«Χρυσή» με… σπρώξιμο η Ισπανία

Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, όμως στον τελικό χρειάστηκε και τη... βοήθεια της διαιτησίας για να κάμψει την αντίσταση (57-53) της σκληροτράχηλης Τουρκίας και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, όμως στον τελικό χρειάστηκε και τη… βοήθεια της διαιτησίας για να κάμψει την αντίσταση (57-53) της σκληροτράχηλης Τουρκίας και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. 

Σε έναν τελικό θρίλερ στον Βόλο, με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι για τρεις περιόδους, ωστόσο η Ισπανία με πρωταγωνιστή τον Αλτνάμα ανέτρεψε την κατάσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο και χάρη σε καθοριστικά λάθη των διαιτητών κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η Ισπανία προσπέρασε στην έναρξη της τέταρτης περιόδου (45-43) με διαδοχικά καλάθια του Αλντάμα, ωστόσο η Τουρκία δεν το έβαλε κάτω. Έμεινε κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Κουρτουλτούμ μείωσε σε 55-53, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Ακολούθησε λάθος των Ισπανών και μπρος – πίσω, το οποίο όμως δεν δόθηκε. Αντιθέτως σφυρίχτηκε φάουλ και ο Αρντάνζα με 1/2  βολέςέγραψε το 56-53, προτού ο Γκαρούμπα από το ίδιο σημείο διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ισπανούς και MVP της διοργάνωσης ο Αλντάμα, ο οποίος στον τελικό σημείωσε 23 πόντους,. Νταμπλ – νταμπλ από τον Γκαρούμπα με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από πλευράς Τουρκίας ο Κουρτουλντούμ σημείωσε 19 πόντους, ενώ ο Σενγκούν άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ (9πόντοι, 11ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 23-31, 42-43, 57-53


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.