Ομιλος του… φαβορί

Οι αγώνες του τέταρτου και τελευταίου ομίλου θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη με την οικοδέσποινα Τουρκία να έχει μαζί της, τις Βρετανία, Βέλγιο, Λετονία, Ρωσία και Σερβία.

Οι αγώνες του τέταρτου και τελευταίου ομίλου θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη με την οικοδέσποινα Τουρκία να έχει μαζί της, τις Βρετανία, Βέλγιο, Λετονία, Ρωσία και Σερβία. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ρόστερ των ομάδων: 

-Βέλγιο: Χωρίς Λοτζέσκι

Το Βέλγιο καλείται να αγωνιστεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ χωρίς να έχει στη διάθεσή του έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες του και δεν αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρκ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο δεν θα δώσει το «παρών» στην επερχόμενη διοργάνωση με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέσει στους Φαν Ρόσομ και Ταμπού. 

Αναλυτικά το ρόστερ του Βελγίου: Φαν Ρόσομ, Λεκόμ, Σερόν, Ταμπού, Σαλούμου, Μουεμά, Φαν Βάιν, Ερβέλ, Ζιλέ, Ντε Ζέουβ, Τούμπα, Μπάκο. 

Προπονητής: Έντι Κάστελς. 

-Μ. Βρετανία: Χωρίς άγχος για το καλύτερο

Η Μεγάλη Βρετανία είναι σίγουρα το αουτσάιντερ αυτού του ομίλου αλλά θα αγωνιστεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ χωρίς να έχει κάτι να χάσει γνωρίζοντας πως το ρόστερ της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά των αντιπάλων της. 

Αναλυτικά το ρόστερ της Μ. Βρετανίας: Μόκφορντ, Ακόντο, Νέλσον, Λόρενς, Οκερεαφόρ, Τζόνσον, Μάρεϊ, Κλαρκ, Ακάρα, Ολασένι, Μπόατενγκ. 

Προπονητής: Τζο Πράντι. 

-Λετονία: Αρχή, μέση και τέλος με Πορζίνγκις

Φυσικά όταν συζητάμε για Λετονία το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το όνομα του Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο νεαρός σταρ του ΝΒΑ έχει φροντίσει να κάνει με τις εμφανίσεις του να μιλάει όλος ο πλανήτης για εκείνον και στο προσεχές Ευρωμπάσκετ θα είναι αναμφίβολα ένας από τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. 

Εκτός όμως του Πορζίνγκις η Λετονία διαθέτει κι άλλους ποιοτικούς παίκτες όπως είναι ο Στρέλνιεκς του Ολυμπιακού, ο Νταβίνς Μπέρτανς, ο παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Γιάνις Μπλουμς, οπότε καταλαβαίνουμε πως θα είναι σίγουρα από τις ομάδες που θα δυσκολέψουν κάθε αντίπαλο. 

Αναλυτικά το ρόστερ της Λετονίας: Λεγιασμάιερς, Στρέλνιεκς, Σκέλε, Μπέρτανς, Μπλουμς, Πέινερς, Γιανισένοκς, Τίμα, Σίλινς, Γκραζούλις, Νταβίνς Μπέρτανς, Πορζίνγκις, Μέιερς. 

Προπονητής: Άιναρς Μπαγκάτσκις. 

-Ρωσία: Μία υπερδύναμη σε πτώση

Η Ρωσία δεν παύει να αποτελεί μία από τις πατροπαράδοτες δυνάμεις του μπάσκετ αλλά στις τελευταίες διοργανώσεις έχει απογοητεύσει με την παρουσία της διότι πολλοί από τους αστέρες των περασμένων ετών έχουν πλέον παρέλθει σε ηλικία που δεν είναι πιο ανταγωνιστική ενώ η επερχόμενη γενιά δεν δείχνει να διαθέτει τόσο μεγάλη ποιότητα. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η Ρωσία δεν λογίζεται ως μία επικίνδυνη και ποιοτική ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. 

Αναλυτικά το ρόστερ της Ρωσίας: Χβοστόφ, Σβεντ, Κολιούσκιν, Φριτζόν, Ντμίτρι Κουλάγκιν, Μιχαΐλ Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ, Αντόνοφ, Τρούσκιν, Ιλνίτσκι, Ζουμπκόφ, Βοροντσέβιτς, Ιβλέφ, Μοζγκόφ. 

Προπονητής: Σεργκέι Μπαζάρεβιτς. 

-Σερβία: Εκ των φαβορί για χρυσό

Η Σερβία δείχνει πανίσχυρη με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει να διαχειριστεί ένα πλούσιο ποιοτικά ρόστερ, με παίκτες πρώτης γραμμής σε κάθε θέση. 

Μπορεί να απουσιάζει ο μεγάλος Μίλος Τεόντοσιτς καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού αλλά οι Σέρβοι δείχνουν ικανοί να φτάσουν μέχρι το τέλος και το χρυσό μετάλλιο καθώς θεωρητικά η Ισπανία είναι η μοναδική ομάδα, βάσει ρόστερ, που μπορεί να τους κοντράρει αυτή τη στιγμή. 

Αναλυτικά το ρόστερ της Σερβίας: Μίσιτς, Νέντοβιτς, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς, Λάζιτς, Γκούντουριτς, Κάλινιτς, Λούσιτς, Μάτσβαν, Μπίρσεβιτς, Κούζμιτς, Στίματς, Μαριάνοβιτς. 

Προπονητής: Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. 

-Τουρκία: Με θέληση αλλά χωρίς την ποιότητα των περασμένων ετών

Η Τουρκία θέλει σε αυτό το Ευρωμπάσκετ να δείξει το καλό της πρόσωπο και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται διαθέτοντας στο ρόστερ της παίκτες που αγωνίζονται, στο μεγαλύτερο ποσοστό, στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα. 

Ωστόσο, όπως και με τη Ρωσία, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία δεν διαθέτει παίκτες που να έχουν και το ταλέντο αλλά και την εμπειρία για να την οδηγήσουν στο βήμα παραπάνω, στο επόμενο επίπεδο. Μεγάλος απών για τους Τούρκους θα είναι ο ΝΒΑer Ομέρ Ασίκ καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Αναλυτικά το ρόστερ της Τουρκίας: Ντίξον, Μπάλμπαϊ, Σιπάχι, Κοκσάλ, Γκιουλέρ, Μαχμούτογλου, Κορκμάζ, Οσμάν, Βεϊσέλογλου, Αλντεμίρ, Χέρσεκ, Σανλί, Ερντέν. 

Προπονητής: Ουφούκ Σαρίτσα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.