κάτι, αλλά θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Παραδοσιακά η Εθνική έκανε τις μεγάλες επιτυχίες της με τους γκαρντ. Ο Σλούκας είναι ένας ποιοτικός παίκτης, βοήθησε πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν θέλω να εκθειάσω κάποιον ξεχωριστά, είμαι ευλογημένος που έχω αυτούς τους γκαρντ. Όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Καϊμακόγλου βοήθησε πολύ με τη δύναμή του και δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη που παίζει 30 λεπτά στην ομάδα του, αλλά καλείται να κάνει τη διαφορά για λίγο. Όλοι βοήθησαν, και ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης, αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά των παικτών, ο Νίκος Ζήσης, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Κάναμε σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε υπομονή απέναντι στη ζώνη και ήμασταν άστοχοι. Στο δεύτερο μέρος κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Το παιχνίδι άλλαξε μομέντουμ με την ενέργεια που βγάλαμε. Κάναμε κάποια λάθη στο αμυντικό τρανζίσιον, κάτι που έδωσε ψυχολογία στη γηπεδούχο ομάδα. Όμως είχαμε περισσότερο ενέργεια, πήραμε 14 ριμπάουντ και με τους καλούς δημιουργούς μας, που είχαν 21 ασίστ, φτάσαμε στη νίκη. Το 4/20 τρίποντα θα βελτιωθεί. Αν και λένε πως δεν έχουμε καλούς σουτέρ, θεωρώ θέμα χρόνου να μπουν και τα σουτ. Πρέπει να συνεχίσουμε και ήδη κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Όλοι ξέρουν πως ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ευλογία να τον έχουμε. Κάποιοι ξεχνούν πως στα πέντε χρόνια που δεν είχαμε επιτυχία δεν τον είχαμε για δύο καλοκαίρια και στη μία διοργάνωση έπαιζε τραυματίας. Κάποιοι το ξεχνούν αυτό. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν ότι θα βάλει το μεγάλο σουτ. Έχουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες και το σημαντικό είναι ότι ακόμη και παίκτες που δεν παίζουν πολύ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και υποστηρίζουν την ομάδα από τον πάγκο. Αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.