Μωραΐτης: «Θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο Ευρωπαϊκό»

Αισιόδοξος πως η Εθνική ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Αισιόδοξος πως η Εθνική ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μωραΐτης. Ο διεθνής γκαρντ στάθηκε στην καλή χημεία που υπάρχει στην ελληνική ομάδα, όμως δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στο τουρνουά του Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προ των πυλών… Ως έμπειρος πλέον σε αυτές τις ηλικίες, πώς είδες να κυλά η προετοιμασία; 
«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Δουλεύουμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δώσει αρκετά φιλικά και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε ψυχολογικά βλέποντας να βγαίνουν αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Η χημεία είναι πολύ καλή με τα παιδιά, αλλά και με τους προπονητές που μας βοηθούν πολύ. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τελ Αβίβ». 

Η ελληνική ομάδα έστειλε αισιόδοξα μηνύματα στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης απέναντι σε ισχυρές ομάδες, όπως η Γαλλία, η Σερβία, η Τουρκία και η Ουκρανία… 
«Θεωρώ πως υπήρχαν καλά δείγματα στο τουρνουά. Αντιμετωπίσαμε πολύ δυνατές ομάδες και παρουσιάσαμε αρκετά καλό πρόσωπο. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την οικοδέσποινα παίξαμε πολύ καλή άμυνα και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Τώρα μπήκαν στην ομάδα και δύο παιδιά από το Παγκόσμιο U19, ο Χουγκάζ και Αρνόκουρος, και προσπαθούμε να τους βάλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας». 

Πόσο βοηθά το γεγονός ότι με τους περισσότερους είσαι εδώ και χρόνια συμπαίκτης τα καλοκαίρια; 
«Σίγουρα βοηθά ότι με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε μαζί στις εθνικές ομάδες. Υπάρχει καλή χημεία μέσα κι έξω από το γήπεδο, το κλίμα είναι πολύ καλό και όλοι μας αγαπάμε το μπάσκετ και δουλεύουμε σκληρά. Αισιοδοξώ πως από όλο αυτό θα βγει σε μια καλή πορεία στη διοργάνωση». 

Στο Τελ Αβίβ αντίπαλοι στον όμιλο είναι η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Πολωνία. Πώς βλέπεις τον ανταγωνισμό; 
«Έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας. Όλες είναι πολύ καλές ομάδες. Στόχος μας είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, να μην προτρέχουμε και να σκεφτόμαστε τη συνέχεια παρά μόνο το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό στη διοργάνωση και υπάρχουν πολλά σημαντικά παιχνίδια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα κρίνονται πλέον στα νοκ άουτ». 

Πόσο δύσκολο είναι για παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στη διάρκεια της σεζόν να μπαίνουν σε ρυθμό επίσημων αγώνων και σχεδόν καθημερινά, όπως θα συμβεί με σας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; 
«Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο, αλλά μετά τα 3-4 πρώτα φιλικά βρήκαμε τα ρυθμό μας, τόσο ο καθένας ατομικά όσο και σαν σύνολο. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.